Afbeelding

Architectuurwandeling

Actueel 386 keer gelezen

Zoetermeer - Dinsdagochtend 28 maart kunt u deelnemen aan een interessante wandeling die ook over de Nelson Mandelabrug zal gaan.

Na een bezoek aan het voormalige ‘Floriade-terrein’ uit 1992, nu een wijkdeel van de Zoetermeerse wijk Rokkeveen, steken we de A12 over via de Nelson Mandelabrug en wandelen we nieuwe plannen tegemoet in Club Entree. Daar zal er koffie/thee klaar staan en zijn er mensen die onder andere de Entree-maquette kunnen toelichten.
Wist jij al dat Zoetermeer een bijzondere nieuwe stad, New Town is? Het is een nieuwe stad met een zichtbare oude infrastructuur en een fraaie infrastructuur (voor autoverkeer) in de hoofdletter H als basis en de unieke Zoetermeerlijn die na een korte tijd als trein nu een belangrijke tramverbinding is met Den Haag en Rotterdam. Tussen deze infrastructuren is in ruim 60 jaar tijd een nieuwe stad met goede fietspaden ontstaan waar het fantastisch groen en suburbaan wonen, werken en recreëren is!
Bovendien blijken de woonwijken met de nodige voorzieningen een staalkaart aan architectuurstijlen van post ’45 – architectuur tot heden te laten zien.

Aanmelden voor de wandeling is noodzakelijk en kan via de website van het Architectuurpunt Zoetermeer. Deelname is gratis. www.architectuurpuntzoetermeer.nl

Uit de krant

Afbeelding
Onderwijs in de natuur 6 jun., 10:36
Afbeelding
Prijsuitreiking Rondje Meerpolder 6 jun., 10:20
Afbeelding
“18-jarigen weet niet wat ze moeten regelen" 6 jun., 09:06
Afbeelding
Bobby is het Dier van de Week 5 jun., 15:33
Afbeelding
Herkenningspunt Escher op Zoetermeerse fietsroute 5 jun., 15:26
Afbeelding
Staf FC Zoetermeer is compleet 5 jun., 13:53
Afbeelding
Jubilarissen gehuldigd tijdens het Voorjaarsconcert 5 jun., 12:56
Afbeelding
Geslaagde 'Zoet op zaterdag' 5 jun., 12:07