Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).

Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt

Actueel 574 keer gelezen

ZOETERMEER - Lionsclub Soetermare organiseert elk jaar het Koningsontbijt. Dit jaar gaat de opbrengst naar het project ‘Op de Koffie bij Franx’. De vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies nemen zaterdag 27 april zeker weer deel aan het Koningsontbijt. “Een heerlijk Oranje sfeertje, gezellige drukte en we doen ook nog eens iets voor een goed doel.”

Door Kees van Rongen

Horeca-ondernemers van het Stadhuisplein stellen zaterdag 27 april tussen 09.00 en 11.00 uur hun terrassen weer beschikbaar voor het Koningsontbijt. Op het Stadhuisplein komen we Desiree en Toine tegen op een verlaten terras van het Stadhuisplein. “Dat is op Koningsdag wel anders,” zegt Desiree. De twee vriendinnen gaan eigenlijk nooit naar evenementen. “Op een willekeurige dag zouden we niet gaan, maar het Koningsontbijt maakt het juist zo speciaal.”

Toine: “Het is zo leuk. Bij een stand halen we ons ontbijtje op, dat de dames van Lionsclub Soetermare hebben samengesteld. We zoeken een plaatsje op een van de terrassen van het horecaplein. De eerste keer waren we hier met onze mannen en veel onbekende mensen. In de loop van de jaren zagen we steeds meer vriendinnen en buren aanschuiven. De dames van Soetermare schenken koffie en thee tijdens het ontbijt. Eerlijk gezegd, gaan we op de eerste plaats voor de gezelligheid. Als het niet altijd zo leuk was, dan ga je natuurlijk niet meer. Maar het is mooi meegenomen, dat we ook nog eens een goed doel steunen,” vinden de twee vriendinnen. “Trouwens we blijven een uurtje en kunnen dan zo van het Stadhuisplein naar de vrijmarkt op de Markt en de Dorpsstraat lopen. Weer of geen weer, er heerst altijd een gezellig Oranje sfeertje. Om 09.30 uur is de aubade en het zingen van het Wilhelmus. Heel indrukwekkend.”

Dit jaar kozen de dames van Lionsclub Soetermare met het Koningsontbijt voor het project ‘Op de Koffie bij Franx’. Kunstgarage Franx wil iets betekenen voor ouderen voor wie, om wat voor reden dan ook, de drempel te hoog is om zelfstandig naar Franx aan de Vlamingstraat te komen. Het is de bedoeling, dat ouderen maandelijks een gratis rondleiding wordt aangeboden in de kunstgarage met daarna een kopje koffie of thee met wat lekkers. Het project ‘Op de koffie bij Franx’ is tot stand gekomen dankzij Wijck Zoetermeer en een subsidie van de gemeente Zoetermeer. De lionsclub hoopt dat dit project vaker mogelijk is met de opbrengst van het Koningsontbijt. Bestal kiaarten voor het Koningsontbijt à 10 euro p.p of doe een donatie via www.soetermare.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Huub Schreurs. De bijeenkomst werd afgesloten met een geanimeerde signeersessie. Foto: pr
Zoetermeerder Huub Schreurs presenteert boek over wegen naar sociale verandering 26 apr, 12:18
Het dementie vriendelijke pad is te herkennen aan blauwe Vergeet-mij-nietjes op de tegels. Foto: pr
Vergeet-mij-niet-pad Rokkeveen feestelijk geopend met bewoners Floriadehof en bezoekers Carpe Diem 26 apr, 11:31
In een gezellige sfeer schaakpartijtjes spelen. Foto: pr
Doe gezellig mee met Schaakclub InZet Palet Welzijn Rokkeveen 26 apr, 11:00
Op 25 mei en 26 mei heeft  The S(w)inging Company haar jubileumuitvoering in het CKC. Foto: Leon Koppenol
Viering 25 jaar The S(w)inging Company met uitvoering in CKC 26 apr, 10:42
The Five Guitars.
Jubileumtournee van The Five Great Guitars komt ook naar Zoetermeer 26 apr, 10:35
Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36