Albert Verkade (l) en Mat van der Heijden richten hun expositie ‘Kom eens bij me binnen’ in. Foto: kunstgarage Franx
Albert Verkade (l) en Mat van der Heijden richten hun expositie ‘Kom eens bij me binnen’ in. Foto: kunstgarage Franx

Kom eens binnen bij de nieuwe exposities van kunstgarage Franx

Actueel 496 keer gelezen

Zoetermeer - Bij Kunstgarage Franx openen zaterdag twee nieuwe exposities: Kom eens bij me binnen en Everyman. Kunstenaars Albert Verkade en Mat van der Heijden tonen onder meer schilderijen en beelden met flarden teksten, geometrische figuren en kleurrijke patronen. Daarnaast presenteert Zoetermeers straatfotograaf Michel Verhoef alledaagse taferelen op intrigerende wijze.

De expositie ‘Kom eens bij me binnen’ verwijst naar het werk ‘Afrika is boven’ dat Mat van der Heijen dit jaar speciaal voor mede-exposant Albert Verkade heeft gemaakt. Enerzijds is de collage-werkwijze van Mat duidelijk te herkennen, anderzijds vormen de pijlen en geometrische vormen een ode aan het handschrift van Albert. Het is gelijk een voorbeeld van hoe de kenmerkende werken van beide kunstenaars heel goed samengaan. De kunst van Albert Verkade kenmerkt zich door de geometrische vormentaal. Zijn signatuur is de pijl, die in menig werk van zijn jarenlange carrière als kunstenaar terug te vinden is. “Al jaren ben ik bezig met de vorm van een pijl,” vertelt Albert.
De tentoonstelling wordt aangevuld met het werk van de Zoetermeerse Michel Verhoef. In zijn werk staat de gewone mens centraal. De mens, die hij ook wel ‘everyman’ noemt, komt hij tegen door naar buiten te gaan. “Bijvoorbeeld het vertier dat ‘everyman’ zoekt op de kermis of op het strand,” licht Michel toe. “Hoe gedraagt deze zich in een groep en welke menselijke emoties zijn waarneembaar?” Volgens hem is het gedrag van deze ‘everyman’ universeel.

De exposities Kom eens bij me binnen en Everyman zijn tot en met 7 mei te zien bij kunstgarage Franx (Vlamingstraat 1). Op zaterdag 25 maart is er een feestelijke opening van 16.00 tot 18.00 uur. Voor meer info: www.kunstgaragefranx.nl

.

Uit de krant

Afbeelding
Onderwijs in de natuur 6 jun., 10:36
Afbeelding
Prijsuitreiking Rondje Meerpolder 6 jun., 10:20
Afbeelding
“18-jarigen weet niet wat ze moeten regelen" 6 jun., 09:06
Afbeelding
Bobby is het Dier van de Week 5 jun., 15:33
Afbeelding
Herkenningspunt Escher op Zoetermeerse fietsroute 5 jun., 15:26
Afbeelding
Staf FC Zoetermeer is compleet 5 jun., 13:53
Afbeelding
Jubilarissen gehuldigd tijdens het Voorjaarsconcert 5 jun., 12:56
Afbeelding
Geslaagde 'Zoet op zaterdag' 5 jun., 12:07