Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.

Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe’s

Actueel 497 keer gelezen

Zevenhuizen - Veel horecaondernemers proberen een uniek concept neer te zetten met bijzondere gerechten. Toch is dat nergens voor nodig als je succesvol wilt zijn. Daarvan is Joost Suijten het levende bewijs. Hij begon zijn eerste pannenkoekenrestaurant, dat toen nog de naam ‘Du Chalet’ droeg, in 1998, maar veranderde de naam in 2010 in de Pannenkoe. Een uniek concept dat hij verder uitwerkte met Rolf en Ewout Mampeay inclusief herkenbare signing en merchandise. Inmiddels is de naam als merk vastgelegd en opende Suijten onlangs zijn tiende vestiging in Zevenhuizen.

Als je een goede, smakelijke pannenkoek wilt bakken dan kan dat niet zonder het juiste beslag. Als het te dik is dan duurt het te lang voor de pannenkoek klaar is. Is het beslag te dun dan loop je het risico dat de pannenkoek verbrandt. En dat is best een belangrijk gegeven als je je realiseert dat alle pannenkoeken bij de Pannenkoe op ambachtelijke wijze gebakken worden. “We gebruiken geen carrousel”, licht Suijten toe. “Daarmee kunnen we niet de kwaliteit leveren die bij ons hoog in het vaandel staat. We maken gebruik van pannen zonder antiaanbaklaag. We schroeien de poriën van de pan dicht. Zo ontstaat een natuurlijke antiaanbaklaag als de pan gloeiend heet is.” Ook de volgorde van het bakken is van groot belang. “Eerst de ingrediënten en dan pas het beslag”, legt Suijten uit. “Als je het andersom doet gaat het ten koste van de kwaliteit.”

Bij de Pannenkoe kun je kiezen uit veel verschillende smaken. Naast een naturel pannenkoek, met suiker, stroop of met kaas en spek zijn er ook pannenkoeken met shoarma, kipsaté of een pannenkoek calzone. Er was zelfs een Koeshi, een pannenkoek gepresenteerd als echte sushi, maar die bleek te arbeidsintensief. “Onze pannenkoek frikandel speciaal is een echte hardloper”, licht Suijten toe. “Maar we hebben ook vegetarische pannenkoeken, vegan beslag en houden graag rekening met eventuele allergieën van onze gasten.” Dat zijn vooral gezinnen, maar ook steeds meer senioren en jongeren weten de Pannenkoe te vinden. Kinderen kunnen hun hart ophalen bij de Pannenkoe. Het interieur, de beleving én merchandise zorgen voor een aantrekkelijk totaalplaatje. “Alle kinderen ontvangen bij hun bezoek een DoeKoe waarmee ze altijd prijs hebben in onze grijpautomaat.” Ook de merchandise zoals broodtrommels, bekers en knuffels slaan goed aan bij de kids.” 

Suijten vertelt vol trots dat niet alleen kinderen, maar ook steeds meer jongeren de Pannenkoe ‘hot’ vinden. “Daar spelen we dan ook graag op in met een kleurrijke en dus fotogenieke wafel. Ook onze cheesecake met Tony Chokoelonely doet het goed op Instagram. Het gaat natuurlijk om de smaak van onze producten, maar als ze het daarnaast ook goed doen op social media dan is dat voor ons mooi meegenomen.” Zo blijven Suijten en zijn team bouwen aan hun restaurants. Is met het openen van de tiende vestiging het setje compleet? “Ik ben nu eigenaar van vier restaurants”, licht hij toe. “De andere zaken worden gerund door franchisenemers. Maar ik blijf mijn ogen openhouden en sta open voor nieuwe mogelijkheden. Mijn streefaantal is 40 restaurants, dus voorlopig ben ik nog wel even zoet.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Bloemiste Jacky van der Veen en haar hondjes Diamond (l.) en Dasher poseren als volleerde modellen. 'Door mijn eigen ervaringen te delen, hoop ik anderen te inspireren en aan te moedigen.' Foto: Kees van Rongen
Jacky uit Meerzicht op de catwalk in de finale van Miss Diversity 26 apr, 12:50
Huub Schreurs. De bijeenkomst werd afgesloten met een geanimeerde signeersessie. Foto: pr
Zoetermeerder Huub Schreurs presenteert boek over wegen naar sociale verandering 26 apr, 12:18
Het dementie vriendelijke pad is te herkennen aan blauwe Vergeet-mij-nietjes op de tegels. Foto: pr
Vergeet-mij-niet-pad Rokkeveen feestelijk geopend met bewoners Floriadehof en bezoekers Carpe Diem 26 apr, 11:31
In een gezellige sfeer schaakpartijtjes spelen. Foto: pr
Doe gezellig mee met Schaakclub InZet Palet Welzijn Rokkeveen 26 apr, 11:00
Op 25 mei en 26 mei heeft  The S(w)inging Company haar jubileumuitvoering in het CKC. Foto: Leon Koppenol
Viering 25 jaar The S(w)inging Company met uitvoering in CKC 26 apr, 10:42
The Five Guitars.
Jubileumtournee van The Five Great Guitars komt ook naar Zoetermeer 26 apr, 10:35
Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47