Bevrijdingsfestival vorig jaar. Foto: Roy Poots
Bevrijdingsfestival vorig jaar. Foto: Roy Poots Roy Poots

Tributebands, dj’s en Marco Schuitmaker op 5 mei

Actueel 839 keer gelezen

Zoetermeer - Met diverse podia in de stad hopen de gemeente en de organisatie van Bevrijdingsfestival de enorme drukte die vorig jaar tot opstoppingen in de straten naar de Markt toe leidde, het hoofd te kunnen bieden. Ook een grote publiekstrekker zoals de Snollebollekes is er niet. Hierdoor is de verwachting dat 5 mei zonder problemen kan worden gevierd.

Door Hélène Ouwerkerk

Het staat velen nog op het netvlies. De straten in de richting van de Markt stroomden vol met bezoekers voor het Bevrijdingsfestival. Dat moet anders zo concludeert de gemeente in de evaluatie. Organisator Mark Merckens heeft de oplossing gevonden door het feest op 5 mei nu op drie podia in de stad te vieren. “Op het Nicolaasplein hebben we Q Music the Party wat bij veel jongeren erg populair is. Op het podium op de Markt treden dj’s, tributebands en Marco Schuitmaker op. Hij is heel populair maar niet zo erg als de Snollebollekes vorig jaar. Daarnaast komt er aan het Oostwaarts ter hoogte van Spetters nog een podium waar lokale dj’s gaan optreden”, vertelt Mark Merckens. Ook wethouder Jan Iedema heeft er alle vertrouwen in dat het dit jaar beter zal gaan. “Vorig jaar had Den Haag ook geen goede programmering waardoor veel Hagenaars naar Zoetermeer uitweken”, zegt hij. 

Line up
Organisator Mark Merckens is blij met de line up van Bevrijdingsfestival die voor jong en oud iets te bieden heeft.
Het festival begint om 13.00 uur ‘s middags met een ouderenconcert op de Markt. De harmonieorkesten van Muziekvereniging Buytenrode, Kunst en Vriendschap, Sophie’ss Bigband en Jessica Dansen brengen een concert met muziek van de jaren 40 en 45. Zitplaatsen kunnen bij de organisatoren worden geregeld.
Daarna is het tijd voor de jeugd. Blijwin Kidz dj brengen een leuke show op de Markt om 14.45 uur. Ondertussen zijn er ook op het Oostwaarts lokale dj’s die een show geven. Om 15.30 uur treden Ernst & Bobbie op met hun Soepkipshow. Om 16.00 uur treden de United Cheers op en geeft ook de winnaar van Young Music Talent Award van het CKC een optreden.
Om 16.15 uur treden hier de dj’s Diaz en Bruno op en om 17.00 uur de dj’s van Stuk TV. Om 18.00 uur komt de tributeband The Scientist met een tribute aan Coldplay, om 19.00 uur gevolgd door het Mark van Dale DJ Team. Om 19.45 uur treedt The Best ABBA Tribute Band op en om 20.30 uur komt DJ Maurice. Daarna is het om 21.30 uur de beurt aan Marco Schuitmaker bekend van zijn hit de Engelbewaarder. DJ Erick E en Mitch Crown sluiten om 22.00 uur het feest op de Markt af.

Ondertussen is het van 18.00 tot 23.00 uur feest op het Nicolaasplein met de Q Music The Party. En treden de hele avond lokale dj’s op op het podium aan het Oostwaarts. Om 23.00 uur begint de Afterparty bij Spetters.

Bevrijdingsvuur
Zoals elk jaar halen lopers van Ilion het Bevrijdingsvuur op in Wageningen. Dit gebeurt in estafetteloop die midden in de nacht begint. Burgemeester Bezuijen gaat mee als loper en wethouder Jan Iedema begeleidt de groep als fietser. Overdag komt het vuur aan op de Markt waar Bevrijdingsdag officieel wordt geopend.
Tijdens Bevrijdingsfestival staan er diverse foodtrucks in het Gat in de Markt en op het Nicolaasplein staat de foodtruck van Patat en More. Tijdens het festival wordt ook alcohol verkocht. Met statiegeldbekers worden de bekers weer ingenomen.

Wethouder Iedema kijkt al vooruit naar volgend jaar als 80 jaar vrijheid wordt gevierd. “Kijk maar naar de wereld om ons heen en je ziet dat aandacht vragen voor vrijheid belangrijker is dan ooit”, aldus Iedema.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Wethouder ter Laak bij de heropening van de Mandelabrug. Foto: Archief/Gerard van Warmerdam
NS komt maar twee keer per uur in Zoetermeer 10 apr, 15:25 5
Noteer het in je agenda: 12 en 13 april in Zoetermeer en 19 en 20 april in Alphen aan den Rijn. Mis het niet!
Kom gratis en vrijblijvend proeffietsen op de Inruil- en Opstapdagen bij Atlas Fietsen 10 apr, 15:23
Karin van der Lee en Bas ter Burg. Foto: Gerard van Warmerdam
Ouderen worden getrakteerd op kunst en koffie 10 apr, 12:34 1
Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59
Hardlopen tijdens Ronde van Driemanspolder. Foto: Gerard van Warmerdam
Ronde van de Driemanspolder voor het Maja Anjohuis 9 apr, 16:57
Docent Ed la Croix en enkele studenten van Praktijkcollege Zoetermeer voor de winkel Made@school. Foto Kees van Rongen
Praktijkervaring studenten in Made@school 9 apr, 16:15 1
 Kinepolis gaat Back to Black op woensdag 17 april!
Win nu 2 vrijkaarten voor de "Première Night: Back to Black" 9 apr, 13:45 1