De adoptietuin in Palenstein.
De adoptietuin in Palenstein.

Helpen tijdens NLdoet met grote voorjaarsschoonmaak in Palenstein

Actueel 474 keer gelezen

Zoetermeer - Help mee met de grote voorjaarsschoonmaak om en bij ‘De Ambachtsheerlijkheid’ in Palenstein en kom langs bij de garagesales.

‘De Ambachtsheerlijkheid’ is een groep die bestaat uit een aantal bewoners uit de wijk Palenstein. Sinds 2020 (coronatijd) onderhoudt deze groep bewoners een grote, zelfontworpen adoptietuin. Ook zorgen ze voor een schonere wijk door maandelijks zwerfafval op te ruimen.

Op 15 en 16 maart kunnen vrijwilligers zich inzetten voor NLdoet. Dit is een jaarlijkse landelijke campagne om vrijwilligerswerk in de schijnwerpers te zetten (www.nldoet.nl). Op 16 maart zet De Ambachtsheerlijkheid zich in met een grote voorjaarsschoonmaak in de adoptietuin én in de openbare ruimte van de wijk. 

De Ambachtsheerlijkheid kan uw hulp goed gebruiken bij snoei- en schoffelwerk in de adoptietuin. U bent van harte welkom op zaterdag 16 maart tussen 13.00 en 16.00 uur. Adoptietuin naast de Ambachtsherenlaan 105 in Palenstein.

Om 13.30 uur gaat De Ambachtsheerlijkheid samen met Zwerfafvalbrigade Palenstein een uur zwerfafval opruimen in de wijk. Ze verzamelen bij de adoptietuin op de hoek van Ambachtsherenlaan 105 in Palenstein.

Vanaf 13.00 tot 16.00 uur vindt er in de groene garage in het straatje met garages tussen de van Wijngaardenstraat en de Bootsmastraat een garagesales in Paassfeer met brocante, boeken, planten, handmade artikelen en andere door bewoners gedoneerde artikelen plaats. De opbrengst wordt gebruikt ter ondersteuning van de activiteiten.

Wilt u helpen? Neem dan contact op met een vrijwilliger van De Ambachtsheerlijkheid via 06-10370047 of meldt u aan via de website van NLdoet (www.nldoet.nl).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Jasper van Viegen met Jules Lelieveld (links) en Ger Fens (rechts)
Jasper van Viegen nieuwe hoofdtrainer SVO Buytenpark 5 mei, 09:40
De plantjes aan de balustrade en op de grond moeten weg laat woningcorporatie Vidomes de bewoners weten. Foto: Kees van Rongen
Bewoners teleurgesteld: 'Na vele jaren moeten alle plantjes op galerij ineens weg' 3 mei, 16:03 30
Konijnenbezitters kunnen (op afspraak) hun konijn tegen gereduceerd tarief laten vaccineren en desgewenst gratis laten controleren. Foto: Het Buitenbeest
Konijnenavond voor baasjes op Speelboerderij Het Buitenbeest 3 mei, 13:06
Waylon is live op zijn best. Foto: Robin Eggenkamp
Waylon speelt zijn beste hits in Poppodium Boerderij 3 mei, 12:39
Drie sprekers zullen die avond op dit onderwerp ingaan. Foto: pr
Thema avond Wonen van JongSenioren Zoetermeer 3 mei, 11:40
Afbeelding
Column burgemeester Bezuijen: Herdenken 3 mei, 09:32
Ukele leren spelen
Ukelele workshop voor beginners 3 mei, 09:22
Vanuit Benthuizen zullen kinderen het bevrijdingsvuur ophalen, een deel van de route meerijden en het vuur meenemen naar Benthuizen. Foto: pr
Herdenking bij nieuwe monument en bevrijdingsvuur in Benthuizen 2 mei, 13:05