Grote rookwolken bij de brand van de caravanstalling. Foto: Robbert Roos
Grote rookwolken bij de brand van de caravanstalling. Foto: Robbert Roos

Getroffen door caravanbrand Bleiswijk

Actueel 1.360 keer gelezen

Regio - In Bleiswijk woedde woensdagavond 10 mei een niet te stuiten brand in een caravanstalling. De rookwolken waren tot in de wijde omgeving van de stalling aan de Anjerweg te zien. Omwonenden kregen een NL Alert om ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer deed zijn best maar er was niets meer te redden en een paar honderd caravans gingen in vlammen op. Behalve de stallingeigenaren zijn ook de ‘stallers’ gedupeerd.

Een ouder echtpaar uit Bleiswijk was nou juist van plan om na een periode van ziekte met de camper er op uit te gaan, maar helaas, van de 300 tot 350 caravans en campers is niets over dan een berg schroot. Ook voor Zoetermeerder Patrick Vermeulen is het een strop.

Sinds twaalf jaar had Patrick bij de stalling een oude caravan staan van het merk Kip Grande Luxe. Een veertig jaar oude caravan die echter nog uitstekend voldeed maar voor de verzekering natuurlijk niks meer waard was/is.

Patrick en zijn partner waren van plan in de schoolvakantie met hun twee zoons van 21 en 18 er op uit te gaan richting Frankrijk. Met een clubje van in totaal elf mensen.

Patrick is kleine zelfstandige. “Je merkt dat de economie nu niet al te booming is. Het is op alle fronten rustiger en dat merk ik ook aan de werkvoorraad.”
“We gaan even rustig bekijken hoe we het kunnen oplossen. Het mooiste zou zijn om over een vervangende caravan te beschikken, maar op dit moment ben ik financieel niet in staat om even een andere caravan aan te schaffen.

Patrick kan zo kort na de brand nog niet zeggen of de vakantie deze zomer doorgaat. Voor zijn vrouw en kinderen hoopt hij natuurlijk van wel, maar wat niet gaat, gaat niet. Hij is niet de enige die gedupeerd is door de zware brand. Heel veel mensen die van de stalling gebruik maakten, zagen de zomer naderen, totdat zich boven Bleiswijk ineens donkere wolken en zwarte rookpluimen samenpakten. “Zo’n brand is natuurlijk voor alle betrokkenen ontzettend naar. Over de oorzaak heb ik nog niets gehoord, maar goed dat lost het probleem verder ook niet op.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09