Vader en zoon Van der Spek. Het nieuwe tuincentrum is vele malen groter dan het was, maar voelt nog steeds vertrouwd.
Vader en zoon Van der Spek. Het nieuwe tuincentrum is vele malen groter dan het was, maar voelt nog steeds vertrouwd.

Spek Voordeel Tuincentrum nu ook officieel geopend voor winkelend publiek

Actueel 4.016 keer gelezen

Zevenhuizen – Groot feest bij Spek Voordeel Tuincentrum in Zevenhuizen. Na een ‘zachte’ opening begin dit jaar is woensdag 20 maart het nieuwe Voordeel Tuincentrum officieel geopend voor het winkelend publiek. 

Martien en Ton van der Spek en hun team zijn maar wat trots op het nieuwe voordeel-tuincentrum met een vloeroppervlakte van maar liefst 10.000 vierkante meter. Het tuincentrum ligt direct naast de A12 en is daardoor voor iedereen in de regio snel en gemakkelijk te bereiken. Het nieuwe tuincentrum is vele malen groter dan het was, maar voelt nog steeds vertrouwd. “De aanbiedingen, sfeer en gezelligheid zijn hetzelfde gebleven.”

Dinsdagavond was de opening voor leveranciers, aannemers, personeelsleden en hun familie, kennissen en relaties. Na een toelichting over het ontstaan en de toekomst van het bedrijf door Martien en Ton van der Spek, was het de eer aan mr. Kees van der Staaij - tot eind 2023 lid van de Tweede Kamerfractie van de SGP - de openingshandeling te verrichten. Na het vallen van het doek en het afschieten van confettikanonnen werd het nieuwe ‘Spektakel’-logo onthuld met daarin de bekende glimlach, knipoog en glijbaan verwerkt. ”Dat is de nieuwe naam voor onze afdeling horeca en het speeltuin voor de kinderen.”

Schot in de roos

Het nieuwe voordeeltuincentrum en de versafdeling zijn vanaf de opening een schot in de roos. Dat horen de heren Van der Spek niet alleen van klanten, ook van relaties en collega’s uit het vak. “We hebben het parkeerterrein flink uitgebreid, maar nog steeds staat het elke dag vol”, vertelt Ton enthousiast. “We hadden rekening gehouden met een nieuwsgierigheidspiek in het begin, maar het is anderhalve maand na de ‘zachte’ opening, nog geen moment echt rustig geweest. Veel vaste klanten zijn zelfs al meerdere keren geweest.”
Ook de afdeling ‘Spektakel’ met de horeca en het speeltuin is een groot succes. Hier kun je terecht voor een lekker broodje, kopje koffie, thee of fris, smakelijke uitsmijter, een kop soep of een oer Hollandse pannenkoek.

”We staan bekend om onze scherpe aanbiedingen, de sfeer en de gezelligheid”, vertelt Martien. “We vonden het erg belangrijk juist die eigenschappen van ons bedrijf te behouden. Daarom is de oppervlakte door middel van een huisjesconcept per thema verdeeld in verschillende ruimtes. Zo heb je goed overzicht en voel je je al snel thuis. Op grote eilanddisplays zijn alle producten sfeervol bij elkaar gepresenteerd om onze klanten te inspireren. Door de uitbreiding kunnen we nog grotere partijen inkopen. Dat zorgt voor scherpere inkoopprijzen en karren vol voordeel waar onze klanten van profiteren.”

Extra parkeerruimte

Op dit moment worden overal op en rond het voordeel-tuincentrum de laatste puntjes op de i gezet. Niet slecht als je bedenkt dat nog maar elf maanden geleden de eerste paal van de nieuwbouw geslagen werd. “Het oude deel is afgebroken, daar wordt nu ook extra parkeerruimte gerealiseerd zodat we straks in totaal zo’n 500 auto’s kwijt kunnen.” Martien en Ton hebben veel bewondering voor alle aannemers en werklieden die ondanks de niet aflatende stroom klanten toch hun werkzaamheden konden doen. “Met dank aan het team van Verstoep Bouwadvies dat zorgde dat alles vlotjes verliep.”

Zoon Ton is inmiddels een jaar mede-eigenaar. Vader en zoon hebben de rollen goed verdeeld. Martien neemt de buitenafdeling voor zijn rekening, Ton is verantwoordelijk voor alle werkzaamheden binnen. Beiden benadrukken dat het nieuwe voordeeltuincentrum een echte teamprestatie is. “We hebben recent veel nieuwe mensen aangenomen en doen het werk echt met elkaar. Daarnaast krijgt iedereen de ruimte om zijn of haar afdeling naar eigen smaak en inzicht in te richten. Die persoonlijke betrokkenheid vinden wij erg belangrijk. Zo wordt het een bedrijf van ons allemaal waar onze klanten zich echt thuis voelen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Wethouder ter Laak bij de heropening van de Mandelabrug. Foto: Archief/Gerard van Warmerdam
NS komt maar twee keer per uur in Zoetermeer 10 apr, 15:25 5
Noteer het in je agenda: 12 en 13 april in Zoetermeer en 19 en 20 april in Alphen aan den Rijn. Mis het niet!
Kom gratis en vrijblijvend proeffietsen op de Inruil- en Opstapdagen bij Atlas Fietsen 10 apr, 15:23
Karin van der Lee en Bas ter Burg. Foto: Gerard van Warmerdam
Ouderen worden getrakteerd op kunst en koffie 10 apr, 12:34 1
Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59
Hardlopen tijdens Ronde van Driemanspolder. Foto: Gerard van Warmerdam
Ronde van de Driemanspolder voor het Maja Anjohuis 9 apr, 16:57
Docent Ed la Croix en enkele studenten van Praktijkcollege Zoetermeer voor de winkel Made@school. Foto Kees van Rongen
Praktijkervaring studenten in Made@school 9 apr, 16:15 1
 Kinepolis gaat Back to Black op woensdag 17 april!
Win nu 2 vrijkaarten voor de "Première Night: Back to Black" 9 apr, 13:45 1