Op de foto links filiaalmanager Djordy Dijkman en rechts assistent filiaalhouder Gijs de Boed.
Op de foto links filiaalmanager Djordy Dijkman en rechts assistent filiaalhouder Gijs de Boed.

Groot Jumbo kerstfestijn in Stadstheater

Actueel 656 keer gelezen

Zoetermeer - Voor het eerst dit jaar bundelen Jumbo, Magisch Zoetermeer en Zoetermeer tegen Eenzaamheid hun krachten om een fantastisch kerstfestijn te organiseren.

Door Ineke de Jong

Initiatiefnemer Djordy Dijkman van Jumbo Oosterheemplein steekt alle energie in het verwezenlijken van een geweldige middag/avond op 18 december in het Stadstheater. “Monique van der Vlucht van de Coalitie tegen Eenzaamheid vroeg of ik wilde deelnemen aan Zoetermeer tegen Eenzaamheid. Toen werd het vuurtje aangewakkerd en kwamen de ideeën. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben met het Stadstheater in gesprek gegaan. Die waren meteen enthousiast.”
Er kwam contact met Magisch Zoetermeer. “Van de zes Jumbo winkels die we in Zoetermeer hebben, wilden er vijf meedoen,” vertelt Dijkman enthousiast.
Het programma is inmiddels rond. De gasten worden om 15.30 uur verwacht en worden bij de deur muzikaal ontvangen door vocal group Encore. Binnen wacht hun koffie en thee met wat lekkers uitgereikt door vrijwilligers uit de vijf Jumbo winkels en van Magisch Zoetermeer. Om 16.30 uur begin de show in de grote zaal onder leiding van Bert van Leeuwen. De eerste act is een optreden van dansschool Dansis uit Zoetermeer gevolgd door Karin Bloemen. Daarna is de pauze gepland waarbij men kan genieten van de Jumbo kerstproeverij. Terug in de zaal worden de Magische Zonnetjes uitgedeeld aan mensen die zich hebben ingezet voor het bestrijden van eenzaamheid. Daarna volgen nog drie optredens van het 40-koppige Zoetermeers Mannenkoor, Ronnie Tober en Ria Valk. De afsluiting zal rond 19.30 uur zijn.
Dijkman: “Ik ben net vader geworden van mijn eerste kindje en mensen verbazen zich erover dat ik al weer in de winkel te vinden ben. Dat heeft alles te maken met het organiseren van dit kerstfestijn.”
Voor deelname aan het Kerstfestijn zijn kaartjes nodig die op drie manieren verkregen kunnen worden. Magisch Zoetermeer zal mensen persoonlijk uitnodigen. In de meewerkende Jumbo’s (Oosterheemplein, Middelwaard, Kentgensplein, Quirinegang en Meeuwenveld) staan kerstwensbomen waarin je een kaartje kunt hangen om iemand op te geven. De laatste manier is via het personeel van de Jumbo die door gesprekken weten welke klanten in aanmerking komen. “Ik hoop dat de zaal op 18 december helemaal vol zit. Het is best spannend, maar op een gezonde manier. Dit komt uit het mooiste van ons hart en hopelijk krijgt dit een blijvend vervolg,” is de wens van Dijkman.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Een 15-jarig meisje dat sinds zaterdagmiddag vermist was uit Zoetermeer, is weer veilig teruggevonden. Haar verblijfplaats gedurende die tijd is nog onbekend.
Vermist meisje weer terecht 25 feb, 13:31
De gemeente wil de hoeveelheid afval verminderen en met een plan van aanpak komen dat tot stand is gekomen met behulp van de inwoners. Foto: Gemeente Zoetermeer
150 Zoetermeerders gaan binnenkort meedenken over afvalbeleid in burgerberaad 24 feb, 08:21
De sportavond veranderde langzaam maar zeker in een dansfestijn.
Après-ski toernooi van TV Seghwaert met sfeervolle feestavond 23 feb, 11:41
De mensen van Pezazz willen er een prachtige uitvoering van gaan maken in het eerste weekend van maart.
Pezazz Producties met satirisch-komische musical in Stadstheater 23 feb, 10:31
De 81-jarige man werd sinds donderdag vermist
Vermiste oudere man uit Rokkeveen-Oost is weer terecht 23 feb, 10:01
Hulp bij werk met computers. Foto: Jeroen Stahlecker
Laagdrempelige gratis computerhulp bij inZet Buytenwegh 23 feb, 09:23
Gerard en Mariette de Groot met hun dochters Karlijne en Eveline.
Weer boter en melk uit boterdorp Zoetermeer, maar nu biologisch 22 feb, 13:01 14
Een mooie aanwinst, want dit jaar viert de Koersbalclub zijn 12,5-jarig jubileum! Foto: pr
Jubilerende Koerbalclub Oosterheem kan nieuwe koersballen aanschaffen 22 feb, 12:18