Wethouder Ingeborg Ter Laak. Foto: Gerard van Warmerdam
Wethouder Ingeborg Ter Laak. Foto: Gerard van Warmerdam Gerard van Warmerdam

Gemeente aan tafel over toekomst ziekenhuis

Actueel 638 keer gelezen

Zoetermeer - Nu de ontvlechting van het LangeLand Ziekenhuis met Reinier Haga een feit is, is het tijd om na te denken over het nieuwe profiel van het Zoetermeerse ziekenhuis. Wethouder Ingeborg ter Laak praat hierover mee met de ziekenhuisdirectie. “Daar hoort zeker geboortezorg en 24/7 acute zorg bij”, aldus wethouder Ingeborg ter Laak.

Door Hélène Ouwerkerk

In 2025 is het de bedoeling dat het LangeLand Ziekenhuis begint aan de nieuwbouw. “Dan is het belangrijk dat het ziekenhuis een duidelijk profiel heeft van de zorg die het levert”, legt wethouder Ter Laak uit. “Hele specialistische zorg die niet vaak voorkomt hoeft wat mij betreft niet. Maar een stad van 125.000 inwoners heeft een ziekenhuis nodig waar je terecht kan voor basiszorg. Onder die basiszorg valt zeker de geboortezorg maar ook acute basiszorg.”
Waar de gemeente eerder bij de ontvlechting van de ziekenhuisgroep geen gesprekspartner was, is dat nu wel het geval. Ter Laak zit aan tafel met de ziekenhuisdirectie om mee te praten en mee te denken over het toekomstige profiel van het ziekenhuis. “Er zijn echt zaken die beter kunnen. ”

Uit de krant