Jeff Buckley
Jeff Buckley

Slow Pilot en Emmely de Wilt brengen ode aan Jeff Buckley

Actueel 566 keer gelezen

Zoetermeer - In 2022 is het precies 25 jaar geleden dat het muzikale godenkind Jeff Buckley jammerlijk werd meegesleurd door de stroming van de Mississippi. De ideale aanleiding voor de Vlaamse band Slow Pilot om een voorstelling te maken als eerbetoon, die op 11 februari in het Stadstheater te zien is. De man bracht tijdens zijn leven slechts 1 album uit, maar liet op de muziekwereld niettemin een onuitwisbare stempel achter.

De voorstellingen worden afwisselend aan elkaar gepraat door een radiopresentator. In het Stadstheater zal Emmely de Wilt de eer op zich nemen.
Emmely gaat in deze voorstelling samen met Slow Pilot op zoek naar de sporen die Buckley achterliet tijdens zijn doortocht in de Lage Landen. Het leverde uniek beeldmateriaal en verhalen op die een bijzondere inkijk geven in de wereld van Jeff. Daarnaast is er bovenal de muziek die gespeeld wordt door Slow Pilot. De bandleden zijn elk op hun manier vergroeid met de songs van Buckley en Pieter Peirsman wekt met hoogwaardige precisie de stem van de legendarische zanger tot leven. Voor de fans die hem nooit live hebben gezien is dit een uitgelezen herkansing.
Op 11 februari staat de voorstelling ‘Jeff Buckley, a live rockumentary’ in het Stadstheater. Kijk voor meer info en tickets op www.stadstheater.nl

Uit de krant