Anton Bood gaat goed voorbereid voor de derde keer aan Alpe d’Huzes deelnemen. Met diverse acties denkt hij het streefbedrag van € 2500 ruimschoots te overtreffen. Foto Kees van Rongen
Anton Bood gaat goed voorbereid voor de derde keer aan Alpe d’Huzes deelnemen. Met diverse acties denkt hij het streefbedrag van € 2500 ruimschoots te overtreffen. Foto Kees van Rongen

Anton Bood doet voor derde keer mee aan Alpe d’Huzes

Actueel 1.031 keer gelezen

ZOETERMEER - Koning Willem Alexander prijst de actie van Anton Bood om de Alpe d’Hues te beklimmen. “Helaas kan ik niet ingaan op uw uitnodiging voor het benefietconcert. Dergelijke verzoeken krijg ik zoveel, dat ik een precedent zou scheppen.” De Zoetermeerder is toch trots op de schriftelijke reactie van de koning.

Door Kees van Rongen

Anton Bood, die 30 mei 71 jaar wordt, gaat voor de derde keer deelnemen aan de Alpe d’Huzes op 1 juni. Zijn streefbedrag voor KWF Kankerbestrijding is 2500 euro. “Dat bedrag ga ik zeker overschrijden. Ik sta nu al op 2250 euro en dan moeten de acties voorafgaande aan de beklimming van de Alpe d’Hues nog plaatsvinden.”
Anton bereidt zich serieus voor op de Alpe d’Huzes, waaraan maar liefst 5.000 fietsers en 1.000 wandelaars deelnemen. Zij trachten op één dag zes keer de 14 kilometer en 1140 meter hoogteverschil te overbruggen. Bij de eerste tocht in 2019 kreeg Anton in de afdaling te maken met een klapband. “Ik lag met m’n snufferd op het asfalt. M’n gezicht gehavend, een pijnlijke knie, bril en helm kapot. De EHBO raapte me op en bracht me naar een medische post. Na behandeling werd ik verboden om weer op de fiets te stappen. Maar ik wilde door om het sponsorgeld waar te maken. Bij elke medische post onderweg moest ik een verplichte keuring ondergaan. Uiteindelijk werd geëist dat ik me door een arts moest laten onderzoeken. Hij verbood me verder te gaan, maar ik was 2 kilometer van de finish om voor de tweede keer boven te komen. Uiteindelijk heb ik een formulier getekend, dat ik op eigen risico die laatste 2 kilometer zou uitrijden. Bij de tweede poging vorig jaar werd ik na twee beklimmingen door een verpleegkundige van de weg geplukt. Het was 35 graden en ik zweette als een otter. Zij constateerde, dat m’n bloeddruk veel te hoog was en m’n hart overuren maakte. Ik mocht alleen verder naar beneden en niet meer omhoog.”
Ervaringen rijker gaat Anton Bood op donderdag 1 juni weer de strijd aan voor KWF Kankerbestrijding. “Drie keer per week train ik op de fiets. Maandag en vrijdag een lange afstand en op woensdag klimmetjes in het Buytenpark.”

Om zoveel mogelijk geld op te halen houdt Anton zaterdag 25 maart van 10.00 tot 15.00 uur een Boekenmarkt in De Oase, Kerkenbos 6, waarvoor een boekhandel ook boeken beschikbaar stelt. Bovendien kunnen de bezoekers hier creatieve cadeautjes vinden.
Op zaterdag 6 mei houdt hij de Mini Alpe d’Huzes in Zoetermeer. Eén rondje is 13,8 kilometer, dezelfde afstand als één beklimming van de Alpe Hues. De startplek: Gaasterland/Westergo is tussen 08.00 en 12.00 uur. Deelnemers kunnen zes rondes doen. Burgemeester Michel Bezuijen was uitgenodigd voor het startschot, maar hij gaat meedoen. Iedereen kan meedoen op de racefiets, gewone fiets, e-bike of lopend. De deelnamekosten bedragen vijf euro, alles voor het goede doel.
Bij de laatste activiteit voordat ik met mijn vrouw naar de camping in Frankrijk vertrek is zaterdag 20 mei om 20.00 uur het Benefietconcert door het Musicalkoor in De Oase. Een toegangskaartje kost € 7,50 en weer alles voor KWF Kankerbestrijding. “Daar ben ik dan met een kale kneiter aanwezig.”

Op de site: opgevenisgeenoptie.nl klik je op: donatie en als je dan bij: vind deelnemer Anton Bood invult, kun je een donatie doen. Behalve particulieren zijn diverse bedrijven die indirect sponsoren. Supermarkt die spontaan voor koffie/thee en koekjes zorgt in de pauze van het Benefietsconcert. Fietsenwinkel Thijs Brand maakt de fiets van Anton Bood alpenproof. Daarnaast weet hij zich tijdens de Alpe d’Huzes gesteund door De Klimmende Régâhs (DKR), een fietsende en wandelende fietsengroep uit Den Haag, die zich inzet voor het goede doel. Daar kan hij onderweg even uitrusten en op verhaal komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59
Hardlopen tijdens Ronde van Driemanspolder. Foto: Gerard van Warmerdam
Ronde van de Driemanspolder voor het Maja Anjohuis 9 apr, 16:57
Docent Ed la Croix en enkele studenten van Praktijkcollege Zoetermeer voor de winkel Made@school. Foto Kees van Rongen
Praktijkervaring studenten in Made@school 9 apr, 16:15 1
Een foto van de operette vorig jaar. Foto: Hans den Boer
Operette Viktoria und ihr Husar in het Stadstheater 9 apr, 09:31
Wim Blansjaar
Blansjaar met krappe meerderheid gekozen 8 apr, 20:50 3
Wim Blansjaar
Blansjaar stuurt alsnog een excuusbrief over museumdirecteur 8 apr, 14:10 2
Het team van CrossFit 2712
CrossFit 2712 is fitste CrossFit 8 apr, 13:39