Albert Verkade (l) en Mat van der Heijden richten hun expositie ‘Kom eens bij me binnen’ in. Foto: kunstgarage Franx
Albert Verkade (l) en Mat van der Heijden richten hun expositie ‘Kom eens bij me binnen’ in. Foto: kunstgarage Franx

Kom eens binnen bij de nieuwe exposities van kunstgarage Franx

Actueel 828 keer gelezen

Zoetermeer - Bij Kunstgarage Franx openen zaterdag twee nieuwe exposities: Kom eens bij me binnen en Everyman. Kunstenaars Albert Verkade en Mat van der Heijden tonen onder meer schilderijen en beelden met flarden teksten, geometrische figuren en kleurrijke patronen. Daarnaast presenteert Zoetermeers straatfotograaf Michel Verhoef alledaagse taferelen op intrigerende wijze.

De expositie ‘Kom eens bij me binnen’ verwijst naar het werk ‘Afrika is boven’ dat Mat van der Heijen dit jaar speciaal voor mede-exposant Albert Verkade heeft gemaakt. Enerzijds is de collage-werkwijze van Mat duidelijk te herkennen, anderzijds vormen de pijlen en geometrische vormen een ode aan het handschrift van Albert. Het is gelijk een voorbeeld van hoe de kenmerkende werken van beide kunstenaars heel goed samengaan. De kunst van Albert Verkade kenmerkt zich door de geometrische vormentaal. Zijn signatuur is de pijl, die in menig werk van zijn jarenlange carrière als kunstenaar terug te vinden is. “Al jaren ben ik bezig met de vorm van een pijl,” vertelt Albert.
De tentoonstelling wordt aangevuld met het werk van de Zoetermeerse Michel Verhoef. In zijn werk staat de gewone mens centraal. De mens, die hij ook wel ‘everyman’ noemt, komt hij tegen door naar buiten te gaan. “Bijvoorbeeld het vertier dat ‘everyman’ zoekt op de kermis of op het strand,” licht Michel toe. “Hoe gedraagt deze zich in een groep en welke menselijke emoties zijn waarneembaar?” Volgens hem is het gedrag van deze ‘everyman’ universeel.

De exposities Kom eens bij me binnen en Everyman zijn tot en met 7 mei te zien bij kunstgarage Franx (Vlamingstraat 1). Op zaterdag 25 maart is er een feestelijke opening van 16.00 tot 18.00 uur. Voor meer info: www.kunstgaragefranx.nl

.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 12 uur geleden
Ed Boutkan, Inge Groen in 't Woudt (midden) en Karin van der Lee. Foto: Gerard van Warmerdam
Cheque voor Op de koffie bij Franx 22 uur geleden
Feesten op 5 mei. Foto: Roy Poots
Feest op drie plekken tijdens Bevrijdingsdag gisteren
Super Trouper brengt een tribute aan ABBA tijdens Vijverpop.
Tributebands schitteren bij Vijverpop 1 mei, 15:50
Road Runners Zoetermeer, Sportief Wandelgroep Zoetermeer en alle betrokken vrijwilligers kijken ernaar uit om alle hardlopers en wandelaars weer te ontvangen op zondag 29 september.
Start inschrijving Geuzenloop & Wandelen op 1 mei 1 mei, 15:48 1
Bewoners, familie, zorgmedewerkers en vrijwilligers van Floriadehof lopen het Vergeet-mij-niet-pad naar winkelcentrum Rokkeveen. Foto Kees van Rongen
Vergeet-mij-niet-pad in Rokkeveen in gebruik 1 mei, 15:44
Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 1 mei, 07:16
Vrijwilligers helpen met huiswerk maken.
Kansengelijkheid door studieplekken bij Piëzo 30 apr, 13:18