Jocelyn en Robbert met burgemeester Bezuijen en wethouder Ter Laak en enkele geïnterviewden tijdens de presentatie.
Jocelyn en Robbert met burgemeester Bezuijen en wethouder Ter Laak en enkele geïnterviewden tijdens de presentatie. Gerard van Warmerdam

Zoetermeerders schrijven boek over impact corona

Actueel 644 keer gelezen

Zoetermeer - Afgelopen week werden de laatste coronamaatregelen definitief geschrapt. Een bijzonder moment omdat in diezelfde week het boek ‘En toen kwam corona’ werd gepresenteerd. Het boek is geschreven door Jocelyn Heidweiller en Robbert Roos en bevat achttien verschillende persoonlijke verhalen over de impact van corona op Zoetermeerse bewoners, bestuurders, hulpverleners, bedrijven en instellingen. Op vrijdag 17 maart werden de eerste exemplaren overhandigd aan wethouder Zorg Ingeborg ter Laak en burgemeester Michel Bezuijen in de foyer van het Stadstheater.

Burgemeester Bezuijen en wethouder Ter Laak reageren enthousiast als ze de eerste exemplaren doorbladeren. “Ik was voor mijn werk maar ook persoonlijk veel met corona bezig”, licht Ter Laak toe. “Het is goed dat deze verhalen zijn opgeschreven. Zo kun je ze keer op keer opnieuw lezen om niet te vergeten hoe bijzonder deze periode was.” Ook burgemeester Bezuijen, in die periode net geïnstalleerd, kan zich alle maatregelen nog goed herinneren. “Vandaag zijn de laatste teststraten gesloten en eerder deze week de laatste maatregelen afgeschaald. Het lijkt misschien allemaal alweer lang geleden, maar vorig jaar zaten we nog midden in de beperkingen.”
Het idee voor het boek komt van Jocelyn. “Jaren geleden schreef ik als freelancer voor een krant en tijdschrift als hobby en bijbaan. Toen ik eenmaal een vaste baan kreeg verdween het schrijven naar de achtergrond. Deze bijzondere periode tijdens corona prikkelde me om in de zomer van 2021 de pen weer op te pakken.” Jocelyn kende Streekbladredacteur Robbert vanuit haar zakelijk netwerk en besloot hem te benaderen of hij mee wilde werken. “Ik hoefde er niet over na te denken”, vertelt hij. “Natuurlijk wilde ik hier aan meeschrijven. Er gebeurden zoveel bijzondere en ongebruikelijke dingen in de stad en in ons land. Afstand houden, geen fysiek contact met je medemensen, thuiswerken en thuisonderwijs volgen. Het idee om al die ervaringen tijdens deze periode vast te leggen in een geschreven tijdsdocument sprak me erg aan.”

 ”We wilden het hele verhaal vertellen en niet alleen de kant van de zorg”, legt Jocelyn uit. “Daarom hebben we besloten om zoveel mogelijk verschillende ervaringsverhalen in het boek op te nemen. Daar zijn we goed in geslaagd.” Het boek ‘En toen kwam corona’ kost € 25,- en is verkrijgbaar bij het Historisch Genootschap Oud Soetermeer in de Dorpsstraat, of door een mailtje te sturen aan r.a.roos@planet.nl Het boek wordt dan bij u bezorgd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

JobHulpMaatje helpt bij de zoektocht naar werk.
Nieuw voorjaarsprogramma JobHulpMaatje 20 feb, 11:44
Robert Verhaaf hangt zijn schilderijen op in de Baztille.
Expositie 'Die weg of Mijn weg' in Ateliers BaZtille 20 feb, 11:35
Drie personen zijn met behulp van een hoogwerker van de brandweer uit de woning gehaald.
Brandweer redt drie personen uit woning in Oosterheem wegens keukenbrand 19 feb, 15:54 1
Foto: Tim Brabander en zijn trainer/coach John Zwalve.
Tim Brabander Nederlands Kampioen Judo 19 feb, 15:30
Stefan de Walle en Eva Van der Gucht overtuigen in toneelstuk Herman
Briljant spel laat rollen verrassend omdraaien 19 feb, 15:24
Scholekster op het gazon van het CKC in het oude dorp. Foto Arno van Berge Henegouwen
Natuur onder de loep 19 feb, 14:49
De Natuurtuin
Rondwandeling in de Natuurtuin 19 feb, 14:43
Samenwerking tussen Hof van Seghwaert en Fonteynenberg
De Hof van Seghwaert en Fonteynenburg gaan voor groei 19 feb, 14:07