Aanleg van een moutainbikeroute in Bentwoud.
Aanleg van een moutainbikeroute in Bentwoud.

Staatsbosbeheer legt MTB route aan in Bentwoud

Actueel 321 keer gelezen

Zoetermeer - Stichting MTB Bentwoud, in samenwerking met Provincie Zuid-Holland, Staatsbosbeheer en Gemeente Alphen aan den Rijn, start de realisatie van een nieuwe mountainbikeroute in het Bentwoud. 

Deze werkzaamheden zijn vanaf heden tot maart 2024 en worden uitgevoerd door Van Der Spek B.V en van Vliet civiele techniek. De mountainbikeroute komt te liggen tussen Parkeerplaats West en de N209. Naast deze route wordt er ook een fietsbruggetje voor mountainbikers aangelegd over de daar aanwezige watergang, zodat zij de mountainbikeroute kunnen bereiken.
Op zaterdag 16 december om 13.00 uur verzorgt de stichting een aftrap met de vrijwilligers nabij het bouwbord aan het Wilde Veenenpad in Benthuizen. De werkzaamheden worden kleinschalig en gefaseerd uitgevoerd zodat de recreant gewoon kan blijven wandelen en fietsen en zo min mogelijk hinder van de werkzaamheden ondervindt. Wanneer het broedseizoen in maart van start gaat stoppen de werkzaamheden. Fase 1: voorbereiding van de werkzaamheden, onder andere het laten uitvoeren van een QuickScan flora- en fauna. Aan de hand daarvan worden er nog eventuele benodigde aanpassingen gemaakt. Fase 2: aanleg half-verharde paden door aannemer Van Der Spek.
Tijdens de uitvoering zal er af en toe plaatselijk materieel langs de paden staan. De moutainbikeroute is een lang gekoesterde wens van de Stichting MTB Bentwoud-Hildam. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zuid-Holland, Gemeente Alphen aan den Rijn, Fonds Alphen en Staatsbosbeheer. Er is een zorgvuldig traject afgelegd, waar overige gebruikers van het Bentwoud, steeds betrokken zijn geweest. De mountainbikeroute wordt aangelegd als familieroute zodat jong en oud kennis kunnen maken met deze sport.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Een 15-jarig meisje dat sinds zaterdagmiddag vermist was uit Zoetermeer, is weer veilig teruggevonden. Haar verblijfplaats gedurende die tijd is nog onbekend.
Vermist meisje weer terecht 25 feb, 13:31
De gemeente wil de hoeveelheid afval verminderen en met een plan van aanpak komen dat tot stand is gekomen met behulp van de inwoners. Foto: Gemeente Zoetermeer
150 Zoetermeerders gaan binnenkort meedenken over afvalbeleid in burgerberaad 24 feb, 08:21
De sportavond veranderde langzaam maar zeker in een dansfestijn.
Après-ski toernooi van TV Seghwaert met sfeervolle feestavond 23 feb, 11:41
De mensen van Pezazz willen er een prachtige uitvoering van gaan maken in het eerste weekend van maart.
Pezazz Producties met satirisch-komische musical in Stadstheater 23 feb, 10:31
De 81-jarige man werd sinds donderdag vermist
Vermiste oudere man uit Rokkeveen-Oost is weer terecht 23 feb, 10:01
Hulp bij werk met computers. Foto: Jeroen Stahlecker
Laagdrempelige gratis computerhulp bij inZet Buytenwegh 23 feb, 09:23
Gerard en Mariette de Groot met hun dochters Karlijne en Eveline.
Weer boter en melk uit boterdorp Zoetermeer, maar nu biologisch 22 feb, 13:01 14
Een mooie aanwinst, want dit jaar viert de Koersbalclub zijn 12,5-jarig jubileum! Foto: pr
Jubilerende Koerbalclub Oosterheem kan nieuwe koersballen aanschaffen 22 feb, 12:18