Wethouder Ingeborg ter Laak sloeg begin december de eerste paal. Foto: Michel Groen
Wethouder Ingeborg ter Laak sloeg begin december de eerste paal. Foto: Michel Groen Michel Groen_MG Fotografie

Het nieuwe zwembad in het Van Tuyllpark wordt 2 miljoen duurder

Actueel 538 keer gelezen

Zoetermeer - Het nieuwe zwembad wordt 2 miljoen euro duurder. Dit laat wethouder Ingeborg ter Laak in een memo aan de gemeenteraad weten.

Door Hélène Ouwerkerk

Op 15 juli 2019 besloot de gemeenteraad € 23,1 miljoen beschikbaar te stellen voor van een nieuw zwembad.”De prijzen van bouwmaterialen in de bouwsector laten sinds het eerste kwartaal van 2021 een zeer exceptionele ontwikkeling zien. Deze ontwikkeling wordt veroorzaakt door een combinatie van globale handelsconflicten, schaarste aan grondstoffen en de coronapandemie. De aannemer heeft bij inschrijving op de aanbieding voor de bouw (december 2020) rekening gehouden met prijsstijgingen, echter zijn de prijzen op het moment van inkopen van materialen (januari 2022) extreem gestegen. Ten tijde van de inschrijving, heeft de aannemer scherp aangeboden. In deze aanbieding heeft de aannemer geen winst en risico opgenomen en zijn de algemene kosten scherp ingezet”, aldus Ter Laak. Uit onderzoek wordt een tekort van € 2 miljoen verwacht. Na juridische toetsing blijkt dat de gemeente, door het onvoorziene karakter van de prijsstijgingen en de wijze van aanbesteden, het risico van deze extreme prijsstijgingen slechts gedeeltelijk bij de aannemer kan neerleggen. De gemeente gaat samen met de aannemer een plan maken om de risico’s van prijsstijging zoveel mogelijk te beheersen door kostenbewust en competitief inkopen. Als hierna een tekort overblijft, is dit deels voor de aannemer, maar treft dit ook de gemeente.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21