Jennétunnel is de hele zomer dicht vanwege werkzaamheden
Jennétunnel is de hele zomer dicht vanwege werkzaamheden

Vragen over gevaarlijke situatie Jennétunnel

Actueel 933 keer gelezen

Zoetermeer - Het CDA Zoetermeer heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de verkeerssituatie bij de Wethouder Jennétunnel, de fiets- en voetgangerstunnel bij station Zoetermeer-Oost. 

Het fietspad waar de verkeersregelaars de fietsers nu langs sturen is smal en leidt naar het station, waar vervolgens een stoplicht moet worden overgestoken. Dit levert gevaarlijke situaties op. Het CDA Zoetermeer maakt zich zorgen over de veiligheid van de fietsers en voetgangers en wil dat de gemeente snel actie onderneemt om deze gevaarlijke situatie op te lossen. “De veiligheid van onze inwoners is voor ons van groot belang. Het is onacceptabel dat er levensgevaarlijke situaties ontstaan voor fietsers en voetgangers,” aldus fractievoorzitter Véronique Frinking. “We roepen het college dan ook op om snel actie te ondernemen en de veiligheid te waarborgen. We willen dat er duidelijke en veilige alternatieve routes beschikbaar zijn voor fietsers en voetgangers en dat de afsluiting van de tunnel goed wordt aangegeven.”
Het CDA wil van het college weten of ze bekend is met de gevaarlijke situatie, of de afsluiting voldoende wordt aangegeven, welke maatregelen de gemeente gaat nemen om de gevaarlijke situaties op te lossen, of er andere maatregelen genomen kunnen worden.

Uit de krant

Afbeelding
Onderwijs in de natuur 6 jun., 10:36
Afbeelding
Prijsuitreiking Rondje Meerpolder 6 jun., 10:20
Afbeelding
“18-jarigen weet niet wat ze moeten regelen" 6 jun., 09:06
Afbeelding
Bobby is het Dier van de Week 5 jun., 15:33
Afbeelding
Herkenningspunt Escher op Zoetermeerse fietsroute 5 jun., 15:26
Afbeelding
Staf FC Zoetermeer is compleet 5 jun., 13:53
Afbeelding
Jubilarissen gehuldigd tijdens het Voorjaarsconcert 5 jun., 12:56
Afbeelding
Geslaagde 'Zoet op zaterdag' 5 jun., 12:07