Hardlopen tijdens Ronde van Driemanspolder. Foto: Gerard van Warmerdam
Hardlopen tijdens Ronde van Driemanspolder. Foto: Gerard van Warmerdam Gerard van Warmerdam

Ronde van de Driemanspolder voor het Maja Anjohuis

Actueel 504 keer gelezen

Zoetermeer - Hardlopers kunnen terecht op 2 juni als de derde editie van de Ronde van de Driemanspolder gehouden. Een mooie route wordt er gelopen door de prachtige Driemanspolder. Er kan worden hardgelopen maar ook gewandeld. Maar de Ronde is er niet alleen voor de sport. Het uiteindelijke doel van het hardloop- en wandelevenement is om zo veel mogelijk geld te doneren aan het Maja Anjohuis. Ook deze editie wordt de opbrengst verdubbelt door het Nationaal Fonds tegen Kanker.

Het Maja Anjohuis is een inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten en is in handen van een enthousiaste groep vrijwilligers. De bedenkers en oprichters daarvan zijn Maja en Henk Neijssel. Door het gemis van een “warme plek” in Zoetermeer tijdens Maja’s eigen kanker traject(en), ontstond bij haar de behoefte om dit voor anderen te creëren. Thans is het inloophuis gevestigd aan de Nathaliegang 79 (gebouw inZet).

Vooral om aandacht te vragen voor het inloophuis wordt de Ronde van de Driemandpolder georganiseerd. De afgelopen twee edities waren succesvol. Naast een groeiend aantal deelnemers aan de sportieve onderdelen, werd er veel geld gedoneerd. De afgelopen editie zelfs meer dan € 20.000,-.

Inschrijving
De online voor-inschrijving voor de aanstaande editie is in volle gang. Deze duurt tot en met 23 mei a.s. De online voorinschrijving is goedkoper dan de na-inschrijving. Daarnaast zijn er voor de na-inschrijving van het hardlopen slechts een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar. Kinderen (t/m 13 jaar) kunnen bij het hardlopen worden ingeschreven voor afstanden van 1 of 2 kilometer. Volwassenen hebben de keuze voor afstanden van 6, 12 of 18 kilometer. Wandelaars kunnen zich inschrijven voor mooie tochten van 3, 8 of 15 kilometer. Voor de wandeltochten kan onbeperkt worden ingeschreven.

De organisatie heeft besloten dat het evenement in het vervolg ieder jaar op de eerste zondag van juni zal worden gehouden. Ook zullen er kwalitatieve aanpassingen worden doorgevoerd. Zo is er bij het hardlopen met ingang van de komende editie een officiële tijdregistratie (chip/tijdmat) en hebben de parkoersen de juiste lengte. Voorts wordt er aan gedacht om het evenement in de nabije toekomst uit te breiden met andere sportieve activiteiten.

Sportief bezig in de Driemanspolder

Vrijwilligers
De organisatie is voor deze editie op zoek naar vrijwilligers die hun handen uit de mouwen willen steken bij het evenement. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via het e-mailadres vrijwilligers@rondevandedriemanspolder.nl.. Voor alle informatie en inschrijven: www.rondevandedriemanspolder.nl.

Het Streekblad is mediapartner van de Ronde van de Driemanspolder. Het blad doet in de aanloop naar-, tijdens en na het evenement uitgebreid verslag

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27