Afbeelding

Waar moet je op letten bij het kopen van een toilet?

Actueel 474 keer gelezen

Wil je graag nieuwe Moncler schoenen kopen? De kans is groot dat je dan vooral rekening houdt met je eigen smaak, al moeten de schoenen natuurlijk ook goed lopen en comfortabel zitten. Bij het aanschaffen van een toilet zijn er ook dergelijke factoren waar je rekening mee dient te houden om een goede aankoop te kunnen doen. Zo is je budget natuurlijk onder meer van belang bij het kopen van bijvoorbeeld een duoblok toilet, maar er zijn nog meer aspecten die je niet mag vergeten. Onderstaand vind je daar meer over. 

De kleur

Hoewel toiletten verkrijgbaar zijn in een breed scala aan kleuren, waaronder kleuren gebaseerd op mooie lavendel en blozende perziken, kies je een tint die de komende 10 jaar of zoiets op de markt zal blijven. Een toilet koop je immers niet elke dag. Wit is een populaire optie, maar als vuistregel kun je kiezen voor elke neutrale tint aangezien deze kleuren over het algemeen altijd trendy zullen blijven.

De grootte

Als je je toilet vervangt, moet het formaat hetzelfde zijn voor eenvoudige installatie. Over het algemeen is de standaardmaat 30 centimeter, maar je zult ook modellen van 25 en 35 centimeter opmerken. Sommige modellen zijn zo hoog als 43 tot 50 centimeter en worden toiletten op comforthoogte genoemd. Hun hoogte is groter, zodat het gemakkelijker is om op en af te stappen. Als je voor dit model kiest, zorg er dan voor dat het goed op de locatie in je badkamer past.

Het geluidsniveau

Waar is je badkamer? Staat hij dicht bij de keuken of de woonkamer, dan ben je beter af met een model dat niet al te veel geluid maakt, zoals het model met zwaartekrachtvoeding. Als de badkamer buiten de hoofdruimte is gebouwd, kun je ook kiezen voor een toilet met drukondersteuning. De eerste optie heeft een veel lager geluidsniveau, wat natuurlijk voordelig kan zijn. Toch is het geluid van een toilet niet altijd even belangrijk, dit hangt echt van de locatie van de wc af. 

Waterbesparende technologie

Het door jou gekozen toilet mag zo min mogelijk water gebruiken om de wc volledig schoon te maken. Volgens experts mogen toiletten niet meer dan 60 liter water per spoelbeurt gebruiken. Maar sommige modellen gebruiken iets meer dan 45 liter water. Ga dus voor die toiletten die zijn ontworpen voor meer efficiëntie, idealiter met een WaterSense-label. Hierdoor kun je natuurlijk ook water besparen, wat vervolgens zal zorgen voor een geldbesparing! 

De vorm

Een wc die helemaal rond is neemt minder ruimte in beslag dan een langwerpig model. Maar de laatste dient als een comfortabelere stoel, waardoor je meer ruimte heeft om op te zitten. Er zijn ook verlengde modellen beschikbaar die speciaal zijn ontworpen om in beperkte ruimtes te passen en je het gewenste comfortniveau bieden. Het is dus van belang om te letten op de vorm van het toilet, maar dit hangt echt van je eigen voorkeur af. Ook de locatie van de wc speelt hierbij een rol. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27