Fietshandelaar Maurice (l) steunt Anton in z’n voorbereiding op Alpe d’HuZes.
Fietshandelaar Maurice (l) steunt Anton in z’n voorbereiding op Alpe d’HuZes.

Anton Bood geeft niet op en gaat voor vierde keer Alpe d’HuZes fietsen

Actueel 625 keer gelezen

Zoetermeer – Op 6 juni fietst de dan 72-jarige Anton Bood voor de vierde keer Alpe d’HuZes voor het goede doel, de kankerbestrijding. De voorbereiding gaat niet helemaal over rozen, maar vol vertrouwen dat het goed komt, is het aftellen tot juni begonnen. Met z’n rechterhand in een zwachtel opent hij de voordeur.

Anton loopt naar de voorraadkast en toont de binnenkant van de deur met daarop een deurlengte oefenschema. “Je ziet direct dat ik 5 februari begonnen ben.” Wijzend op de lege weken in maart: “Op 22 maart viel ik ongelukkig voor De Kuip in Rotterdam. Gelukkig hebben ze me weer goed opgeknapt.”

Waar Anton nergens tegenop ziet is z’n vrouw Annelies minder gerust. “Ik ben bang dat hij weer valt.” Maar Anton stellig, “ik heb nu schijfremmen en heb goede controle.”

Anderen helpen

Bood was voor z’n pensioen loodgieter en zat in de zwakzinnigenzorg. De jonger ogende zeventiger besteedt z’n tijd aan activiteiten om anderen te helpen. “Vrijwilliger in Hospice Irishof is dankbaar werk. Ik had graag kerkmusicus willen zijn maar nu kan ik met m’n keyboard spelen voor de bewoners van het hospice. Muziek is emotie. Zo kwam iemand tot rust toen ik voor haar bekende muziek speelde. En heel bijzonder is het als ik dan gevraagd wordt om te spelen op een uitvaart.”
Afgelopen weekend mochten alle deelnemers hun kledingpakketten ophalen in sportcentrum Papendal. “Dat is een belevenis, je ziet hele zalen vol met pakketten. En laat ik daar nu ook twee wandelaars ontmoeten van een vorige editie.” Gevraagd naar welk bedrag Anton naar streeft zegt hij: “Je moet minimaal € 2500,- ophalen maar daar zit ik al fors overheen.”

Annelies houdt Anton bij de les als hij een optimistisch bedrag noemt, “hij overdrijft een beetje maar hij is al over z’n streefbedrag heen.” De opbrengst wordt goed besteed. “Een arts in het LUMC doet onderzoek om bijverschijnselen van medicatie tegen te gaan.” Anton weet waar hij het voor doet.

Nog jaren doorfietsen

Voor de foto snel naar de fietshandel Thijs Brand. Deze sponsort Alpe d’HuZes en kijkt de fiets van Anton grondig na voor z’n deelname.
Waar Anton nog wel jaren wil doorfietsen zegt Maurice van de fietswinkel: “Je vrouw heeft gevraagd of ik er zijwieltjes op wil zetten.”
Anton is te sponsoren via de website www.opgevenisgeenoptie.nl door onder de button ‘doneer’ z’n naam aan te klikken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27