Afbeelding

Dijkgraaf Parketvision: PVC-vloeren worden steeds mooier

Actueel 703 keer gelezen

Delfgauw - Steeds vaker blijkt voor veel huizen een PVC-vloer een prima alternatief voor hout, zo merken ze bij Dijkgraaf Parketvision in Delfgauw. Reden waarom ze hun assortiment PVC-vloeren onlangs flink hebben uitgebreid.

“De kwaliteit wordt steeds beter,” zo legt eigenaar René Dijkgraaf uit: “We hebben nu bijvoorbeeld het merk Therdex, waarbij de structuur gelijkloopt aan de print. Dus waar je de groef ziet, daar voel je die structuur ook. Zo gaat het steeds meer op hout lijken en is het voor veel mensen tegenwoordig een budgetvriendelijk alternatief.”

“Alle PVC-vloeren die we hier verkopen van verschillende merken zijn gecertificeerd en dat betekent dat ze bijvoorbeeld gemaakt zijn met biologische weekmakers, wat beter is voor het milieu en ook voor de consument zelf,” gaat Dijkgraaf verder. PVC komt in steeds meer vormen, maten en kleuren en dat is in de showroom in Delfgauw goed te zien. Een groot voordeel van PVC in combinatie met vloerverwarming, is dat PVC een lage RC waarde heeft, dus dat het de warmte goed doorgeeft. En dat is mooi in deze tijd van hoge energieprijzen. Zeker als u overstapt op een warmtepompsysteem of bij nieuwbouw waar al een warmtepompsysteem direct bij de bouw wordt geplaatst. “PVC is de vloer die het hoogste rendement geeft in combinatie met vloerverwarming,” weet Dijkgraaf.

Een ander voordeel van PVC is dat het goed tegen water kan, slijtvast is en ook nog eens geluiddempend. “Dat betekent overigens niet dat het onverwoestbaar is, kleine scherpe steentjes of puntbelasting moet je mee uitkijken,” aldus de vloerenexpert. “Verder heeft een PVC-vloer geen onderhoud nodig zoals een houten vloer. Een dweil erover en klaar is het.”

Voor het leggen van een PVC-vloer is het wel heel belangrijk dat de ondervloer egaal is, maar ook daar dragen de mannen van Dijkgraaf Parketvision zorg voor: scheuren repareren, voorstrijken en de juiste laag egaline, het hoort er allemaal bij. Na het drogen schuren ze de egaline nog na. Daarna stofzuigen ze grondig om de laatste oneffenheden weg te halen. Na het plaatsen walsen ze de vloer nog een keer kruislings na, zodat ze niks overslaan. “Daarna is het prachtig vlak,” verzekert Dijkgraaf.

Overigens is ook bij PVC een klikvloer mogelijk. Het voordeel is dat je die zelf kunt leggen en eventueel hergebruiken. Een nadeel is dat dat er minder warmteoverdracht is van de vloerverwarming en dat je meer loopgeluid hebt dan wanneer het verlijmd is.

Er is dus wat meer ruimte gemaakt voor PVC, maar ook voor hout, parket en laminaat blijft Dijkgraaf Parketvision het aangewezen adres. En dat geldt ook nog steeds voor het restaureren van oude vloeren. “Vloeren mooi maken blijft gewoon mooi werk,” besluit de Delfgauwse ondernemer.

Verlengde Spiegelmakerstraat 23
2645 LZ Delfgauw

015 - 20 33 564
www.dijkgraafparketvision.nl


Bovenstaand artikel is een advertorial.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Genieten van een biertje op het Nicolaasplein
Bierfestival voor goede doel op Nicolaasplein 19 apr, 10:05
De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07