Het nieuwe project van Stichting Elnura met Wilde Ganzen richt zich op het voorkomen van geweld in opvoeding en op scholing. Foto: pr
Het nieuwe project van Stichting Elnura met Wilde Ganzen richt zich op het voorkomen van geweld in opvoeding en op scholing. Foto: pr

Stichting Elnura uit Zoetermeer helpt kinderen in Kirgizië met scholing

Actueel 604 keer gelezen

Zoetermeer - Wilde Ganzen heeft een groot project omarmd van Stichting Elnura uit Zoetermeer en haar lokale partner Center for the Protection of Children in Kirgizië. Het project richt zich op het voorkomen van geweld in opvoeding en op scholing van kansarme kinderen en bereikt uiteindelijk rond 1500 kinderen van 10-16 jaar. 

De financiering van het project is voor 85% rond. Voor de laatste loodjes doet Stichting Elnura een beroep op haar stadsgenoten. Elke aan Stichting Elnura gedoneerde euro verhoogt Wilde ganzen met 50%. Helpt u mee? 

Stichting Elnura is gevestigd in Zoetermeer en werkt uitsluitend met onbezoldigde vrijwilligers. Het zaadje van Stichting Elnura is in 2001 geplant na een bezoek van Aleid van der Spek, voorzitter van de stichting, aan een vriendin die als vrijwilligster werkte bij Center for the Protection of Children (CPC). Deze organisatie werkt in Bisjkek, de hoofdstad van Kirgizië, aan de verbetering van de leefomstandigheden van kansarme, vaak werkende en soms dakloze kinderen in moeilijke leefsituaties. Zij steunt en beschermt deze kinderen en leert ze zelfstandigheid. De kinderen krijgen voeding, medische zorg, onderwijs en sociale begeleiding en waar nodig huisvesting. Voor zover mogelijk worden de ouders in dit traject betrokken en de kinderen herenigd met familie.

Lees verder onder foto >

Foto: pr

CPC rolt het project uit op drie scholen in de achterstandswijken van Bisjkek. Kinderen en hun ouders en leraren worden getraind op gedrag en communicatie om de relatie tussen kinderen onderling, leraren en kinderen en leraren en ouders te verbeteren. Op die manier wordt gebouwd aan een gezonde en veilige omgeving thuis en op school, waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Het nieuwe project heeft een looptijd van 18 maanden en als geplande startdatum 1 september 2024. Meer informatie op www.elnura.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27