Michelle Lots (links), Eric Plugge en Daphne Weidmann flyeren voor G-korfbal bij De Meervogels. Foto Kees van Rongen
Michelle Lots (links), Eric Plugge en Daphne Weidmann flyeren voor G-korfbal bij De Meervogels. Foto Kees van Rongen

De Meervogels breiden hun aanbod uit met G-korfbal

Actueel 962 keer gelezen

ZOETERMEER - Korfbalvereniging De Meervogels vindt, dat een onmisbare doelgroep nog geen onderdeel is van de vereniging. Voor kinderen vanaf 9 jaar en volwassenen met een visuele, auditieve, lichamelijke of geestelijke beperking begint De Meervogels nu met G-korfbal. Zaterdag 15 april om 10.00 uur kunnen belangstellenden kennismaken met G-korfbal bij De Meervogels in het Vernèdepark, Paltelaan 101. Om de afdeling goed te laten starten, zijn nog wel wat vrijwilligers nodig.

Door Kees van Rongen

De korfbalsters Michelle Lots en Daphne Weidmann zagen het G-korfbal bij andere verengingen en vonden dat De Meervogels ook een groep G-korfballers moest krijgen. Daarbij kregen zij onmiddellijk steun van diverse andere leden. Inmiddels zijn al meerdere personen bereid gevonden om de trainingen te verzorgen. “Maar we hebben meer vrijwilligers nodig,” benadrukt Michelle.
Inmiddels zijn Daphne en Michelle druk aan het flyeren geslagen. “We hopen, dat zaterdag 15 april kinderen vanaf 9 jaar en volwassenen naar het korfbalveld in het Vernèdepark komen om kennis te maken,” zegt Daphne. “We bezochten onder meer korfbalvereniging Dijkvogels in Maasdijk om te zien hoe zij het doen. Deze vereniging heeft al 25 jaar een afdeling G-korfbal voor volwassenen. We waren verbaasd over het niveau van de spelers en dat door het samen sportief bezig zijn eenzaamheid wordt voorkomen. Bovendien kregen we heel veel tips wat er voor G-korfbal nodig is.”

Aangepaste materialen
Michelle: “De sportafdeling bij de gemeente heeft inmiddels enthousiast gereageerd op onze G-afdeling. We krijgen financiële steun om met name de aangepaste materialen te kunnen aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan grotere korven en ballen met een speciale kleur voor slechtzienden. We willen straks op een verantwoorde manier de nieuwe leden kunnen verwelkomen. Ons doel is om vooral op een leuke, ontspannen en sportieve manier trainingen te geven. We hebben ons goed voorbereid en hebben onlangs een kijkje genomen bij korfbalvereniging Achilles in Den Haag. Daar hebben ze ook een G-afdeling voor kinderen. Voor de komende tijd richten wij ons op één training per week. Pas in een later stadium gaan we kijken al naar gelang de belangstelling of aan de competitie kan worden deelgenomen.”

Eric Plugge: “Vooral het gevoel van veiligheid, vertrouwen en respect staan voorop, maar uiteraard willen wij daaraan een sportief en uitdagend sportklimaat toevoegen.” Eric is op bezoek gegaan bij de organisatie Ipse de Bruggen, die mensen met een beperking begeleidt. De organisatie is nu op de hoogte van G-korfbal bij De Meervogels. Het motto van De Meervogels: ‘Korfbal is leuk’. “Met veel vrijwilligers maakt het de korfbalsport nog leuker. Voor de één is ontspanning belangrijk en voor de ander staat prestatie bovenaan.

Opgeven
Na het zaalseizoen begint 15 april het veldseizoen voor de 15 jeugdploegen en zeven seniorenploegen en hopelijk het begin van een afdeling G-korfbal. Hiervoor kunnen spelers en vrijwilligers zich opgeven via: g-korfbal@zkvdemeervogels.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde gisteren
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje gisteren
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 18 apr, 10:07
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 18 apr, 10:06