Afbeelding

Waar moet je op letten bij het kopen van een toilet?

Actueel 469 keer gelezen

Wil je graag nieuwe Moncler schoenen kopen? De kans is groot dat je dan vooral rekening houdt met je eigen smaak, al moeten de schoenen natuurlijk ook goed lopen en comfortabel zitten. Bij het aanschaffen van een toilet zijn er ook dergelijke factoren waar je rekening mee dient te houden om een goede aankoop te kunnen doen. Zo is je budget natuurlijk onder meer van belang bij het kopen van bijvoorbeeld een duoblok toilet, maar er zijn nog meer aspecten die je niet mag vergeten. Onderstaand vind je daar meer over. 

De kleur

Hoewel toiletten verkrijgbaar zijn in een breed scala aan kleuren, waaronder kleuren gebaseerd op mooie lavendel en blozende perziken, kies je een tint die de komende 10 jaar of zoiets op de markt zal blijven. Een toilet koop je immers niet elke dag. Wit is een populaire optie, maar als vuistregel kun je kiezen voor elke neutrale tint aangezien deze kleuren over het algemeen altijd trendy zullen blijven.

De grootte

Als je je toilet vervangt, moet het formaat hetzelfde zijn voor eenvoudige installatie. Over het algemeen is de standaardmaat 30 centimeter, maar je zult ook modellen van 25 en 35 centimeter opmerken. Sommige modellen zijn zo hoog als 43 tot 50 centimeter en worden toiletten op comforthoogte genoemd. Hun hoogte is groter, zodat het gemakkelijker is om op en af te stappen. Als je voor dit model kiest, zorg er dan voor dat het goed op de locatie in je badkamer past.

Het geluidsniveau

Waar is je badkamer? Staat hij dicht bij de keuken of de woonkamer, dan ben je beter af met een model dat niet al te veel geluid maakt, zoals het model met zwaartekrachtvoeding. Als de badkamer buiten de hoofdruimte is gebouwd, kun je ook kiezen voor een toilet met drukondersteuning. De eerste optie heeft een veel lager geluidsniveau, wat natuurlijk voordelig kan zijn. Toch is het geluid van een toilet niet altijd even belangrijk, dit hangt echt van de locatie van de wc af. 

Waterbesparende technologie

Het door jou gekozen toilet mag zo min mogelijk water gebruiken om de wc volledig schoon te maken. Volgens experts mogen toiletten niet meer dan 60 liter water per spoelbeurt gebruiken. Maar sommige modellen gebruiken iets meer dan 45 liter water. Ga dus voor die toiletten die zijn ontworpen voor meer efficiëntie, idealiter met een WaterSense-label. Hierdoor kun je natuurlijk ook water besparen, wat vervolgens zal zorgen voor een geldbesparing! 

De vorm

Een wc die helemaal rond is neemt minder ruimte in beslag dan een langwerpig model. Maar de laatste dient als een comfortabelere stoel, waardoor je meer ruimte heeft om op te zitten. Er zijn ook verlengde modellen beschikbaar die speciaal zijn ontworpen om in beperkte ruimtes te passen en je het gewenste comfortniveau bieden. Het is dus van belang om te letten op de vorm van het toilet, maar dit hangt echt van je eigen voorkeur af. Ook de locatie van de wc speelt hierbij een rol. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21