Vrijwilliger van Vincentiusvereniging Jacob Ingenhoes levert de 200 flessen wasmiddel af bij de loods van de Voedselbank aan Marja Spaan (links) en Helma Santbergen. Foto: pr
Vrijwilliger van Vincentiusvereniging Jacob Ingenhoes levert de 200 flessen wasmiddel af bij de loods van de Voedselbank aan Marja Spaan (links) en Helma Santbergen. Foto: pr

Honderden flessen wasmiddel van de Vincentiusvereniging verrassen Marja en Helma van de Voedselbank

Actueel 723 keer gelezen

Zoetermeer - Vincentiusvereniging Zoetermeer heeft afgelopen week alweer aan een goed doel een gift kunnen doen uit de opbrengst van de kringloopwinkel ‘t Schuurtje van Vincentius. Ditmaal werd de Voedselbank in Zoetermeer verrast met tweehonderd flessen wasmiddel voor hun cliënten.

Door Kees van Rongen

Het is niet de eerste keer, dat de Vincentiusvereniging de Voedselbank in Zoetermeer steunt. Vorig jaar werden honderden complete voedselpakketten geschonken. “Overigens steunen we niet alleen de Voedselbank uit de opbrengst van ‘t Schuurtje van Vincentius,” vertelt Joke van Egmond, penningmeester en vrijwilliger van de vereniging. “De ene keer gaat het om materieel en een andere keer is het financiële steun aan inwoners van Zoetermeer, die in een moeilijke situatie verkeren en steun hard nodig hebben. Via de projecten van de andere Vincentiusverenigingen ondersteunen we ook projecten in noodlijdende gebieden en bij rampen. Verder helpen we geselecteerde maatschappelijke organisaties en faciliteren wij korte vakanties voor gezinnen, die hier al meerdere jaren financieel niet toe in staat zijn.”

Secretaris en vrijwilliger van de Vincentiusvereniging Jacob Ingenhoes overhandigde afgelopen week de tweehonderd flessen wasmiddel aan de vrijwilligers van de Voedselbank bij de loods aan de Van Aalstlaan in Zoetermeer, Helma Santbergen en Marja Spaan. “Steeds meer mensen in Zoetermeer hebben de Voedselbank nodig en dus zijn deze flessen wasmiddel heel erg welkom,” vertelt Helma Santbergen. Zij maakt van de gelegenheid gebruik om aan te geven, dat de loods aan de Van Aalstlaan 24 (oude Monuta gebouw, zij-ingang) op woensdag en donderdag van 09.00 tot 12.00 uur open is om voedsel te brengen. Voor eventueel ophalen van voedsel kunt u mailen naar: vbz.contacten@gmail.com of tel. 06 51209545.
De Voedselbank bestaat inmiddels 20 jaar in Zoetermeer. Er zijn zes uitgiftepunten, onderdeel van Voedselbank Haaglanden. Elke donderdag halen vrijwilligers uit Zoetermeer de basis voedselpakketten uit Den Haag op met transportbusjes, die door Zoetermeerse ondernemers voor dit doel worden afgestaan. In Zoetermeer worden de pakketten aangevuld met artikelen, die door de lokale supermarkten, bedrijven en particulieren worden gedoneerd.

‘t Schuurtje van Vincentius

De kringloopwinkel ‘t Schuurtje van Vincentius, aan de Plesmanstraat 7-8, is elke donderdag geopend van 12.00 tot 16.00 uur en elke eerste en derde zaterdag van de maand van 09.00 tot 15.00 uur. Tijdens de verkoopdagen en op maandag van 13.30 tot 16.00 uur kunnen geschikte goederen, niet kapot en schoon, worden ingebracht. Grote goederen kunnen worden opgehaald. Tegen een vergoeding worden inboedels na een afspraak, als bijvoorbeeld een woning leeg moet worden opgeleverd, opgehaald. 

Tientallen vrijwilligers zetten zich in voor de verschillende projecten van de Vincentiusvereniging Zoetermeer. Voor meer informatie tel. 06 53214564.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27