Wout van der Waal, commercieel directeur Zuidwest van BAM Wonen en Mariëtte Heemskerk, directeur-bestuurder van De Goede Woning tekenen de overeenkomst voor de verduurzaming van 45 woningen.
Wout van der Waal, commercieel directeur Zuidwest van BAM Wonen en Mariëtte Heemskerk, directeur-bestuurder van De Goede Woning tekenen de overeenkomst voor de verduurzaming van 45 woningen.

Verduurzaming van 45 woningen in de Schilders-Dichtersbuurt kan beginnen

Actueel 823 keer gelezen

Zoetermeer - De verduurzaming van 45 eengezinswoningen in de Schilders-Dichtersbuurt in Zoetermeer kan bijna beginnen. In opdracht van woningcorporatie De Goede Woning voert BAM Wonen de verduurzaming uit. De overeenkomst is tijdens een feestelijke bijeenkomst getekend. 

De bewoners van de 45 woningen hebben massaal ingestemd met het plan voor het energiezuinig maken van hun woning (ruim 98%).
De voorbereidingen voor de werkzaamheden zijn in volle gang. Naar verwachting kan de verduurzaming van de eerste woningen eind maart beginnen.
Niet alleen worden de daken, gevels en vloeren van de woningen goed geïsoleerd, ook komen er nieuwe draairamen in de gevel, krijgen de woningen een nieuwe voor- en achterdeur, HR++ glas, een nieuwe meterkast en betere mechanische ventilatie. De energiezuinige woningen worden in juni opgeleverd.

Door de verduurzaming verbetert het energielabel van de woningen aan de Rembrandtstraat, Van Ostadestraat, Karel Doormanlaan en Tollenstraat van gemiddeld label D naar label A en A+. De betere isolatie en ventilatie betekent voor de bewoners een comfortabele woning en een veel lager gasverbruik. De gasreductie bedraagt circa 42.500 m3 gas per jaar en CO2-uitstoot daalt met zo’n 140.000 kilogram per jaar.

Voorafgaand aan de werkzaamheden organiseren De Goede Woning en BAM Wonen een opruimdag in de Schilders-Dichtersbuurt. Medewerkers van de woningcorporatie en van de bouwer helpen bewoners die dag bij het opruimen van overtollig huisraad. Zo ontstaat meer ruimte in huis of in de tuin.
Kijk voor meer informatie op www.dgw.nl/schildersdichtersbuurt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09