Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR

Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity

Actueel 509 keer gelezen

ZOETERMEER - Vooraf was het keihard trainen. Op de avond tussen de verschillende rondes nog intensief oefenen. Het was allemaal niet voor niets. “Uiteindelijk was het de moeite waard, want ik werd uitgeroepen tot Miss Elite Diversity 2024. In de zaal zag ik mijn ouders zitten en drie vriendinnen. En er waren zoveel lieve reacties, dat is toch geweldig,” zegt een geëmotioneerde en heel blije Jacky van der Veen uit Meerzicht.

Door Kees van Rongen

De 32-jarige Jacky van der Veen uit Zoetermeer vertelt hoe zij met dertig andere finalisten in theater De Speeldoos in Baarn de verschillende rondes door kwam. De pre jurering telde voor 40 procent voor de uitslag mee. De sms’jes van het publiek voor 10 procent en de voorstelronde, openingsdans, beachwear ronde en de final look ronde met catwalk lopen en poseren telden voor de overige 50 procent mee.
“Ik kreeg de meeste stemmen van het publiek en won daarmee de sjerp en de kroon. Voor het beste interview en beste speech won ik een award. Ik behoorde tot de laatste drie finalisten, waardoor ik mijn statement mocht maken.”

Statement
Het statement van Jacky van der Veen in het theater de Speeldoos: “Vanavond wil ik mijn stem laten horen voor alle ouders met zorgkinderen. Het opvoeden van kinderen met beperking is mentaal en fysiek zwaar. Mijn dochter heeft een beperking en ik weet uit ervaring dat het een uitdaging kan zijn om de zorg zo goed mogelijk te kunnen dragen. Als je als ouder gelukkig bent, kun je de zorg beter dragen. Door verandering naar een positieve mindset, doorzettingsvermogen en goed zorgen voor jezelf, sta ik hier vol trots en hoop ik een voorbeeld te kunnen zijn voor alle ouders met zorgkinderen.”
Daarmee was iedereen overtuigd. Jacky van der Veen werd uitgeroepen tot Miss Diversity 2024 in de categorie Elite.

Inmiddels gaat haar 6-jarige dochter met autisme en een spraak en taal achterstand naar een Kinderdagcentrum (KDC). Helaas door gebrek aan personeel slechts drie dagen in plaats van vijf dagen per week. “Het betekent, dat ik vaak een beroep moet doen op mijn ouders. Zonder mijn ouders had ik het niet gered.”
Jacky van der Veen is al 14 jaar werkzaam als bloemiste en maakt onder meer hele fraaie rouw- en bruidsboeketten. Het liefst zou ze daarnaast ook meer modellenwerk doen. Wellicht dat de Miss Elite Diversity haar daarmee gaat helpen nu zij is gekroond als winnares.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27