Elke ‘bedreiging’ biedt een kans!

Actueel 65 keer gelezen

Benthuizen - De nieuwe pachters van De Tas Dorpshuis – Eetcafé hadden de (door)start van hun onderneming heel anders voorgesteld. De maanden januari en februari zijn altijd slapjes in de horeca zo weet Rein Kamphuis uit ervaring te vertellen. Na de feestdagen in de dure maand december wordt er in januari en februari gespaard en weinig uitgegeven. Daarbij komt dat men het nieuwe jaar begint met goede voornemens. Meer sporten, minder drinken en minder eten zal in de top tien van goede voornemens hoog eindigen.

Als de kosten maar terugverdiend worden is het devies, de vette maanden april (Koningsdag) en mei (Bevrijdingsfestival) hebben we immers nog tegoed. In de maand maart wordt het vaak al beter. Een lekker voorjaarszonnetje doet de mensen als weer verlangen naar de zomer en veel nemen dan weer een terrasje of een etentje mee.

Helaas niet dit jaar. In de 3e week van maart kwam van hogerhand het besluit dat i.v.m. het coronavirus de hele horeca gesloten moest worden. Zo ook De Tas.

Het is en was een bittere pil die geslikt moet worden. Voor Koningsdag was alles al voorbereid: de vergunning aangevraagd, de DJ en Nederlandstalige zanger gereserveerd en er zouden dit jaar botsauto’s komen. Helaas, een dikke streep door het plan.

Bovendien zou 75 jaar bevrijding in samenwerking met de ECB en gesponsord door de Gemeente Alphen aan den Rijn (Sport en Cultuur) plus een aantal Benthuizense bedrijven d.m.v. een groot feest gevierd worden. Het Bevrijdingsfestival waarbij twee bands en een Nederlandstalige zanger op een podiumwagen op het festivalterrein, de parkeerplaats voor De Tas de sfeer zouden komen opluisteren: afgelast! Ook hier was de vergunning, de beveiliging alsmede de EHBO geregeld.

Maar Willem, Alvin en Rein zijn niet bij de pakken neer gaan zitten. Onder het mom van Elke ‘bedreiging’ biedt een kans! ontstond er een nieuw idee.

Na de Paasdagen hebben zij ‘De Tas Drive- in’ geopend.

Als enige in Benthuizen kunnen wij deze mogelijkheid bieden. Immers, de snackbar heeft zijn deuren ook moeten sluiten. Wij hebben gemerkt dat we hiermee aan een behoefte voldoen. Daar zijn we tenslotte het dorpshuis voor!

Van woensdag t/m zondag kan men tussen 17.00 en 20.00 uur menu’s afhalen. U kunt de maaltijden bestellen voor 16.30 uur.

Via whatsapp of telefonisch (0681051061 of 0642105500), of per Email (info@dorpshuisdetasbenthuizen.nl) of Facebook (De Tas Dorpshuis-Eetcafé V.O.F).

De maaltijden en prijzen vindt u in de door ons verspreide folder of via www.detasbenthuizen.nl.

We voldoen aan de criteria van het RIVM voor afhaalservice tijdens de coronacrisis.

Met de bestelling geeft u de ophaaltijd door. Vervolgens plannen wij dat er slechts 3 afhalers per 10 minuten zijn. Bij het afhalen zorgen wij dus dat u niemand tegen komt en is er geen wachttijd. U betaalt met een tikkie. Dus geen contact met geld of PIN-automaat. U wacht buiten achter de tafel en wij zetten de bestelling in een draagtas voor u neer.

Gelukkig is er nog meer goed nieuws!

Wellicht heeft u gelezen dat De Tas voor de woonkern Benthuizen gekozen als ‘het dorpshuis voor de toekomst’. Ook heeft u kunnen lezen dat er 30.000 euro aan subsidie is toegekend. Met ingang van 2021 zal dit uitgekeerd gaan worden.

De pachters hebben heel veel moeite moeten doen om deze droom te zien uitkomen. In 2015 zijn zij, in samenwerking met de gemeente Alphen aan de Rijn, begonnen om de exploitatie van het dorpshuis vorm te geven. En nu dus dit mooie resultaat.

Met de uitkomst van de toegekende subsidie en de eenmalige investering om het pand op te knappen zijn zij zeer tevreden en bedanken zij de gemeente Alphen aan den Rijn hier hartelijk voor.

Na regen komt zonneschijn. Vandaag hoorden we van premier Rutte dat we nog tot 20 mei gesloten moeten zijn. Daarna misschien een 1,5 meter strategie. Wie weet is dat het begin van normalisering.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Kennismaken met de koeien tijdens de Open Boerderijdagen
Kom kijken bij de boeren in de buurt 30 apr, 11:57
Twee slechtvalkkuikens, een mannetje en een vrouwtje, dus beschuit met muisjes hoewel ze vogels eten. Foto: Martin Mollet
Twee slechtvalkjes geboren op toren Onder de Loep 30 apr, 11:16 2
Foto: Patricia Munster
Dodenherdenking in Zoetermeer 30 apr, 10:30
Sachi en Jolie doen mee aan Theater na de Dam.
Theater na de Dam brengt pittig populisme met leuke cast op 4 en 5 mei 29 apr, 12:12
Koninklijke onderscheiding voor Zoetermeerders: (v.l.n.r.) de heer De Gier, mevrouw Pelt-Spaans, mevrouw Plug-Seefat, de heer Pet, de heer Versluis, burgemeester Bezuijen, Jelte Petri, mevrouw van der Knaap-Niazian, de heer van den Berg, mevrouw Feeke-Bosma, mevrouw Bierman-Verhagen, mevrouw Bosman-Asselman, de heer Clason. Foto: Gerard van Warmerdam
Lintjesregen in Zoetermeer, dit jaar ook een jeugdlintje uitgereikt 26 apr, 14:07
Bloemiste Jacky van der Veen en haar hondjes Diamond (l.) en Dasher poseren als volleerde modellen. 'Door mijn eigen ervaringen te delen, hoop ik anderen te inspireren en aan te moedigen.' Foto: Kees van Rongen
Jacky uit Meerzicht op de catwalk in de finale van Miss Diversity 26 apr, 12:50
Huub Schreurs. De bijeenkomst werd afgesloten met een geanimeerde signeersessie. Foto: pr
Zoetermeerder Huub Schreurs presenteert boek over wegen naar sociale verandering 26 apr, 12:18
Het dementie vriendelijke pad is te herkennen aan blauwe Vergeet-mij-nietjes op de tegels. Foto: pr
Vergeet-mij-niet-pad Rokkeveen feestelijk geopend met bewoners Floriadehof en bezoekers Carpe Diem 26 apr, 11:31