Yvonne Rijs, voorzitter Filmhuis Cameo, bij de poster met films in oktober, november en december in het Stadstheater. Foto Kees van Rongen
Yvonne Rijs, voorzitter Filmhuis Cameo, bij de poster met films in oktober, november en december in het Stadstheater. Foto Kees van Rongen

Extra filmavonden Filmhuis Cameo in Stadstheater

Actueel 760 keer gelezen

ZOETERMEER - “Onze wens om filmliefhebbers van meer doelgroepen te bereiken is na maanden van overleg met gemeente en Stadstheater in vervulling gegaan. In de periode van 4 oktober tot en met 6 december brengen we tien extra filmvoorstellingen. Het betekent, dat niet alleen op dinsdagmiddag en –avond en laatste zondag van de maand, maar ook op een aantal woensdag-, donderdag- en vrijdagavonden een filmvoorstelling is.”

Door Kees van Rongen

Voorzitter van Filmhuis Cameo, Yvonne Rijs, wil het van de daken schreeuwen. Hoe het team van Filmhuis Cameo in eerste instantie met het Stadstheater overeenstemming bereikte om de Kleine Zaal, waar de films en documentaires worden vertoond, ook op andere avonden voor Cameo beschikbaar te stellen. “Ons voorstel werd enthousiast ontvangen. We hadden nog wel de steun van de gemeente nodig. We deden een beroep op het Corona Herstelfonds om de voorstellingen betaalbaar te houden. Vorige week werd de subsidie toegekend. Hierdoor kunnen we nu onder meer ook doelgroepen als het COC en scholieren bereiken.”

De film La Ragazza del Futuro op woensdag 4 oktober om 20.00 uur is de eerste van de tien extra voorstellingen. In de Grote Zaal verzorgt Ian Segal dan met zijn band een avond vol blues. Daarna Les Cyclades, El Houb, One Second, Tori en Lokita, Asteroid City, Annie Colère, Mon Crime, Tótem en Bank of Dave. De reguliere filmdag dinsdag 3 oktober om 15.00 en 20.00 uur met Empire of Light is ook de moeite waard. “Hiermee bedienen wij de Stichting Vier het Leven. Er zitten meer pareltjes tussen,” zegt Yvonne Rijs. Zij noemt The Integrity of Joseph Chambers op dinsdag 17 oktober, die diep duikt in de mannelijke psyche. “En vergeet niet het driedaagse World Food & Filmfestival, van 29 tot en met 31 oktober. Interessant zijn twee documentaires The Staggering Girl en Inside Aut op 14 november, beide ingeleid door de filmmakers zelf. Op 19 november vertonen wij de film Sonny Boy in samenwerking met bibliotheek Forum.”

Door de extra voorstellingen op woensdag, donderdag en vrijdag bestaat nu ook de mogelijkheid om het filmbezoek te combineren met een dinertje in restaurant Stage in het Stadstheater.
Alle informatie en trailers zijn te bekijken op www.filmhuiscameo.nl. Om op de hoogte te blijven kan iedereen zich gratis abonneren op de wekelijkse nieuwsbrief van Cameo. Een toegangskaartje voor de film kost € 9,50. Vrienden betalen € 8,00. U kunt Vriend worden voor € 13,75 per jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Vrouw raakt licht gewond na kop-staart botsing op de Oostweg 8 dec., 07:37
Afbeelding
Aanplant van bomen in Voedselbos Benthuizen voor de bijen hard nodig 7 dec., 16:23
Afbeelding
Menno Schilthuizen vertelt in Bibliotheek over biodiversiteit in Zoetermeer 7 dec., 16:12
Afbeelding
Theatervoorstelling 'De avond is ongemak' kruipt onderhuids 7 dec., 10:08
Afbeelding
Bijzondere ontmoetingen bij 'Zoete Herinneringen' 7 dec., 08:07
Afbeelding
Extra surveillance na grafschending Hoflaan 6 dec., 16:33 2
Afbeelding
Politie Experience mogelijk in Van Tuyllpark 6 dec., 16:15
Afbeelding
College is bezorgd over toekomst ziekenhuis 6 dec., 14:21 6