Boeiende sprekers en een levendige discussie in de zaal van de Dutch Innovation Factory. Foto: pr
Boeiende sprekers en een levendige discussie in de zaal van de Dutch Innovation Factory. Foto: pr

Volle zaal bij VVD evenement ‘kern voor klimaat, klimaat voor kern’

Actueel 1.857 keer gelezen

Zoetermeer - Wat begon met een leuk idee van een lid van de Zoetermeerse VVD, Ed Boon, resulteerde uiteindelijk in een volle zaal bij het DIF (Dutch Innovation Factory), boeiende sprekers en een levendige discussie in de zaal. Raadslid Berend Aptroot (VVD Zoetermeer): “Het was een mooie bijeenkomst, veel deskundigen gehoord, mooie discussies en leuk dat er zoveel politieke kleuren aanwezig waren.”

In de aanwezigheid van ruim 50 geïnteresseerden kwamen verschillende deskundigen aan het woord. Zo was er een verhaal van defensiemedewerker en kernspecisalist Jan Rheebergen, een lezing van Lars Roobol over de voor- en nadelen van kernenergie. Daarna kwam er een interessant verhaal over geothermie (gebruik van aardwarmte) door Guus Cals. De avond werd afgesloten door Joost Smits die een inkijkje gaf in verschillende geothermie projecten die er nu zijn in Lansingerland. 

De start van de avond werd gegeven door 2e VVD kamerlid Silvio Erkens. Tussendoor was er veel ruimte voor vragen. Er kwamen mooie discussies op gang en er was ruimte voor geluiden van voor en tegenstanders. 

Raadslid Berend Aptroot (VVD Zoetermeer) mocht de avond aan elkaar praten “Het was echt een boeiende avond. Ik heb veel geleerd. Mooi om zoveel techneuten met passie te horen praten over hun expertise.”

De lokale politiek was goed vertegenwoordigd. Bij de avond, georganiseerd door de VVD, waren er tevens politici aanwezig van de PvdA, PdvZ en GroenLinks.

Aptroot vervolgt: “Ook lokaal zijn wij bezig met met de energietransitie. We hebben zoveel vraagstukken die we moeten oplossen: de aarde schoner achterlaten, groot woningtekort, energietekort, bedrijven kunnen niet meer zomaar een aansluiting krijgen. Daarbij helpt het dat we breed kijken. Fijn dat we op zo een manier van zoveel deskundigen meer kennis krijgen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21