Bevrijdingsfestival vorig jaar. Foto: Roy Poots
Bevrijdingsfestival vorig jaar. Foto: Roy Poots Roy Poots

Tributebands, dj’s en Marco Schuitmaker op 5 mei

Actueel 944 keer gelezen

Zoetermeer - Met diverse podia in de stad hopen de gemeente en de organisatie van Bevrijdingsfestival de enorme drukte die vorig jaar tot opstoppingen in de straten naar de Markt toe leidde, het hoofd te kunnen bieden. Ook een grote publiekstrekker zoals de Snollebollekes is er niet. Hierdoor is de verwachting dat 5 mei zonder problemen kan worden gevierd.

Door Hélène Ouwerkerk

Het staat velen nog op het netvlies. De straten in de richting van de Markt stroomden vol met bezoekers voor het Bevrijdingsfestival. Dat moet anders zo concludeert de gemeente in de evaluatie. Organisator Mark Merckens heeft de oplossing gevonden door het feest op 5 mei nu op drie podia in de stad te vieren. “Op het Nicolaasplein hebben we Q Music the Party wat bij veel jongeren erg populair is. Op het podium op de Markt treden dj’s, tributebands en Marco Schuitmaker op. Hij is heel populair maar niet zo erg als de Snollebollekes vorig jaar. Daarnaast komt er aan het Oostwaarts ter hoogte van Spetters nog een podium waar lokale dj’s gaan optreden”, vertelt Mark Merckens. Ook wethouder Jan Iedema heeft er alle vertrouwen in dat het dit jaar beter zal gaan. “Vorig jaar had Den Haag ook geen goede programmering waardoor veel Hagenaars naar Zoetermeer uitweken”, zegt hij. 

Line up
Organisator Mark Merckens is blij met de line up van Bevrijdingsfestival die voor jong en oud iets te bieden heeft.
Het festival begint om 13.00 uur ‘s middags met een ouderenconcert op de Markt. De harmonieorkesten van Muziekvereniging Buytenrode, Kunst en Vriendschap, Sophie’ss Bigband en Jessica Dansen brengen een concert met muziek van de jaren 40 en 45. Zitplaatsen kunnen bij de organisatoren worden geregeld.
Daarna is het tijd voor de jeugd. Blijwin Kidz dj brengen een leuke show op de Markt om 14.45 uur. Ondertussen zijn er ook op het Oostwaarts lokale dj’s die een show geven. Om 15.30 uur treden Ernst & Bobbie op met hun Soepkipshow. Om 16.00 uur treden de United Cheers op en geeft ook de winnaar van Young Music Talent Award van het CKC een optreden.
Om 16.15 uur treden hier de dj’s Diaz en Bruno op en om 17.00 uur de dj’s van Stuk TV. Om 18.00 uur komt de tributeband The Scientist met een tribute aan Coldplay, om 19.00 uur gevolgd door het Mark van Dale DJ Team. Om 19.45 uur treedt The Best ABBA Tribute Band op en om 20.30 uur komt DJ Maurice. Daarna is het om 21.30 uur de beurt aan Marco Schuitmaker bekend van zijn hit de Engelbewaarder. DJ Erick E en Mitch Crown sluiten om 22.00 uur het feest op de Markt af.

Ondertussen is het van 18.00 tot 23.00 uur feest op het Nicolaasplein met de Q Music The Party. En treden de hele avond lokale dj’s op op het podium aan het Oostwaarts. Om 23.00 uur begint de Afterparty bij Spetters.

Bevrijdingsvuur
Zoals elk jaar halen lopers van Ilion het Bevrijdingsvuur op in Wageningen. Dit gebeurt in estafetteloop die midden in de nacht begint. Burgemeester Bezuijen gaat mee als loper en wethouder Jan Iedema begeleidt de groep als fietser. Overdag komt het vuur aan op de Markt waar Bevrijdingsdag officieel wordt geopend.
Tijdens Bevrijdingsfestival staan er diverse foodtrucks in het Gat in de Markt en op het Nicolaasplein staat de foodtruck van Patat en More. Tijdens het festival wordt ook alcohol verkocht. Met statiegeldbekers worden de bekers weer ingenomen.

Wethouder Iedema kijkt al vooruit naar volgend jaar als 80 jaar vrijheid wordt gevierd. “Kijk maar naar de wereld om ons heen en je ziet dat aandacht vragen voor vrijheid belangrijker is dan ooit”, aldus Iedema.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

The Five Guitars.
Jubileumtournee van The Five Great Guitars komt ook naar Zoetermeer 26 apr, 10:35
Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50