Annick Boer zorgt voor een humoristische, lichtvoetige avond. 
Foto: Lotte Schröder en Randy Fokke
Annick Boer zorgt voor een humoristische, lichtvoetige avond. Foto: Lotte Schröder en Randy Fokke

Annick Boer is grappig zonder typetjes

Actueel 647 keer gelezen

Zoetermeer - Deze is nog beter – zo veelbelovend is de titel van het nieuwe soloprogramma van actrice en cabaretière Annick Boer. In anderhalf uur vermaakt de ervaren artieste het publiek met spitsvondige humor, ad rem publieksinteractie en persoonlijke anekdotes. Op 31 mei treedt ze op voor het Zoetermeerse publiek in het Stadstheater.  

Door Marit Nikerk 

In de voorstelling neemt Annick ons mee naar haar begin van haar carrière. Volgens de docent van de kleinkunstacademie moet ze haar ergste ervaring delen en gebruiken in het theater. Daar is Annick het niet helemaal mee eens. Zoals ze het zelf zegt: “Ik heb geen put om uit te putten”. Daarom heeft ze ervoor gekozen om typetjes te spelen, want daar heb je geen eigen ellende voor nodig. Maar “met imiteren kom je er niet alleen, dus ik ga mijn eigen put creëren,” stelt Annick en zo zoekt ze nieuwe ervaringen op, hetgeen allerlei anekdotes oplevert.
De meeste mensen kennen Annick van haar typetjes bij programma’s als de TV-Kantine of Kanniewaarzijn of van haar deelname aan Wie is de Mol. In haar voorstelling komen die typetjes nauwelijks aan bod en gelukkig maar, want Annick is van zichzelf ook erg grappig. Vanaf het begin heeft ze de lachers op haar hand. Knap is ook hoe ze gelijk contact maakt met het publiek en ad rem reageert op antwoorden vanuit de zaal. Zelfs wanneer iemand haar corrigeert in haar anekdote over een tram bij de bushalte, laat ze zich niet uit het veld slaan en waardeert ze dat alleen maar.

Annick zorgt voor een vermakelijke avond met humor, persoonlijke verhalen en mooie liedjes. Ze laat zien dat het niet nodig is om als cabaretier grof of kwetsend te zijn en brandt ook geen mensen af. Op een enkel typetje na blijft ze lekker zichzelf. Toch gaat de voorstelling gaandeweg wat kabbelen. Blijft het vlak omdat we toch een put aan ellendige diepgang missen? Daar lijkt het wel op, want op het einde pakt ze het publiek weer in als ze vertelt over haar kinderwens die anders liep of over haar man die in het ziekenhuis belandde door corona. Ook hierin blijft haar verhaal lichtvoetig, want zoals ze zelf heeft geleerd kun je beter waarderen wat je wél hebt. En dat is een mooie manier van in het leven én in de voorstelling staan. 

Deze is nog beter is op 31 mei te zien in het Stadstheater. Kaarten zijn te koop via het theater: www.stadstheater.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 20 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 23 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16