Links Rob, rechts Anton.
Links Rob, rechts Anton.

Toncar Bosch Car Service, de beste service voor een eerlijke prijs

Algemeen 419 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Toncar Bosch Car Service bestaat al ruim veertig jaar. Toncar is gespecialiseerd in reparatie, onderhoud en levering van auto’s. Daarnaast kunnen klanten ook met oldtimers bij Toncar terecht. Daarnaast staat Toncar bekend om de kennis en kunde op het gebied van het restaureren van exclusieve oldtimers. Een van de eigenaren, Rob van Egmond, geeft een rondleiding en vertelt over het ontstaan en de groei van het autobedrijf. 

Toncar is in 1979 opgericht als eenmanszaak in Zoetermeer door Anton van Egmond. In 1980 sloot zijn broer Rob van Egmond zich aan. Het bedrijf verhuisde in 1982 naar de Rodenrijseweg in Berkel en Rodenrijs, veel oud-Berkelaren kunnen zich het autobedrijf nog herinneren. De Rodenrijseweg lag destijds temidden van een agrarisch gebied met vele tuinbouwkassen. Er was ruimte voor een grote werkplaats, 5 bruggen, een spuiterij, plaatwerkerij en schadewerkplaats. Eind 1995 werd de locatie uitgebreid met een grote bedrijfshal en extra parkeerruimte op eigen terrein. Hierdoor ging er een lang gekoesterde wens in vervulling namelijk een eigen ruimte voor opbouw en het speciaal klaarmaken van klassiekers en het specifiek bekleden van auto’s. In 2010 komt daar nog eens een eigen borduurstudio bij om bedrijfslogo’s op interieurs en kleding te zetten. Op een gegeven moment waren er aan de Rodenrijseweg geen doorgroeimogelijkheden meer. Toncar verhuisde in 2015 naar de Industrieweg 43-45.

Het autobedrijf
Het autobedrijf Toncar Bosch Car Service ziet er aan de buitenkant uit als een gewoon autobedrijf. Eenmaal binnen valt de tweedeling tussen de nieuwe auto´s en oldtimers meteen op. Het is kenmerkend voor de werkzaamheden van Toncar. Bij de servicebalie wordt je welkom geheten. Er is een wachtruimte waar men even een kopje koffie kan drinken. Tijdens het wachten hebben de klanten zicht op de werkplaats. “Transparantie is erg belangrijk”, vertelt Rob. “We willen graag dat klanten voor een deel de auto kunnen zien. Op de eerste verdieping is een extra wachtruimte. Het is er een stuk rustiger met een gezellige historische sfeer met verschillende oldtimers. Autobedrijf Toncar is in vier decennia uitgegroeid tot een van de meest veelzijdige autobedrijven in Zuid-Holland. Toncar is gespecialiseerd in reparatie, onderhoud en inkoop en verkoop van auto’s. Toncar verzorgd de APK keuring.

“We hechten veel waarde aan persoonlijk contact”

Bovag en personeel advies service
Van oudsher is Toncar gespecialiseerd in reparatie en onderhoud van Volvo. Met de toevoeging van het Bosch Car Service concept is Toncar in staat om de reparaties en onderhoud aan alle merken auto’s te verrichten. Toncar beschikt over een professionele en uitgebreide werkplaats waar er op verschillende gebieden uitgebreide service kan worden verleend. Een belangrijk onderdeel van Toncar is de afdeling spuiterij en plaatwerkerij. In een aparte gedeelte van de werkplaats kan een auto geheel of gedeeltelijk worden overspoten. Ook is het mogelijk om andere voorwerpen te laten spuiten zoals tuinmeubelen, hekwerk of containers. Ook voor krassen en deuken kan men bij Toncar terecht. De schade wordt in de afdeling plaatwerkerij herstelt volgens de richtlijnen van de BOVAG.

De monteurs zijn goed opgeleid en worden regelmatig bijgeschoold. Hierdoor zijn ze in staat om alle auto’s van optimaal onderhoud te voorzien. Dit geldt zowel voor zowel moderne auto’s als voor oldtimers. Ook klanten met een Hybride of elektrische auto’s kunnen bij Toncar van de beste service worden voorzien. De monteurs zijn vakkundig opgeleid door Bosch om de hybride of elektrische auto veilig te onderhouden en repareren met behoud van fabrieksgarantie

Restauratie en schadewerkplaats
Een onderdeel van de werkzaamheden waar Toncar trots op is het restaureren van oldtimers. Als we een kijkje nemen in de werkplaats zien we een oldtimer die volledig uit elkaar wordt gehaald. Op de kleinste details wordt gelet. De onderdelen worden zo goed mogelijk in de originele staat hersteld. Toncar heeft alles onder één dak om de auto volledig te restaureren. Van het spuitwerk, tot het vervangen van bouten en volledige uitlaatsystemen. Aan alle details wordt gedacht. Gedurende het proces heeft Toncar contact met de klant over de voortgang en werkzaamheden. Oldtimers kunnen zelfs helemaal elektrisch worden gemaakt. De looks van vroeger, met het gemak van nu!

Het team van Toncar wenst iedereen een gezond nieuwjaar. Ook in 2022 staat Toncar klaar voor haar klanten. Let op: Toncar is gesloten op 31 december 2021 en 1 januari 2022.

Industrieweg 43 – 45
2651 BC Berkel en Rodenrijs
Tel. 010 – 5117700

E-mail: info@toncar.nl
www.toncar.nl


Bovenstaand artikel is een advertorial.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Gluren bij de Buren is nog op zoek naar enkele gezellige huiskamers 1 dec., 14:38
Afbeelding
Expositie over Meccano bij de Historische Kring Benthuizen 1 dec., 14:26
Afbeelding
Forse verhoging Stedin van gas- en elektriciteitstarieven met 7,40 euro per maand 1 dec., 13:25 5
Afbeelding
Eerstejaarsleerlingen van het ONC Parkdreef presenteren hun zelf ontworpen spellen 1 dec., 12:14
Afbeelding
Chapeaubeeldje voor vrijwilliger van De Balijhoeve Jan Doesburg 1 dec., 11:00
Afbeelding
Zoetermeerse apotheken trekken weer aan de bel: medicijnvoorziening voor patiënten loopt mogelijk gevaar 1 dec., 08:58
Afbeelding
Inwoners leggen veelzijdigheid van herfstachtig Zoetermeer fraai vast 30 nov., 14:42
Afbeelding
Kerstconcert van zusjes Maria en Anuschka Pedano bij de Regenboog 30 nov., 13:51