Gerda Griffioen doet zelf mee aan de wandeltochten en heeft een pelgrimspopje op haar rugtas. Foto Kees van Rongen
Gerda Griffioen doet zelf mee aan de wandeltochten en heeft een pelgrimspopje op haar rugtas. Foto Kees van Rongen

Vierdaagse pelgrimage op zoek naar jezelf

Actueel 807 keer gelezen

ZOETERMEER - Pastor Gerda Griffioen organiseert in mei een vierdaagse pelgrimage vanuit Elst bij Arnhem. “Het belangrijkste doel van de dagelijkse wandeling is tot bezinning te komen en op zoek te gaan naar jezelf,” legt Gerda Griffioen uit.

Door Kees van Rongen

In het kerkelijk centrum De Oase aan het Kerkenbos 8 wordt voor belangstellenden voor de pelgrimage een informatiebijeenkomst gehouden op dinsdag 4 april. Iedereen is welkom om 19.30 uur. De pelgrimstocht begint op donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) met een treinreis naar Elst. Daarna is de eerste wandeling van 25 kilometer naar Beuningen.
“In totaal kunnen 25 personen deelnemen, waarvoor ik gastgezinnen heb geregeld om te overnachten, te eten en de bagage onder te brengen. Hans van der Bilt fungeert net als bij eerdere pelgrimages tijdens de wandelingen als achterwacht. Voor degenen, die figuurlijk of letterlijk hulp nodig hebben. Hij staat met zijn wagen op cruciale plekken van de wandelroutes met extra flesjes water en medische spullen,” aldus Gerda Griffioen.
Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 mei zijn de andere wandelingen van 25 kilometer met als einddoel het klooster in Doetinchem. Overigens kan men eveneens kiezen om de routes maar dan over een afstand van 60 kilometer te fietsen.
“Je loopt de wandelingen individueel met het kenmerkende pelgrimspopje op je rugtas, waardoor je herkenbaar bent.” De deelnemers krijgen teksten uitgereikt, die inspiratie moeten geven voor je zoektocht naar jezelf en antwoord op je vragen. “Dat kunnen allerlei songteksten zijn en zeker ook eigentijdse teksten zoals bijvoorbeeld van Stef Bos.”
De pelgrimage heeft een christelijke inslag, maar aan deze natuurwandelingen deed voorgaande jaren een grote verscheidenheid aan mensen mee zowel, joods, hindoestaans, christelijk als niet christelijk. “Het is opmerkelijk, dat de meeste deelnemers na afloop te kennen geven, dat zij tot de conclusie zijn gekomen, welke kant zij op moeten. Voor mensen, die goed voorbereid aan de pelgrimage willen deelnemen, organiseren wij ook twee lange oefenwandelingen van ongeveer 15 kilometer op twee zondagen.” Het startpunt van de pelgrimage is De Oase aan het Kerkenbos 8, waarna de groep met de trein naar Elst reist. De deelnemers betalen 135 euro buiten de treinreis. Om verzekerd te zijn van deelname is het wel verstandig je nu al of op de informatiebijeenkomst aan te melden. We kunnen niet meer dan 25 personen bij gastgezinnen onderbrengen: e-mail: info@depelgrimzoetermeer.nl.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 2 mei, 07:00
Ed Boutkan, Inge Groen in 't Woudt (midden) en Karin van der Lee. Foto: Gerard van Warmerdam
Cheque voor Op de koffie bij Franx 1 mei, 20:51
Feesten op 5 mei. Foto: Roy Poots
Feest op drie plekken tijdens Bevrijdingsdag 1 mei, 18:52
Super Trouper brengt een tribute aan ABBA tijdens Vijverpop.
Tributebands schitteren bij Vijverpop 1 mei, 15:50
Road Runners Zoetermeer, Sportief Wandelgroep Zoetermeer en alle betrokken vrijwilligers kijken ernaar uit om alle hardlopers en wandelaars weer te ontvangen op zondag 29 september.
Start inschrijving Geuzenloop & Wandelen op 1 mei 1 mei, 15:48 1
Bewoners, familie, zorgmedewerkers en vrijwilligers van Floriadehof lopen het Vergeet-mij-niet-pad naar winkelcentrum Rokkeveen. Foto Kees van Rongen
Vergeet-mij-niet-pad in Rokkeveen in gebruik 1 mei, 15:44
Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 1 mei, 07:16
Vrijwilligers helpen met huiswerk maken.
Kansengelijkheid door studieplekken bij Piëzo 30 apr, 13:18