‘De aanbiedingen, sfeer en gezelligheid zijn hetzelfde gebleven’, aldus Martien en zoon Ton van der Spek.
‘De aanbiedingen, sfeer en gezelligheid zijn hetzelfde gebleven’, aldus Martien en zoon Ton van der Spek.

Nieuw voordeel-tuincentrum familie Van der Spek: ‘Aanbiedingen, sfeer en gezelligheid hetzelfde gebleven’

Actueel 1.802 keer gelezen

Zevenhuizen - Op de vertrouwde locatie waar het tuincentrum en de vershal van de familie Van der Spek is gevestigd, is een compleet nieuw voordeel-tuincentrum gerealiseerd met een vloeroppervlakte van maar liefst 10.000 vierkante meter. Het tuincentrum ligt direct naast de A12 en is daardoor voor iedereen in de regio snel en gemakkelijk te bereiken. Het nieuwe tuincentrum mag dan vele malen groter zijn dan eerst, sommige dingen zijn onveranderd. “De aanbiedingen, sfeer en gezelligheid zijn hetzelfde gebleven.”

”Het was voor ons van groot belang om die eigenschappen van ons bedrijf te behouden”, vertelt eigenaar Martien van der Spek. “Daarom is de oppervlakte door middel van een huisjesconcept per thema verdeeld in verschillende ruimtes. Zo heb je een goed overzicht en voel je je al snel thuis. Op grote eilanddisplays zijn alle producten sfeervol bij elkaar gepresenteerd om onze klanten te inspireren. Door onze uitbreiding kunnen we nog grotere partijen inkopen, vaak met containers of vrachtwagenladingen tegelijk. Dat zorgt voor scherpere inkoopprijzen en karren vol voordeel waar onze klanten van profiteren.”

Pannenkoekenrestaurant

Naast de bekende verswinkel en het tuincentrum is het bedrijf uitgebreid met een pannenkoekenrestaurant met 250 zitplaatsen (gaat binnenkort open), een dierenafdeling, een afdeling met tuingereedschappen én een klimparadijs voor jonge kinderen. “We hebben er bewust voor gekozen om nu al open te gaan. Zo kunnen onze klanten alvast kennismaken en hebben wij de gelegenheid om de laatste puntjes op de i te zetten voor de grote opening op woensdag 20 maart.”

Voordelig en duurzaam

Martien en Ton willen met hun nieuwe bedrijf niet alleen de voordeligste zijn, maar ook het meest duurzame tuincentrum van Nederland. “Ons nieuwe bedrijf is gasloos en beschikt over een warmte- en koudeopslag in de bodem”, vertelt Ton enthousiast. “Het dak ligt vol met zonnepanelen en we kunnen straks 3,3 megawatt aan zelf opgewekte stroom opslaan. Die kunnen we inzetten voor ons bedrijf maar ook gebruiken voor de laadpalen voor elektrische auto’s die straks op ons parkeerterrein staan. Verder maken we gebruik van een circulair watersysteem met eigen bron en opslag. Dankzij deze maatregelen zijn we zo goed als zelfvoorzienend en klimaatneutraal.”

Martien is maar wat blij dat met de komst van zoon Ton ook de nieuwe generatie in het bedrijf actief is. “We hebben de rollen goed verdeeld”, licht Martien toe. “Ton is verantwoordelijk voor binnen, ik neem alle zaken buiten voor mijn rekening. We doen het allemaal echt als één team. Iedereen staat voor elkaar klaar en heeft de ruimte om zijn of haar afdeling naar eigen smaak en inzicht in te richten. Die persoonlijke betrokkenheid vinden wij erg belangrijk. Zo wordt het een bedrijf van ons allemaal waar onze klanten zich echt thuis voelen.”

Gedeeltelijke opening

Maandag 5 februari was de gedeeltelijke opening van het nieuwe tuincentrum. Nog niet alles is klaar, want het restaurant volgt na een paar weken en hier en daar vinden nog afwerkingen plaats. De feestelijke opening staat nog steeds gepland op 20 maart!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Wethouder ter Laak bij de heropening van de Mandelabrug. Foto: Archief/Gerard van Warmerdam
NS komt maar twee keer per uur in Zoetermeer 10 apr, 15:25 5
Noteer het in je agenda: 12 en 13 april in Zoetermeer en 19 en 20 april in Alphen aan den Rijn. Mis het niet!
Kom gratis en vrijblijvend proeffietsen op de Inruil- en Opstapdagen bij Atlas Fietsen 10 apr, 15:23
Karin van der Lee en Bas ter Burg. Foto: Gerard van Warmerdam
Ouderen worden getrakteerd op kunst en koffie 10 apr, 12:34 1
Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59
Hardlopen tijdens Ronde van Driemanspolder. Foto: Gerard van Warmerdam
Ronde van de Driemanspolder voor het Maja Anjohuis 9 apr, 16:57
Docent Ed la Croix en enkele studenten van Praktijkcollege Zoetermeer voor de winkel Made@school. Foto Kees van Rongen
Praktijkervaring studenten in Made@school 9 apr, 16:15 1
 Kinepolis gaat Back to Black op woensdag 17 april!
Win nu 2 vrijkaarten voor de "Première Night: Back to Black" 9 apr, 13:45 1