Do- Metals is milieubewust en werkt met de nieuwste voertuigen in de vloot die beschikken over Stage 5 en Euro 6 motoren, dit zijn de nieuwste en schoonste motoren die er zijn.
Do- Metals is milieubewust en werkt met de nieuwste voertuigen in de vloot die beschikken over Stage 5 en Euro 6 motoren, dit zijn de nieuwste en schoonste motoren die er zijn.

Verkoop oud ijzer en metalen voor een zakcentje bij Do- Metals

Algemeen 777 keer gelezen

Bergschenhoek – “Welcome in the mancave”, opent Frank Doornbos lachend het gesprek. The Mancave is de kantine van het ijzer en metaal recycling bedrijf Do- Metals aan de Weg en Land 38 in Bergschenhoek. Inwoners van Lansingerland en omgeving zijn bij Do- Metals welkom om oud ijzer, metaal en accu’s in te leveren. Inleveren gaat efficiënt via een rijroute op het terrein en levert daarnaast ook een zakcentje op!

Do- Group is de overkoepelende organisatie waar Do- Metals en drie andere werkmaatschappijen onder vallen: Do- Trans, Do- Flex, en Do-Import. Eigenaar Frank Doornbos wil graag meer bekendheid geven aan het onderdeel Do- Metals. Wat niet iedereen weet, is dat onze gemeente een ijzer en metaal recycling bedrijf heeft waar iedereen oud ijzer en metaal kan brengen. Een bijkomend voordeel is dat er ook nog geld voor wordt gegeven, de beste prijs in de regio van Lansingerland en omstreken.Bij Do- Metals kunnen verschillende soorten metalen worden ingeleverd zoals: koper, messing, RVS, aluminium, lood, zink, lood accu’s en stroomkabels. De stroomkabels bevatten koper. Het plastic wordt door Do- Metals gescheiden van het koper. Ook voor licht en zwaar ijzer kan men bij Do-Metals terecht. Het gaat hier bijvoorbeeld om: gruis ijzer, knip ijzer en constructie ijzer. Hoe groter het aantal hoe hoger de prijs, die men van Do- Metals krijgt. Vooral koper is erg gewild, hier krijgen mensen ook de hoogste prijs voor. (Voor actuele prijzen, neem een kijkje op de website: www.doornbos-metals.com.) Alles dient vrij te zij van olie en radioactieve straling. Wel is het belangrijk om erbij te vermelden dat er géén elektrische apparaten ingeleverd kunnen worden, eigenlijk alles met een stekker zoals bijvoorbeeld koelkasten en magnetrons. 

Do- Metals biedt ook de mogelijkheid om materialen in overleg gratis thuis op te halen in Lansingerland en omgeving. In het gunstigste geval kan er ook geld voor worden gegeven. Grote partijen oud ijzer, metalen en accu’s kunnen met een speciale kraanwagen opgehaald worden, dit geldt voor zowel particuliere klanten als zakelijke klanten. Do- Metals is een recycling bedrijf dat staat voor duurzaamheid. Op de werf in Bergschenhoek worden de materialen ingenomen en gesorteerd op soort en kwaliteit. Vervolgens worden de materialen qua lengte fabrieksklaar gemaakt. De materialen worden opgebulkt tot er een container vol is. Deze wordt vervolgens binnen Europa verwerkt of geëxporteerd naar landen zoals bijvoorbeeld China, India en Turkije. In het land van bestemming worden de materialen weer omgesmolten naar nieuwe materialen. Wanneer je als klant je materialen inlevert bij Do- Metals, krijg je er geld voor en wordt het elders weer gerecycled tot nieuw materiaal. Zo draag je als consument ook een steentje bij aan een beter milieu. Do- Metals werkt op een efficiënte manier, waardoor de klant snel verlost is van de materialen. Via een speciale rijroute komt de klant het terrein opgereden. De rijroute leidt de volgeladen auto naar het weegpunt. Vervolgens wordt de auto naar de bakken geleid waar de materialen kunnen worden uitgeladen. Geheel coronaproof en als één van de eerste recycling bedrijven in Nederland biedt, Do-Metals extra service aan, middels een Drive Thru, waarbij de medewerkers de materialen voor je kunnen uitladen. Je hoeft als klant je auto niet uit. De auto rijdt vervolgens via de rijroute nogmaals naar het weegpunt, waar er ditmaal zonder materialen wordt gewogen. Het verschil in aantal kilo´s is het gewicht aan geloste materialen. Het gewicht is te allen tijde zichtbaar voor klanten. “Wat dat betreft zijn we heel transparant naar klanten toe”, vertelt Frank. De materialen worden door een keurmeester gekeurd en aan de hand daarvan wordt de prijs voor de klant bepaald. 

Voor het inleveren van kopersoorten geldt een legitimatieplicht. Klanten krijgen contant, via bankoverschrijving of tikkie, direct uitbetaald. Van maandag t/m vrijdag is het mogelijk om tussen 8:00 uur ‘s ochtends en 16:30 uur materialen in te leveren. De medewerkers zijn tot 17:00 uur aanwezig. Om de service nog meer te optimaliseren wordt er in februari een nieuwe overdekte losplaats bijgebouwd. De verwachting is dat deze in mei 2022 in gebruik kan worden genomen. De koffie staat overigens altijd klaar!


Bovenstaand artikel is een advertorial.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09