Afbeelding

De beste keukengerei voor kookplezier!

Algemeen 570 keer gelezen

Sta je regelmatig in de keuken om iets lekkers te koken? Dan ben je vast blij met nieuw keukengerei die het koken leuker en makkelijker maken. Waarschijnlijk heb je al veel handige tools in je keukenkast staan, maar mocht je toch nog inspiratie willen: In dit artikel hebben we een aantal mooie keukenapparaten en tools voor je op een rijtje gezet waar je als keukenprins(es) hebberig van wordt!

1. Vacumeermachine

De vacumeermachine is een fantastisch apparaat voor in de keuken. Je kunt er namelijk voedsel mee vacuüm zuigen, waardoor de smaak en kwaliteit behouden blijft. Als je bijvoorbeeld vlees of vis (rauw) invriest zonder eerst vacuüm te zuigen, dan kan dit in de vriezer flink uitdrogen waardoor het taai wordt en zijn smaak verliest. Heb je het eten eerst wél vacuüm gezogen voor het invriezen, dan zal het na ontdooien en opwarmen net zo smaken als de dag waarop je het ingevroren hebt. Daarnaast kun je de vacumeermachine ook gebruiken om sous-vide te koken. Bij deze kooktechniek vacumeer je eten eerst met een sausje of marinade, waarna je het in warm water langzaam laat koken. 

2. Sauteerpan

Ook een sauteerpan is een musthave voor mensen die veel in de keuken staan. Deze multifunctionele pan kun je namelijk gebruiken voor verschillende dingen zoals vlees bakken, maar je kunt er ook sausjes mee maken. Sauteerpannen kun je van verschillende merken kopen, maar als je wilt investeren in goed keukengerei, dan is de sauteerpan Le Creuset bestellen een goed idee. Le Creuset staat namelijk al bijna 100 jaar (sinds 1925) pannen die een leven lang mee gaan en het merk staat bekend om de goede kwaliteit!

3. Uiensnijder

Een uiensnijder klinkt misschien als overbodig, maar veel recepten vragen toch om een uitje. Als je gauw last hebt van tranende ogen, dan is zo’n uiensnijder dus zo gek nog niet! Met een uiensnijder kun je een uitje in ringen snijden of snipperen in één handomdraai en dat scheelt weer tijd!

4. Hakmolen

Een hakmolen is ook superhandig om te hebben in de keuken, want met dit multifunctionele apparaat kun je snel en makkelijk bijvoorbeeld kruiden en noten fijn malen. Sommige hakmolens hebben ook meerdere opzetstukken zoals een garde of staafmixer. Je kunt er dus ook soepjes mee pureren of slagroom mee kloppen. Ook kun je het gebruiken als blender en er smoothies mee maken bijvoorbeeld. Kortom, van alle markten thuis dus! 

5. Volautomatische koffiemachine

Een goede koffiemachine is voor veel mensen fijn om te hebben, of je nu een keukenprins(es) bent of niet. Thuis koffie drinken doen we namelijk allemaal alleen maar meer sinds thuiswerken heel normaal is geworden. Investeren in een mooi koffiezetapparaat is daarom geen overbodige luxe. Ben je op zoek naar een koffiemachine waar heerlijke koffie uit komt? Dan kun je eens kijken naar een volautomatische koffiemachine die de bonen iedere keer vers maalt als je een kopje koffie zet. Je zult zien (maar vooral proeven!) dat de koffie uit zo’n machine veel smaakvoller is vergeleken met filterkoffie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10