De dames van Soetermare gaan rond met koffie tijdens het Koningsontbijt.
De dames van Soetermare gaan rond met koffie tijdens het Koningsontbijt.

Kaarten te koop voor Koningsontbijt

Actueel 585 keer gelezen

Zoetermeer - Hoe kan je de festiviteiten van Koningsdag beter beginnen dan met het Koningsontbijt. Lions Club Zoetermeer Soetermare houdt ook dit jaar weer het traditionele Koningsontbijt. Dit terugkerende evenement vindt plaats op zaterdag 27 april van 09.00 tot 11.00 uur op het Stadhuisplein. 

Deelnemers aan het ontbijt kunnen bij de stand hun ontbijt ophalen en kunnen vervolgens plaatsnemen op de terrassen op het Stadhuisplein. Daar krijgt u tegen inlevering van de consumptiebon die in het tasje zit een lekker kopje of koffie of thee van de Soetermare dames. Soetermare kijkt ernaar uit om er weer een gezellig en feestelijk Koningsontbijt van maken. Tijdens het ontbijt opent burgemeester Bezuijen het ontbijt met de aubade. Daarna is er muziek op het Stadhuisplein.

De opbrengst van het ontbijt gaat altijd naar een goede doel. Dit jaar is het goede doel “op de koffie bij Franx”. “Op de Koffie bij Kunstgarage Franx” is ontstaan vanuit de themagroep kunst & cultuur, onderdeel van de community Zoetermeer tegen Eenzaamheid. Het is een sociaal-kunstzinnig initiatief van kunstgarage Franx en Wijck Zoetermeer om eenzaamheid in Zoetermeer te verminderen.

Kunstgarage Franx wil iets betekenen voor de doelgroep (jong)senioren voor wie, om welke reden dan ook, de drempel te hoog is om zelfstandig naar Franx te komen. Kunstgarage Franx wil hen meer betrekken bij de locatie en tegelijkertijd eenzaamheid verminderen. Zo ontstond het idee om (jong) senioren maandelijks een gratis rondleiding aan te bieden.

Lionsclub Soetermare steunen dit project van harte en willen deze maandelijks terugkerende activiteit het liefst ook nog vaker mogelijk maken. Dat kunnen ze niet alleen en ze hebben uw steun dan ook hard nodig om nog meer ouderen een leuke ochtend met de kunst te bezorgen.

U kunt kaarten voor het ontbijt via de website www.soetermare.nl bestellen. Die kosten € 10,-- per persoon. Als u niet naar het ontbijt kan komen, maar u wél het doel wil steunen, kunt u altijd doneren. Ook dat kan via deze website.

Veel dank gaat uit naar de hoofdsponsors: Pavarotti, Vrienden van de Burgemeester, Chez Lou Lou, Family, Hoeve Kromwijk, Sligro Berkel en Rodenrijs, TPM Passende ICT-oplossingen. Ook kleinere sponsors ondersteunen het jaarlijkse Koningsontbijt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27