Jorn Rietveld. De Protestantse gemeente Zoetermeer Zuid ondersteunt Jorns uitzending actief en financieel.
Jorn Rietveld. De Protestantse gemeente Zoetermeer Zuid ondersteunt Jorns uitzending actief en financieel.

Uitzending van Jorn Rietveld naar Papoea Nieuw Guinea voor zendingswerk

Actueel 500 keer gelezen

Zoetermeer - Jorn Rietveld is 27 jaar en opgegroeid in Leerdam. Hij studeerde natuurkunde in Delft. Na zijn studie heeft hij drie jaar gewerkt als ontwikkelaar van software voor drones. In die tijd is hij in Zoetermeer terecht gekomen. Via Wycliffe Bijbelvertalers Nederland wordt hij voor zendingswerk uitgezonden naar Ukarumpa, Papoea Nieuw-Guinea.

Over zijn motivatie om de zending in te gaan zegt hij: “Van kind af heb ik het verlangen om naar de andere kant van de wereld te gaan. Toen ik veertien was ging het christelijk geloof echt voor mij leven. Langzaam maar zeker is bij mij de wil gegroeid om mijn leven in dienst van dat geloof te stellen. Als je deze twee verlangens combineert, kom je al snel uit bij de zending. Vanaf mijn zestiende speel ik met het idee om iets met de zending te doen.”

Ukarumpa is door Wycliffe Bijbelvertalers opgericht en ligt in de hooglanden van PNG. Er zijn 400 zendelingen aan het werk in allerlei functies, allemaal om het vertaalwerk te ondersteunen. In Papoea-Nieuw-Guinea wordt door 70% de hoofdtaal Tok Pisin (een mix van Engels en originele talen) gesproken. De 17 miljoen inwoners spreken vooral talen die alleen lokaal gesproken worden. Wycliffe beoogt de Bijbel in deze lokale talen te vertalen. Soms moet zo’n taal eerst nog op schrift gezet worden. Gezien de geïsoleerde ligging en de bijzondere omstandigheden van Ukarumpa dient de meeste software die door de zendelingen gebruikt wordt zelf ontwikkeld en onderhouden te worden. Daar gaat Jorn zich als ICT-specialist mee bezighouden. Daarnaast wil Jorn ook graag betrokken raken bij de Bijbeluitleg aan de lokale bevolking.

De Protestantse gemeente Zoetermeer Zuid ondersteunt Jorns uitzending actief en financieel. In de kerkdienst op zondag 7 april in De Regenboog (Nathaliegang 263) zal Jorn worden uitgezonden. De dienst begint om 10.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27