Afbeelding

Jongeren aan een kansrijke toekomst helpen

Actueel 699 keer gelezen

ZOETERMEER - Met een bijzondere fototentoonstelling vraagt de stichting Jong Perspectief extra aandacht te vragen voor het (vakantie)maatjes- en mentorproject. Jong Perspectief helpt kinderen en jongeren van 6 tot 24 jaar te bouwen aan een toekomst met perspectief. Door middel van het (vakantie)maatjes- en mentorproject worden volwassen vrijwilligers één op één aan kinderen en jongeren gekoppeld, die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 

 Door Kees van Rongen

Bij het symposium ‘Kansrijke Toekomst’ in het CKC in januari van dit jaar werd de fototentoonstelling ‘De impact van vrijwilligers’ aan een breed publiek getoond. Daarbij werd tevens beloofd, dat de prachtige foto’s door het werkgebied van Jong Perspectief. Er moest nog wel een plek voor de foto’s worden gevonden.
“En die hebben we gevonden,” vertelt projectmedewerkster Diana Huurman. “Toke Witteveen van Bloemenwinkel Naturals aan de Dorpsstraat 127b in Zoetermeer heeft zich ingezet om acht winkeliers in de Dorpsstraat enthousiast te krijgen ruimte in hun etalages vrij te maken en daarin de foto’s tentoon te stellen. Behalve Bloemenwinkel Naturals zijn dat: Blackbird Bakery, Cocktailbar Thirtyfive, Lunchroom De Zoetelaar, Tof Kinderschoenen, Optique René, Maison Kelder en Boekenwinkel Silvester. De acht foto’s zijn van vrijwilligers, die op dit moment actief zijn bij Jong Perspectief als maatje of mentor,” zegt Diana Huurman.
De foto’s laten zien, dat eigenlijk iedereen geschikt is om maatje of mentor te worden van een jongere. Wij merken, dat heel veel mensen denken dat het allemaal moeilijk en ingewikkeld is om dit te gaan doen. Maar met de verhalen van deze vrijwilligers laten we zien, dat samen leuke activiteiten ondernemen heel laagdrempelig is en een waardevolle ervaring. Als organisatie kijken we mee welke jongere bij jou als vrijwilliger past qua hobby en interesse. We organiseren elk jaar verschillende activiteiten waar de vrijwilliger met de jongere of het kind aan kan deelnemen.
Vanaf zaterdag 20 mei zijn de foto’s een maand lang te zien in de etalages bij de acht winkeliers en in lunchroom De Zoetelaar in de lunchroom. Bij de foto’s komt een QR-code waarmee informatie is te vinden. Bovendien wordt er een puzzelprijsvraag aan gekoppeld, die bij elke winkelier op de balie is te vinden.
Vrijwilligers van de foto’s flyeren zaterdag 20 mei tussen 12.00 en 14.00 uur op het plein bij restaurant Jofel in de Dorpsstraat. Voor meer informatie zie: www.jongperspectief.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Gluren bij de Buren is nog op zoek naar enkele gezellige huiskamers 1 dec., 14:38
Afbeelding
Expositie over Meccano bij de Historische Kring Benthuizen 1 dec., 14:26
Afbeelding
Forse verhoging Stedin van gas- en elektriciteitstarieven met 7,40 euro per maand 1 dec., 13:25 5
Afbeelding
Eerstejaarsleerlingen van het ONC Parkdreef presenteren hun zelf ontworpen spellen 1 dec., 12:14
Afbeelding
Chapeaubeeldje voor vrijwilliger van De Balijhoeve Jan Doesburg 1 dec., 11:00
Afbeelding
Zoetermeerse apotheken trekken weer aan de bel: medicijnvoorziening voor patiënten loopt mogelijk gevaar 1 dec., 08:58
Afbeelding
Inwoners leggen veelzijdigheid van herfstachtig Zoetermeer fraai vast 30 nov., 14:42
Afbeelding
Kerstconcert van zusjes Maria en Anuschka Pedano bij de Regenboog 30 nov., 13:51