Dwight Icenhower kruipt in de huid van Elvis.
Dwight Icenhower kruipt in de huid van Elvis.

Dwight Icenhower laat The King herleven in Poppodium Boerderij

Actueel 1.737 keer gelezen

Zoetermeer - Al sinds zijn jeugd is de Amerikaanse Dwight Icenhower verslingerd aan het repertoire van Elvis Presley. De tribute shows geven het publiek het idee naar The King te kijken want zowel in sound als in looks komt Dwight heel dichtbij Elvis. Niet zo verwonderlijk dat hij door Graceland als een van de weinigen officieel erkend is als Elvis Tribute Artist.

Door Hélène Ouwerkerk

Op woensdag 16 april treedt Dwight met The Elvis Concert op in Poppodium Boerderij. En niet alleen hij. Ook Bob Lanning en Jim Murray respectievelijk de drummer en gitarist van Elvis maken deel uit van de band. Hoe dichtbij Elvis wil je komen?

Al in high school trad Dwight op als Elvis. “Mijn moeder liet me kennismaken met de muziek van Elvis en zo lang ik me kan herinneren ben ik een fan”, vertelt hij. “Hij was een charismatische man maar zijn muziek bevatte ook zoveel facetten. Country, rock ‘n roll, gospel maar ook mooie ballads. Voor mij als artiest is zijn repertoire heerlijk. Vooral door die veelzijdigheid.”

Hoewel Dwight een tribute aan Elvis doet, is hij zeker niet een kopie van de zanger. “Ik neem ook mijn eigen persoonlijkheid mee en ik denk dat dat erg belangrijk is”, zegt Dwight. Dat hij door Graceland erkend is als Elvis Tribute Artist noemt hij een enorme eer. “En dat niet alleen. Ook Bob Lanning en Jim Murray die in de band speelden van Elvis staan met mij op het podium. Ik vind het geweldig dat zij in mijn band zitten en dat maakt het helemaal speciaal. Ze zijn ondanks hun leeftijd, Jim is 80 en Bob 76, nog geweldige artiesten. Ze spelen enorm goed. En erg leuk natuurlijk dat ze verhalen over Elvis hebben uit de eerste hand en die verhalen vertellen ze ook graag aan het publiek”, vertelt Dwight. “Elvis heeft van 1954 tot 1977 muziek gemaakt en biedt een rijk scala aan nummers. Ja, favorieten heb ik uiteraard ook. Are you lonesome tonight, Love me tender zullen zeker niet ontbreken. Dat zijn zulke mooie ballads.”
In april gaat hij op tournee door Nederland en doet dan ook Poppodium de Boerderij aan. “Ik treed graag op in Nederland”, geeft hij aan. “Het publiek is altijd erg enthousiast. Ze zingen en dansen mee en dat is voor mij als artiest natuurlijk erg leuk. Ik maak daarom na de show altijd graag tijd om met mensen te praten en op de foto te gaan.”

The Elvis Concert 2024 met Dwight Icenhower is 16 april te zien in Poppodium De Boerderij. Het optreden begint om 20.30 uur. Kaarten zijn te koop via www.poppodiumboerderij.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21