De dames van Soetermare gaan rond met koffie tijdens het Koningsontbijt.
De dames van Soetermare gaan rond met koffie tijdens het Koningsontbijt.

Kaarten te koop voor Koningsontbijt

Actueel 502 keer gelezen

Zoetermeer - Hoe kan je de festiviteiten van Koningsdag beter beginnen dan met het Koningsontbijt. Lions Club Zoetermeer Soetermare houdt ook dit jaar weer het traditionele Koningsontbijt. Dit terugkerende evenement vindt plaats op zaterdag 27 april van 09.00 tot 11.00 uur op het Stadhuisplein. 

Deelnemers aan het ontbijt kunnen bij de stand hun ontbijt ophalen en kunnen vervolgens plaatsnemen op de terrassen op het Stadhuisplein. Daar krijgt u tegen inlevering van de consumptiebon die in het tasje zit een lekker kopje of koffie of thee van de Soetermare dames. Soetermare kijkt ernaar uit om er weer een gezellig en feestelijk Koningsontbijt van maken. Tijdens het ontbijt opent burgemeester Bezuijen het ontbijt met de aubade. Daarna is er muziek op het Stadhuisplein.

De opbrengst van het ontbijt gaat altijd naar een goede doel. Dit jaar is het goede doel “op de koffie bij Franx”. “Op de Koffie bij Kunstgarage Franx” is ontstaan vanuit de themagroep kunst & cultuur, onderdeel van de community Zoetermeer tegen Eenzaamheid. Het is een sociaal-kunstzinnig initiatief van kunstgarage Franx en Wijck Zoetermeer om eenzaamheid in Zoetermeer te verminderen.

Kunstgarage Franx wil iets betekenen voor de doelgroep (jong)senioren voor wie, om welke reden dan ook, de drempel te hoog is om zelfstandig naar Franx te komen. Kunstgarage Franx wil hen meer betrekken bij de locatie en tegelijkertijd eenzaamheid verminderen. Zo ontstond het idee om (jong) senioren maandelijks een gratis rondleiding aan te bieden.

Lionsclub Soetermare steunen dit project van harte en willen deze maandelijks terugkerende activiteit het liefst ook nog vaker mogelijk maken. Dat kunnen ze niet alleen en ze hebben uw steun dan ook hard nodig om nog meer ouderen een leuke ochtend met de kunst te bezorgen.

U kunt kaarten voor het ontbijt via de website www.soetermare.nl bestellen. Die kosten € 10,-- per persoon. Als u niet naar het ontbijt kan komen, maar u wél het doel wil steunen, kunt u altijd doneren. Ook dat kan via deze website.

Veel dank gaat uit naar de hoofdsponsors: Pavarotti, Vrienden van de Burgemeester, Chez Lou Lou, Family, Hoeve Kromwijk, Sligro Berkel en Rodenrijs, TPM Passende ICT-oplossingen. Ook kleinere sponsors ondersteunen het jaarlijkse Koningsontbijt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Wethouder ter Laak bij de heropening van de Mandelabrug. Foto: Archief/Gerard van Warmerdam
NS komt maar twee keer per uur in Zoetermeer 10 apr, 15:25 5
Noteer het in je agenda: 12 en 13 april in Zoetermeer en 19 en 20 april in Alphen aan den Rijn. Mis het niet!
Kom gratis en vrijblijvend proeffietsen op de Inruil- en Opstapdagen bij Atlas Fietsen 10 apr, 15:23
Karin van der Lee en Bas ter Burg. Foto: Gerard van Warmerdam
Ouderen worden getrakteerd op kunst en koffie 10 apr, 12:34 1
Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59
Hardlopen tijdens Ronde van Driemanspolder. Foto: Gerard van Warmerdam
Ronde van de Driemanspolder voor het Maja Anjohuis 9 apr, 16:57
Docent Ed la Croix en enkele studenten van Praktijkcollege Zoetermeer voor de winkel Made@school. Foto Kees van Rongen
Praktijkervaring studenten in Made@school 9 apr, 16:15 1
 Kinepolis gaat Back to Black op woensdag 17 april!
Win nu 2 vrijkaarten voor de "Première Night: Back to Black" 9 apr, 13:45 1