Jocelyn en Robbert met burgemeester Bezuijen en wethouder Ter Laak en enkele geïnterviewden tijdens de presentatie.
Jocelyn en Robbert met burgemeester Bezuijen en wethouder Ter Laak en enkele geïnterviewden tijdens de presentatie. Gerard van Warmerdam

Zoetermeerders schrijven boek over impact corona

Actueel 737 keer gelezen

Zoetermeer - Afgelopen week werden de laatste coronamaatregelen definitief geschrapt. Een bijzonder moment omdat in diezelfde week het boek ‘En toen kwam corona’ werd gepresenteerd. Het boek is geschreven door Jocelyn Heidweiller en Robbert Roos en bevat achttien verschillende persoonlijke verhalen over de impact van corona op Zoetermeerse bewoners, bestuurders, hulpverleners, bedrijven en instellingen. Op vrijdag 17 maart werden de eerste exemplaren overhandigd aan wethouder Zorg Ingeborg ter Laak en burgemeester Michel Bezuijen in de foyer van het Stadstheater.

Burgemeester Bezuijen en wethouder Ter Laak reageren enthousiast als ze de eerste exemplaren doorbladeren. “Ik was voor mijn werk maar ook persoonlijk veel met corona bezig”, licht Ter Laak toe. “Het is goed dat deze verhalen zijn opgeschreven. Zo kun je ze keer op keer opnieuw lezen om niet te vergeten hoe bijzonder deze periode was.” Ook burgemeester Bezuijen, in die periode net geïnstalleerd, kan zich alle maatregelen nog goed herinneren. “Vandaag zijn de laatste teststraten gesloten en eerder deze week de laatste maatregelen afgeschaald. Het lijkt misschien allemaal alweer lang geleden, maar vorig jaar zaten we nog midden in de beperkingen.”
Het idee voor het boek komt van Jocelyn. “Jaren geleden schreef ik als freelancer voor een krant en tijdschrift als hobby en bijbaan. Toen ik eenmaal een vaste baan kreeg verdween het schrijven naar de achtergrond. Deze bijzondere periode tijdens corona prikkelde me om in de zomer van 2021 de pen weer op te pakken.” Jocelyn kende Streekbladredacteur Robbert vanuit haar zakelijk netwerk en besloot hem te benaderen of hij mee wilde werken. “Ik hoefde er niet over na te denken”, vertelt hij. “Natuurlijk wilde ik hier aan meeschrijven. Er gebeurden zoveel bijzondere en ongebruikelijke dingen in de stad en in ons land. Afstand houden, geen fysiek contact met je medemensen, thuiswerken en thuisonderwijs volgen. Het idee om al die ervaringen tijdens deze periode vast te leggen in een geschreven tijdsdocument sprak me erg aan.”

 ”We wilden het hele verhaal vertellen en niet alleen de kant van de zorg”, legt Jocelyn uit. “Daarom hebben we besloten om zoveel mogelijk verschillende ervaringsverhalen in het boek op te nemen. Daar zijn we goed in geslaagd.” Het boek ‘En toen kwam corona’ kost € 25,- en is verkrijgbaar bij het Historisch Genootschap Oud Soetermeer in de Dorpsstraat, of door een mailtje te sturen aan r.a.roos@planet.nl Het boek wordt dan bij u bezorgd.

Uit de krant

Afbeelding
Onderwijs in de natuur 6 jun., 10:36
Afbeelding
Prijsuitreiking Rondje Meerpolder 6 jun., 10:20
Afbeelding
“18-jarigen weet niet wat ze moeten regelen" 6 jun., 09:06
Afbeelding
Bobby is het Dier van de Week 5 jun., 15:33
Afbeelding
Herkenningspunt Escher op Zoetermeerse fietsroute 5 jun., 15:26
Afbeelding
Staf FC Zoetermeer is compleet 5 jun., 13:53
Afbeelding
Jubilarissen gehuldigd tijdens het Voorjaarsconcert 5 jun., 12:56
Afbeelding
Geslaagde 'Zoet op zaterdag' 5 jun., 12:07