Wethouder Jan Iedema en wethouder Ronald Weerwag (links) bij de opening van pop-up expo ONS Zoetermeer-Toen, nu en straks. Foto: Kees van Rongen
Wethouder Jan Iedema en wethouder Ronald Weerwag (links) bij de opening van pop-up expo ONS Zoetermeer-Toen, nu en straks. Foto: Kees van Rongen

Denk mee over de toekomst van Zoetermeer

Actueel 696 keer gelezen

ZOETERMEER - Op het Stadhuisplein 21 openden afgelopen maandag de wethouders Jan Iedema en Ronald Weerwag de pop-up expo ONS Zoetermeer- Toen, nu en straks. De tentoonstelling toont hoe Zoetermeer zich in 60 jaar heeft ontwikkeld en blijft ontwikkelen. Bezoekers van de expositie worden gevraagd om hierover mee te denken en met wensen en ideeën te komen. Tot aan de zomervakantie is de expositie gratis te bekijken op woensdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Door Kees van Rongen

Vele belangstellenden bezochten maandagmiddag de opening van de tentoonstelling. Wethouder Jan Iedema ging direct al het gesprek aan met enkele bezoekers en vroeg hun mening. Hij kreeg adviezen over gezondheidszorg, toegankelijkheid van gebouwen en behoud van de goede dingen.“We moeten met van alles rekening houden bij de verdere ontwikkeling van Zoetermeer. Economie, arbeidsmarkt, bereikbaarheid, cultuur, natuur en wonen.”

Wethouder van wonen, Ronald Weerwag ziet woningbouw als de aanjager. “Woningbouw moeten we zo goed mogelijk inzetten om de stad sociaal vooruit te helpen. We werken al gericht aan bepaalde gebieden zoals de Binnenstad, Entree en Meerzicht.” Wethouder Jan Iedema van stedelijke ontwikkeling en economie: “De stad staat voor grote uitdagingen de komende jaren over de thema’s klimaat, wonen en leefomgeving. De keuzes van nu hebben invloed op de stad van straks. Wij willen over deze thema’s graag met inwoners in gesprek. Wie wil meepraten over de ontwikkeling van Zoetermeer kan zich aanmelden bij de gemeente om deel te nemen op woensdagavond 27 maart en dinsdagavond 14 mei.”

Maar iedereen is natuurlijk ook op iedere woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag welkom op de pop-up expositie ONS Zoetermeer. Op woensdag 13 maart, 13 april en 4 mei is er de Eregalerij met vrije inloop. Op 15 maart, 22 maart, 29 maart en 5 april zijn er jongerenactiviteiten door Urban Art Studio in de avonduren. Zaterdag 16 maart van 14.00 tot 15.15 uur is er de vertoning van de film Post ‘65 architectuur Zoetermeer: Schrootjes, zitkuilen en punaises door ArchitectuurPunt en Niek Nieuwenhuijzen van het Historisch Genootschap Oud Soetermeer. Op zaterdag 23 maart is er de schilderworkshop De toekomst van Zoetermeer door Eigen Wij. En zaterdag 20 april van 14.00 tot 15.30 uur is er de lezing Wonen in Oldest New Town. Door de historicus Ton Vermeulen en architectuur historicus Joosje van Geest.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Wethouder ter Laak bij de heropening van de Mandelabrug. Foto: Archief/Gerard van Warmerdam
NS komt maar twee keer per uur in Zoetermeer 10 apr, 15:25 5
Noteer het in je agenda: 12 en 13 april in Zoetermeer en 19 en 20 april in Alphen aan den Rijn. Mis het niet!
Kom gratis en vrijblijvend proeffietsen op de Inruil- en Opstapdagen bij Atlas Fietsen 10 apr, 15:23
Karin van der Lee en Bas ter Burg. Foto: Gerard van Warmerdam
Ouderen worden getrakteerd op kunst en koffie 10 apr, 12:34 1
Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59
Hardlopen tijdens Ronde van Driemanspolder. Foto: Gerard van Warmerdam
Ronde van de Driemanspolder voor het Maja Anjohuis 9 apr, 16:57
Docent Ed la Croix en enkele studenten van Praktijkcollege Zoetermeer voor de winkel Made@school. Foto Kees van Rongen
Praktijkervaring studenten in Made@school 9 apr, 16:15 1
 Kinepolis gaat Back to Black op woensdag 17 april!
Win nu 2 vrijkaarten voor de "Première Night: Back to Black" 9 apr, 13:45 1