Katten zijn dol op Annette en zij is dol op deze dieren. Foto: Marcel Daniëls
Katten zijn dol op Annette en zij is dol op deze dieren. Foto: Marcel Daniëls

Bij MAX op de koffie: elke kat heeft recht op welzijn

Actueel 738 keer gelezen

Zoetermeer - Regelmatig gaat het Streekblad in gesprek in het nieuwe café Max in bibliotheek Forum. Deze keer spreken we met Annette Doorn coördinator Zoetermeer bij Vereniging Kattenzorg Den Haag.

Door Marcel Daniëls

Persoonlijke vragen

Voor welk paspoort zou je die van jouw in willen ruilen
“Dat vind ik een moeilijke. Laatst ben ik in Zwitserland geweest en dat is een prachtig land, veilig, stabiel en met goede voorzieningen. Maar aan de andere kant trekt Thailand me heel erg. Dat komt omdat ik voorzitter ben van de Nederlandse tak van Stichting Mercy International en ik zeker een keer in de twee jaar daar ben om vrijwilligerswerk te doen”.
Wie is je lichtend voorbeeld?
“Alle mensen die zijn zoals ze zijn met het hart op de juiste plek, in harmonie met zichzelf en hun omgeving”.
Waar naar toe met vakantie?
“Dit jaar ben ik al verschillende keren weggeweest en altijd in groepsverband. Dat is voor mij het fijnst en bovendien, ik heb die sociale contacten nodig om te voelen dat je leeft”

Antwoorden roepen altijd weer nieuwe vragen op en in het geval van Annette al helemaal. Stichting Mercy International wat is dat?
“De Stichting heeft als doel kinderen zonder stabiele thuissituatie in Thailand te ondersteunen. We willen ze een kans geven op een beter leven”.

Waarom bij MAX op de koffie?
“Ik heb al meer dan 20 jaar katten in huis. En ik kijk dan vooral naar katten waarvoor bij andere mensen weinig animo is, want die hebben per slot van rekening ook recht op een plekje. Dat is natuurlijk niet altijd even makkelijk, maar met een beetje goeie wil kom je een heel eind. Toen ik bijna met pensioen zou gaan ben ik eens om me heen gaan kijken wat ik mogelijk voor anderen zou kunnen betekenen en ben toen in contact gekomen met Vereniging Kattenzorg. Zij zijn ook actief in Zoetermeer, waar ik dit jaar coördinator Vakantiedienst ben geworden. De vereniging doet écht heel veel op het gebied van kattenzorg. Wie echt geïnteresseerd is moet maar eens kijken op de site www.kattenzorg-denhaag.nl. Als coördinator Vakantiedienst bemoei ik me vooral met de vraag en het aanbod in Zoetermeer.”

 Vraag en aanbod Annette?
Annette lacht en vertelt: “Wanneer iemand op vakantie gaat en verzorging zoekt voor de kat in huis, dan kunnen ze mij mailen kattenzorgzoetermeer@gmail.com en dan ga ik kijken of er iemand in de buurt is die één keer per dag thuis voor de kat komt zorgen. Als onze vrijwilliger dan ook direct de post van de deurmat moet halen en de plantjes water moet geven, gaat dat in één moeite door. En als de kat eventueel een injectie moet krijgen tegen diabetes of het konijn voer nodig heeft, dan kan dat ook nog geregeld worden. En dat voor maar € 15,- aan lidmaatschap per jaar en € 3,- per bezoek, per kat!”  

Hoe is het vrijwilligersaanbod
“Steeds meer mensen weten onze vereniging te vinden. Maar daarmee creëren we ook weer een nieuwe uitdaging, want met al die aanmeldingen ontstaat er een tekort aan vrijwilligers/verzorgers. En zij zijn goud waard voor onze vereniging. Dus hoe mooi zou het zijn als mensen deze koffie met Max lezen en denken, hé dat is wat voor mij! Mij gewoon even mailen, dan neem ik contact met hen op.”
Katten houden Annette al meer dan 20 jaar bezig en als ik dat zo hoor zou het makkelijk kunnen dat daar nog eens 20 jaar bijkomen. Zolang ze het met zoveel plezier blijft doen, spinnen de katten er alleen maar garen bij.

Bij Max
Wilt u ook bij Max op de koffie? Streekbladjournalist Marcel Daniëls gaat regelmatig met mensen in gesprek. Geef u op via redactiestreekblad@telstarmediacentrum.nl. Vermeld in uw mail waar u het over wilt hebben.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10