De cheque is door Ruud Steggerda en Adriaan Verheul uitgereikt aan de Voedselbank. Foto: Caroline Winter
De cheque is door Ruud Steggerda en Adriaan Verheul uitgereikt aan de Voedselbank. Foto: Caroline Winter

Actie Netwerk € 10.725 op voor Voedselbank

Actueel 965 keer gelezen

Zoetermeer - Vanaf november afgelopen jaar is Netwerk Zoetermeer weer flink aan de slag geweest met het verzamelen van donaties voor de jaarlijkse Voedselbankactie Zoetermeer.

 Dankzij de vele donaties van bedrijven binnen de businessclub van Netwerk Zoetermeer én particulieren in de stad, is het doelbedrag van € 8.000 ruimschoots behaald. De teller is geëindigd op maar liefst € 10.725! De cheque met de opbrengst van de Voedselbankactie is deze week door Ruud Steggerda, directeur van Netwerk Zoetermeer, overhandigd aan Joost de Jager, coördinator van Voedselbank Zoetermeer.
Met de Voedselbankactie die Netwerk Zoetermeer sinds 2012 jaarlijks organiseert, wordt er geld opgehaald voor klanten van de Voedselbank Zoetermeer, onderdeel van Voedselbank Haaglanden. Met een groei van 35% in cliënten ten opzichte van een jaar geleden heeft Voedselbank Haaglanden op het moment te maken met het hoogste aantal cliënten ooit. Ruim 300 gezinnen hiervan krijgen de wekelijkse voedselsteun bij Voedselbank Zoetermeer. Met de € 10.725 die is opgehaald zullen deze Zoetermeerse gezinnen de komende periode tijdens de vakantie en met Pasen extra aanvullingen krijgen op het basispakket, zodat ook zij extra kunnen genieten van de aankomende feestdagen.

Net als in andere jaren wordt de opbrengst van de Voedselbankactie door Adriaan Verheul, eigenaar van supermarkt PLUS Verheul, omgezet in royale boodschappenpakketten. Honderden tassen met producten die klanten van de voedselbank zich normaal gesproken niet kunnen veroorloven, worden ‘zonder strijkstok’ door Adriaan Verheul bij de uitdeelpunten van de Voedselbank bezorgd. Het bestuur van Netwerk Zoetermeer én de vele vrijwilligers van de Voedselbank in Zoetermeer zijn erg blij met deze samenwerking en met het behaalde resultaat. Deze werkwijze zorgt ervoor dat de Voedselbank ook werkelijk ontvangt waar op dat moment het meeste behoefte aan is. 

Binnen de businessclub worden in het bijzonder Remto Automaterialen en Alan & Luca bedankt voor hun royale donaties. Ook zijn er mooie donaties binnengekomen van o.a. SKN Bouw, Zorgboerderij Swaenensteyn, M&R Installatietechniek, Verhuisbedrijf Henneken, Liftintermediair en Meerzicht en Van Maanen Autoverhuur. Het bestuur spreekt ook dank uit voor de vele particuliere donaties die zijn binnengekomen. Door de inzet van al deze personen en organisaties komt de volledige opbrengst ten goede aan de Voedselbank!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09