Na de verduurzaming zijn de 136 appartementen energiezuinig en helemaal klaar voor een aardgasvrije toekomst. Foto: pr
Na de verduurzaming zijn de 136 appartementen energiezuinig en helemaal klaar voor een aardgasvrije toekomst. Foto: pr

Verduurzaming van appartementen aan Croesinckplein leidt tot energiezuinige en aardgasvrije woningen

Actueel 1.211 keer gelezen

Zoetermeer – In opdracht van Vereniging van Eigenaren De Verdwenen Brug verduurzaamt BAM Wonen 136 koopappartementen aan het Croesinckplein in Zoetermeer. Het betreft een complex van zeventien woonlagen op drie lagen onderbouw met acht appartementen per laag. BAM Wonen is inmiddels gestart met de voorbereidende werkzaamheden. 

De appartementen worden naar verwachting in 2024 opgeleverd. Na de verduurzaming zijn de appartementen energiezuinig en helemaal klaar voor een aardgasvrije toekomst.

Marcel van Loon, voorzitter De Verdwenen Brug:  ”Dankzij flinke inspanningen van het bestuur om uit te leggen waarom het zo belangrijk was om meteen te verduurzamen als je toch aan een flinke renovatie begint, hebben we groen licht gekregen. De bewoners bepalen tenslotte uiteindelijk wat er hier gebeurt. De appartementen gaan er enorm op vooruit. Ons wooncomfort verbetert en we hebben straks een mooi energielabel.”

De verduurzamingsmaatregelen bestaan uit buitengevelisolatie, kunststof kozijnen met triple glas, dakoverlagen met een nieuwe laag dakbedekking en isolatie, isolatie van de tussenverdieping en een CO2-gestuurde mechanische ventilatie. Er komen tachtig zonnepanelen op het dak voor het collectieve verbruik. 

De renovatiewerkzaamheden bestaan uit betonherstel en een verlaagd plafond. Ook de balkonhekken worden vervangen waarbij is gekozen voor een specifieke oplossing door de baluster aan de onderzijde van de balkonvloeren te bevestigen. Het ontwerp is van BIQ Architecten. 

“We hebben in nauwe samenwerking met BAM Materieel en de gemeente Zoetermeer een aantal projectspecifieke oplossingen bedacht om de veiligheid voor de bewoners en omgeving te allen tijde te waarborgen. Met de verduurzamingsmaatregelen in Zoetermeer geeft BAM Wonen invulling aan haar strategie ‘Building a sustainable tomorrow”, aldus Julian Lambermon, projectleider Renovatie op Maat bij BAM Wonen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Inwoners leggen veelzijdigheid van herfstachtig Zoetermeer fraai vast 30 nov., 14:42
Afbeelding
Kerstconcert van zusjes Maria en Anuschka Pedano bij de Regenboog 30 nov., 13:51
Afbeelding
Gratis met de Ouderenbus naar het Stadshart voor kerstinkopen 30 nov., 12:44 1
Afbeelding
Vrijwilliger blijft betrokken bij gezin: 'Een leuk direct vervolg van de VoorleesExpress' 30 nov., 11:38
Afbeelding
Wintersoep met winters drankje bij buurtlunch in de Hof van Seghwaert 30 nov., 11:08
Afbeelding
Betoverende Lichtjesparade en vuurwerk spektakel verlichten Winkelcentrum Oosterheem 30 nov., 10:14
Afbeelding
Van trainingsscenario's naar echte reanimatie in Zoetermeer 30 nov., 09:20
Afbeelding
Oranje handjes door Zoetermeer om geweld tegen vrouwen uit te bannen 29 nov., 22:02