Jasper van Viegen met Jules Lelieveld (links) en Ger Fens (rechts)
Jasper van Viegen met Jules Lelieveld (links) en Ger Fens (rechts)

Jasper van Viegen nieuwe hoofdtrainer SVO Buytenpark

Actueel 468 keer gelezen

Zoetermeer - SVO Buytenpark heeft voor aankomend seizoen Jasper van Viegen aangesteld als hoofdtrainer. Van Viegen (33) die nu al ad-interim de Zoetermeerse ploeg onder zijn hoede heeft zal zodoende ook het nieuwe seizoen de scepter zwaaien bij de Zoetermeerse club. 

SVO Buytenpark en de 33-jarige oefenmeester zijn een contract overeengekomen voor één seizoen met als het van beide kanten bevalt een optie voor nog één seizoen. Tim Wigchers (32) zal Jasper van Viegen vanaf seizoen 2024-2025 gaan assisteren als assistent trainer van het vlaggenschip.

Met de aanstelling van Jasper van Viegen en Tim Wigchers heeft de club twee echte clubmensen binnen weten te halen die hun sporen in het Zoetermeerse voetbal ruimschoots verdiend hebben. Jasper van Viegen speelt al vanaf 2014 voor het 1e elftal van SVO Buytenpark en speelde daarvoor bij DSO en BSC ’68. Tim Wigchers is al vanaf 2008 lid van SVO Buytenpark, daarvoor DWO, en heeft ook lange tijd bij SVO Buytenpark in het 1e elftal gespeeld. Wigchers heeft nu als trainer de O19-1 van de club onder zijn hoede. Jasper van Viegen en Tim Wigchers zullen als technische staf ondersteund worden door leden van de technische commissie Ger Fens, Remo Oudshoorn en Bert Drenth. Vanuit de voetballerij en in de top van het amateurvoetbal (respectievelijk Kranenburg/Haaglandia/DSO) ligt hier een schat aan ervaring en kwaliteit wat ook weer fantastisch is voor de club en de selectie.

Voorzitter Jules Lieveld is zeer tevreden met het aantrekken van Jasper van Viegen en Tim Wigchers: ,,voor de club is dit een uitstekende ontwikkeling. We gaan aankomend seizoen ons jubileumjaar in en bestaan op 1 april 2025 op de kop af 25 jaar. Ook ons hoofdveld wordt aankomend seizoen kunstgras, waardoor afgelastingen bij alle spelende teams tot het verleden behoren. Een nieuwe fase voor de club waar plezier en prestatie heel goed samen gaan. Wij hebben de ambitie door te groeien naar 600-650 leden, waardoor wij ook weer meer en talentvolle jeugd kunnen aannemen en extra capaciteit hebben voor gezellige seniorenteams op zaterdag en zondag. Aankomend seizoen wordt de donderdagavond ook weer groots uitgepakt met de clubavond, leuke evenementen en nog meer gezelligheid.”
Jules Lieveld vervolgt: ,,Bij SVO Buytenpark hebben wij nu al hoogwaardige faciliteiten en zullen wij de randvoorwaarden op het gebied van sponsoring professioneler gaan aanpakken. Ook is het uitgangspunt om in januari 2025 weer een trainingskamp naar de zon te organiseren. Met dit jaar als bestemming Gran Canaria. Jasper van Viegen vult voorzitter Jules Lieveld aan: ,,ik heb heel veel vertrouwen en zin in deze uitdaging. Bij SVO Buytenpark loopt heel veel talent en ontwikkelpotentie rond waar we aankomend seizoen de selectie mee gaan vormen. Ik heb al een aantal trainingssessies en wedstrijden gehad met zowel ons 1e elftal als ook de O23, waarbij wij met onze O23 zeker niet onder doen voor ploegen die divisie spelen, integendeel. Jonge talenten krijgen bij SVO Buytenpark en bij mij de kans zich verder te ontwikkelen, door te stromen naar de O23-1 en het 1e elftal. Aankomend seizoen wil ik meedoen om de bovenste plekken in de 5e klasse en dat is gezien deze talentvolle spelersgroep een hele realistische doelstelling.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27