Verbouwing op het Werkplein.
Verbouwing op het Werkplein.

Verbouwing Stadhuis nodig voor het UWV

Actueel 927 keer gelezen

Zoetermeer - Het Stadhuis is enkele jaren geleden verbouwd en nu al is er ruimtegebrek en is een verbouwing noodzakelijk. Het betreft de huisvesting van het UWV op het Stadhuis. 

Door Hélène Ouwerkerk

Het UWV heeft een verzoek ingediend om het aantal werkplekken en spreekkamers van het UWV in het Stadhuis uit te breiden. Om deze uitbreiding mogelijk te maken, worden aanpassingen gedaan aan een deel van het Werkplein, Ter Zake Het Ondernemershuis en de tweede verdieping van het Stadhuis. De verbouwing start op 8 januari 2024 en duurt volgens de planning tot en met juni 2024. De totale kosten om de huisvesting van het UWV te kunnen realiseren is bij aanvang van het project geraamd op €2,17 miljoen. De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats binnen het gebouw. Daarnaast zal een luchtbehandelingskast op het dak van het Stadhuis worden geplaatst.

Tijdens de verbouwing verhuist het Werkplein tijdelijk naar een nieuwe locatie aan Zuidwaarts 2, het pand van voormalig museum De Voorde. De brievenbus van het Werkplein op de oude locatie aan Zuidwaarts 9 blijft open en kan tijdens de hele verbouwing gebruikt worden.
Door de verbouwing kan het Nationaal Videogame Museum nog niet verbouwen. “Het was sowieso niet mogelijk dat het museum rechtstreeks van de Passage naar het Stadhuisplein had kunnen gaan. “Het Nationaal Videogame Museum moest per 1 oktober 2023 vertrekken uit hun vorige locatie in de passage. Op dat moment was de beoogde nieuwe locatie nog niet beschikbaar, vanwege lopende huurcontracten. Het gebouw aan het Stadhuisplein 21-22 moet bovendien nog aangepast worden om het museum te kunnen huisvesten. Hierover lopen momenteel gesprekken”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Een 15-jarig meisje dat sinds zaterdagmiddag vermist was uit Zoetermeer, is weer veilig teruggevonden. Haar verblijfplaats gedurende die tijd is nog onbekend.
Vermist meisje weer terecht 25 feb, 13:31
De gemeente wil de hoeveelheid afval verminderen en met een plan van aanpak komen dat tot stand is gekomen met behulp van de inwoners. Foto: Gemeente Zoetermeer
150 Zoetermeerders gaan binnenkort meedenken over afvalbeleid in burgerberaad 24 feb, 08:21
De sportavond veranderde langzaam maar zeker in een dansfestijn.
Après-ski toernooi van TV Seghwaert met sfeervolle feestavond 23 feb, 11:41
De mensen van Pezazz willen er een prachtige uitvoering van gaan maken in het eerste weekend van maart.
Pezazz Producties met satirisch-komische musical in Stadstheater 23 feb, 10:31
De 81-jarige man werd sinds donderdag vermist
Vermiste oudere man uit Rokkeveen-Oost is weer terecht 23 feb, 10:01
Hulp bij werk met computers. Foto: Jeroen Stahlecker
Laagdrempelige gratis computerhulp bij inZet Buytenwegh 23 feb, 09:23
Gerard en Mariette de Groot met hun dochters Karlijne en Eveline.
Weer boter en melk uit boterdorp Zoetermeer, maar nu biologisch 22 feb, 13:01 14
Een mooie aanwinst, want dit jaar viert de Koersbalclub zijn 12,5-jarig jubileum! Foto: pr
Jubilerende Koerbalclub Oosterheem kan nieuwe koersballen aanschaffen 22 feb, 12:18