Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.

Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe’s

Actueel 553 keer gelezen

Zevenhuizen - Veel horecaondernemers proberen een uniek concept neer te zetten met bijzondere gerechten. Toch is dat nergens voor nodig als je succesvol wilt zijn. Daarvan is Joost Suijten het levende bewijs. Hij begon zijn eerste pannenkoekenrestaurant, dat toen nog de naam ‘Du Chalet’ droeg, in 1998, maar veranderde de naam in 2010 in de Pannenkoe. Een uniek concept dat hij verder uitwerkte met Rolf en Ewout Mampeay inclusief herkenbare signing en merchandise. Inmiddels is de naam als merk vastgelegd en opende Suijten onlangs zijn tiende vestiging in Zevenhuizen.

Als je een goede, smakelijke pannenkoek wilt bakken dan kan dat niet zonder het juiste beslag. Als het te dik is dan duurt het te lang voor de pannenkoek klaar is. Is het beslag te dun dan loop je het risico dat de pannenkoek verbrandt. En dat is best een belangrijk gegeven als je je realiseert dat alle pannenkoeken bij de Pannenkoe op ambachtelijke wijze gebakken worden. “We gebruiken geen carrousel”, licht Suijten toe. “Daarmee kunnen we niet de kwaliteit leveren die bij ons hoog in het vaandel staat. We maken gebruik van pannen zonder antiaanbaklaag. We schroeien de poriën van de pan dicht. Zo ontstaat een natuurlijke antiaanbaklaag als de pan gloeiend heet is.” Ook de volgorde van het bakken is van groot belang. “Eerst de ingrediënten en dan pas het beslag”, legt Suijten uit. “Als je het andersom doet gaat het ten koste van de kwaliteit.”

Bij de Pannenkoe kun je kiezen uit veel verschillende smaken. Naast een naturel pannenkoek, met suiker, stroop of met kaas en spek zijn er ook pannenkoeken met shoarma, kipsaté of een pannenkoek calzone. Er was zelfs een Koeshi, een pannenkoek gepresenteerd als echte sushi, maar die bleek te arbeidsintensief. “Onze pannenkoek frikandel speciaal is een echte hardloper”, licht Suijten toe. “Maar we hebben ook vegetarische pannenkoeken, vegan beslag en houden graag rekening met eventuele allergieën van onze gasten.” Dat zijn vooral gezinnen, maar ook steeds meer senioren en jongeren weten de Pannenkoe te vinden. Kinderen kunnen hun hart ophalen bij de Pannenkoe. Het interieur, de beleving én merchandise zorgen voor een aantrekkelijk totaalplaatje. “Alle kinderen ontvangen bij hun bezoek een DoeKoe waarmee ze altijd prijs hebben in onze grijpautomaat.” Ook de merchandise zoals broodtrommels, bekers en knuffels slaan goed aan bij de kids.” 

Suijten vertelt vol trots dat niet alleen kinderen, maar ook steeds meer jongeren de Pannenkoe ‘hot’ vinden. “Daar spelen we dan ook graag op in met een kleurrijke en dus fotogenieke wafel. Ook onze cheesecake met Tony Chokoelonely doet het goed op Instagram. Het gaat natuurlijk om de smaak van onze producten, maar als ze het daarnaast ook goed doen op social media dan is dat voor ons mooi meegenomen.” Zo blijven Suijten en zijn team bouwen aan hun restaurants. Is met het openen van de tiende vestiging het setje compleet? “Ik ben nu eigenaar van vier restaurants”, licht hij toe. “De andere zaken worden gerund door franchisenemers. Maar ik blijf mijn ogen openhouden en sta open voor nieuwe mogelijkheden. Mijn streefaantal is 40 restaurants, dus voorlopig ben ik nog wel even zoet.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27