Zwembad het Keerpunt. Foto: Fred Roland
Zwembad het Keerpunt. Foto: Fred Roland Redlinefotografie

College wil 25 meterbad Keerpunt terugkopen

Actueel 1.994 keer gelezen

Zoetermeer - Het college van b&w is van plan om het 25 meterbad van Het Keerpunt terug te kopen. Dit heeft wethouder Van der Meer aan de gemeenteraad laten weten.

Door Hélène Ouwerkerk

Aanleiding van dit voornemen is een tweetal brieven die het college van de huidige eigenaar heeft gekregen. Deze heeft vanwege de inflatie de gemeente om financiële steun gevraagd. In een eerste brief vroeg hij om iets aan de vergoeding te doen die hij krijgt voor de uren die de gemeente voor het zwemmen bij hem afneemt. In een tweede brief biedt hij het 25 meter bad te koop aan.

Op dit tweede verzoek heeft het college nu positief gereageerd. Dit betekent nog niet in dat de koop rond is maar wel dat de gemeente wil onderhandelen over het terugkopen van het zwembad. “Overweging voor dit besluit is onder andere om in dit stadium regie te houden over de toekomstige invulling van Het Keerpunt en wat langer de tijd hebben voor een zorgvuldige afweging. Het college meent dat het terugkopen van Het Keerpunt mogelijk interessant kan zijn ten behoeve van (regie over) zwemwatercapaciteit of voor een alternatieve invulling van Het Keerpunt dat bijdraagt bij de uitvoering van de Visie Van Tuylpark”, aldus Marijke van der Meer in haar memo aan de Raad.

Het Keerpunt werd in 2012 verkocht. Het 25 meter binnenbad ging naar een bedrijf dat zwemlessen geeft en het buitenbad ging naar Sweet Lake Wellness. Deze is al jaren bezig om er een saunacomplex te realiseren. Inmiddels is de roep om zwemwater groot en realiseert de gemeente naast Het Keerpunt een nieuw zwembad met buitenbaden. Dit is nog niet gereed en door gestegen bouwkosten wordt het budget keer op keer overschreden. Ook ging onlangs een onderaannemer failliet.

Het Streekblad heeft aanvullende vragen aan verantwoordelijk wethouder Marijke van der Meer gesteld maar zij wilde bij het ter perse gaan van deze krant niet op de vragen reageren. Ook het CDA heeft schriftelijke vragen aan de wethouder gesteld. Zo vraagt de partij zich af of na aankoop de verhuur kostendekkend is en als dat niet het geval is hoe de gemeente dit dan denkt te kunnen betalen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Blindegeleide markeringen aangebracht op de trappen van de Wethouder Jennétunnel bij station Zoetermeer-Oost. Foto: pr
Blindegeleide markeringen op trappen verbeteren veiligheid voor mensen met visuele beperking 1 mrt, 10:07
Circusacts van leerlingen.
Leerlingen ONC tonen hun talenten en schitteren in voorstelling Healthy, Happy, Wonderful 1 mrt, 09:36
Afbeelding
Vacaturegids nu ook online: heel veel werk en banen! 29 feb, 15:17
Anna- Sofia en Livia met hun donatie.
Anna-Sofia en Livia zamelen geld in voor de Egelopvang Zoetermeer 29 feb, 13:39 3
Ilion schittert op NK indoor atletiek. Foto: Ed Turk
Ilion presenteert goed tijdens het NK indoor atletiek 29 feb, 12:47 1
Deelnemers maken kennis met het rondje gezond Driemanspolder.
Architectuurwandeling met rondje gezond in Driemanspolder 29 feb, 11:41
Diverse locaties van inZet sluiten aan bij deze actie en verwelkomen vrijwilligers graag bij hun activiteiten.
Vrijwilligers welkom bij locaties van inZet tijdens NLdoet op 15 maart 29 feb, 11:05
Doordeweeks zijn er voordelige Cineplus voorstellingen in de ochtend of de middag bij Kinepolis Zoetermeer. Met de speciale kortingsactie op broodjes of maaltijden van Family Zoetermeer maakt u er zelfs een compleet dag je uit van.
Voordelig naar de bioscoop tijdens de Cineplus voorstellingen van Kinepolis Zoetermeer 29 feb, 11:00