Docent Ed la Croix en enkele studenten van Praktijkcollege Zoetermeer voor de winkel Made@school. Foto Kees van Rongen
Docent Ed la Croix en enkele studenten van Praktijkcollege Zoetermeer voor de winkel Made@school. Foto Kees van Rongen

Praktijkervaring studenten in Made@school

Actueel 614 keer gelezen

ZOETERMEER - Leerlingen van het Praktijkcollege Zoetermeer runnen sinds enkele weken onder begeleiding van docent Ed la Croix en enkele andere docenten de winkel Made@school in de Dorpsstraat 86a. Alle producten zijn gemaakt of verpakt door leerlingen van het Praktijkcollege.

Door Kees van Rongen

Het winkelende publiek in de Dorpsstraat is verrast, als men spontaan op een doordeweekse dag de winkel binnenloopt. Het eerste wat opvalt, zijn de T-shirts, die men hier naar eigen ontwerp kan laten bedrukken met een afbeelding of tekst. Maar ook de cadeau-afdeling met allerlei originele cadeautjes als houtsnijwerk, snijplanken, vogelhuisjes, wijnkistjes, zelfs meubels als een salontafel allemaal door leerlingen vervaardigd op het Praktijkcollege aan de Dr. J.W. Paltelaan.
In Made@school is ook een professionele nagelstudio ingericht. “We zoeken nog wel bijvoorbeeld een ZZP-er, die gecertifieerd nagelstylist is om twee dagen per week de leerlingen in de nagelstudio te begeleiden,” vertelt Ed la Croix. De oud-ondernemer liet zich twee jaar geleden omscholen tot leraar om zo het ondernemen en lesgeven dichter bij elkaar te brengen. “Het mes snijdt aan twee kanten, inwoners kunnen bij ons terecht voor allerlei zaken en leerlingen uit het speciaal onderwijs doen zo ervaring op.”
Het blijft niet alleen bij de kledingafdeling en cadeauwinkel in Made@school. Volgens het zogenaamde shop in shop systeem is er ook een koffiebar. Enkele leerlingen gaan in de vroege morgen op pad om aan het winkelende publiek in de Dorpsstraat koffie vouchers uit te delen, zodat zij dan voor 11.00 uur een gratis heerlijk kopje koffie in de winkel kunnen drinken. Ook is er een drukkerij met professionele apparatuur, waarvoor enkele docenten nog wel een cursus moeten volgen. Dan kan er volop in kleur of zwart/wit geprint worden en boeken worden ingebonden. Online kan men de spullen doorsturen, die geprint moeten worden.

In Made@school kunnen mensen afspraken maken voor een drie-gangen lunch voor € 9,50 iedere woensdag of donderdag van 12.00 tot 13.00 uur in restaurant Proef in het Praktijkcollege Zoetermeer aan de Dr. J.W. Paltelaan 1. Of daar je auto professioneel laten stoomreinigen van binnen en van buiten vanaf 25 euro.“We hopen, dat snel de nagelstudio en drukkerij in gebruik kunnen worden genomen,” zegt Ed la Croix. Hoe dan ook is het nu al leuk om te winkelen in Made@school. Dat kan van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur tijdens de schoolperiode.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27