Gerard en Mariette de Groot met hun dochters Karlijne en Eveline.
Gerard en Mariette de Groot met hun dochters Karlijne en Eveline.

Weer boter en melk uit boterdorp Zoetermeer, maar nu biologisch

Actueel 3.777 keer gelezen

Zoetermeer - De boerderij van de familie De Groot is een bekend bedrijf in de Zoetermeerse Meerpolder. De koeien van de familie De Groot grazen vrolijk in de wei. Nieuw is dat dochter Karlijne nu ook de zuivel maakt. Na een pauze van 30 jaar wordt er weer boter wordt gemaakt in boterdorp Zoetermeer.

“Mijn oma is 30 jaar geleden gestopt met de zuivelbereiding. Ik heb nu besloten om dit over te nemen. En natuurlijk staat mijn oma mij met raad en daad bij”, vertelt Karlijne. “Het grote verschil met 30 jaar geleden is dat wij nu biologisch zijn.”

Met de terugkeer van de zuivel op de boerderij heeft de familie De Groot ook een nieuwe website gelanceerd onder de naam www.onderdegrooteboom.nl. “Nee het is geen spelfout”, lacht Mariette de Groot. “De Groote Boom verwijst trots naar onze familienaam. De imposante boom staat voor ons huis, versierd met steeds veranderde tierelantijntjes passend bij het seizoen.”
‘Onder de Groote Boom’ omarmt alles wat er op de boerderij van de familie de Groot gebeurt. Van de betoverende poffertjestuin tot het ambachtelijk maken en verkopen van verse biologische melkproducten en het Idyllische veldje van ‘gewoon leuk natuurlijk’.

Gerard de Groot is blij dat dochter Karlijne het familiebedrijf wil voortzetten. “Karlijne is de vierde generatie die hier in de Meerpolder werkt”, zegt hij trots.
“Mijn oma maakte vroeger al karnemelk en boter en verkocht ook aardappels, uien en eieren. Van haar heb ik geleerd hoe ik karnemelk het beste kan bereiden. In 2023 ben ik gestart met het ambachtelijk verwerken van onze biologische melk”, zegt Karlijne. Momenteel maak ik verschillende soorten yoghurt, karnemelk en boter. We gaan het assortiment uitbreiden met producten waar vraag naar is. We beginnen met het afhalen op een vaste dag, in ons melkhuisje staat dan een gevulde koelkast klaar.”

Gewoon leuk natuurlijk is het geweldige product van onze twee creatieve breinen, die elkaar 9 jaar geleden ontmoette. Mariette de Groot werkt hierin samen met Roos die als coach en cateraar werkt met haar bedrijf Roos Puur. Ze blijken een gouden combi en hebben al van alles op de boerderij georganiseerd van bruiloften, babyshowers, familiereünies, kinderfeestjes, verjaardagen, lustrums. “Bij ons proef je het platteland, beleef je nostalgie en smeed je kostbare herinneringen”, zegt Mariette.
De poffertjestuin die in het voorjaar weer open gaat wordt gedaan door Eveline. “Wij bereiden onze poffertjes met verse biologische melk van onze koeien en scharreleieren van onze kippen. Lokaal en extra lekker dus”, besluit Eveline.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Wethouder ter Laak bij de heropening van de Mandelabrug. Foto: Archief/Gerard van Warmerdam
NS komt maar twee keer per uur in Zoetermeer 10 apr, 15:25 5
Noteer het in je agenda: 12 en 13 april in Zoetermeer en 19 en 20 april in Alphen aan den Rijn. Mis het niet!
Kom gratis en vrijblijvend proeffietsen op de Inruil- en Opstapdagen bij Atlas Fietsen 10 apr, 15:23
Karin van der Lee en Bas ter Burg. Foto: Gerard van Warmerdam
Ouderen worden getrakteerd op kunst en koffie 10 apr, 12:34 1
Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59
Hardlopen tijdens Ronde van Driemanspolder. Foto: Gerard van Warmerdam
Ronde van de Driemanspolder voor het Maja Anjohuis 9 apr, 16:57
Docent Ed la Croix en enkele studenten van Praktijkcollege Zoetermeer voor de winkel Made@school. Foto Kees van Rongen
Praktijkervaring studenten in Made@school 9 apr, 16:15 1
 Kinepolis gaat Back to Black op woensdag 17 april!
Win nu 2 vrijkaarten voor de "Première Night: Back to Black" 9 apr, 13:45 1