Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam

Programma Koningsdag 2024

Actueel 1.395 keer gelezen

Aubade
Het traditionele begin van Koningsdag. Burgemeester Michel Bezuijen feliciteert de koning en met het zingen van het Wilhelmus en met het hijsen van de nationale driekleur kunnen de festiviteiten beginnen. Als van ouds zorgt Lionsclub Soetermare voor het Koningsdagontbijt.
Plaats: Stadhuisplein
Tijdstip: 9.00 uur – 10.00 uur
Zingen Wilhelmus om 9.30 uur

Vrijmarkt
De traditionele verkoop op een kleedje. De mogelijkheid om niet alleen de spullen die niet langer nodig zijn een tweede leven te geven, maar ook de mogelijkheid om goedkoop iets bijzonders op de kop te tikken.
Plaats: Marktplein, Dobbepad, Marseillepad, Park Palenstein, Leidse Wallen, Dorpsstraat, Pilatusdam.
Tijdstip: 8.00 uur – 16.30 uur

Het Reuzenrad
Voor het eerst is er op Koningsdag een Reuzenrad. De mogelijkheid om Zoetermeer en alle Oranje activiteiten eens vanuit de hoogte te bekijken.
Plaats : Marktplein|
Tijdstip : 09.00 uur -17.00 uur

Kinderactiviteiten Nicolaasplein (gratis)
Het is genieten voor de jongste bezoekers aan Koningsdag op het Nicolaasplein naast de Nicolaaskerk. Het plein is omgetoverd tot een kinderspeelpark. De hele dag door zijn er voorstellingen. Niet alleen de clowns zullen de kinderen vermaken, maar je kan ook gewoon met een prins of een prinses op de foto. Natuurlijk is er de draaimolen en het treintje. Je kan er geschminkt worden en je kan er wat lekkers eten of drinken. Op weg naar het Nicolaasplein kan je ook nog lachen om je zelf in één van de lachspiegels. Plaats Nicolaasplein
Tijdstip: 10.00 -16.00 uur

Kinderactiviteiten Dobbe-eiland (gratis) 
Op het Dobbe-eiland is op Koningsdag ook weer een boel te beleven. Voor de wat stoerdere jongens en meisjes is er de Sweeper. Dat is springen en nog eens springen en nog een springen en zorgen dat je niet valt. Er is de levende poppenkast, waarbij Jan Klaasen en Katrijn niet alleen in de poppenkast blijven, maar ook naar buiten komen. De Scouting zorgt dat je ook op het Dobbe-eiland weer wat lekkers kunt krijgen en verder staat daar het rad van fortuin. Draaien en kijken of je in de prijzen valt. Plaats: Dobbe eiland
Tijdstip: 11.00 uur – 16.30 uur

Activiteiten in park Palenstein
Park Palenstein is niet alleen de plek om even lekker te gaan zitten op de bankjes die daar staan. Je kan je daar ook laten uitdagen door Circus Nevermind. Zij geven daar een demonstratie van al hun kunsten. Ze zullen je ongetwijfeld vragen het ook eens zelf te proberen.
Rrrollend zorgt met een aantal foodtrucks op het park voor een culinair feestje. Met de muzikale omlijsting van een DJ kan je daar lekker gaan zitten.Wat drinken en wat bijzonders proeven.
Plaats; Park Palenstein/Marseillepad
Tijdstip: 11.00 uur – 16.00 uur

Kunstgarage Franx
Lopend langs de kleedjes en de andere activiteiten kom je op de hoek van de Dorpsstraat en de Vlamingsstraat Kunstgarage Franx tegen. Een mooi moment om daar even naar binnen te lopen en te genieten van een bijzondere expositie. Kunstcafé Kiki at Franx nodigt u daarna uit voor een kopje koffie (of iets anders) op hun gezellig terras.
Plaats: Vlamingstraat
Tijdstip 10.00 – 17.00 uur

Dorpsstraat en Pilatusdam
Ook op de Dorpsstraat is er Kleedjesverkoop. Deze wordt niet door de Oranjestichting georganiseerd maar door de winkeliersvereniging. Op de Pilatusdam organiseert Two Gents Events een muzikaal spektakel met diverse optredens.
Tijdstip 12.00 uur -17.00 uur

Stadshart Oranjebraderie
De winkeliers van het stadshart zullen natuurlijk ook bijdragen aan het Oranjefeest. Niet alleen in de winkels maar zeker ook daarvoor zullen zij met Oranje-aanbiedingen komen en voor een gezellige sfeer zorgen.
Plaats: Stadshart
Tijdstip: 10.00 uur - 17.00 uur

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27