Zwembad het Keerpunt. Foto: Fred Roland
Zwembad het Keerpunt. Foto: Fred Roland Redlinefotografie

College wil 25 meterbad Keerpunt terugkopen

Actueel 1.214 keer gelezen

Zoetermeer - Het college van b&w is van plan om het 25 meterbad van Het Keerpunt terug te kopen. Dit heeft wethouder Van der Meer aan de gemeenteraad laten weten.

Door Hélène Ouwerkerk

Aanleiding van dit voornemen is een tweetal brieven die het college van de huidige eigenaar heeft gekregen. Deze heeft vanwege de inflatie de gemeente om financiële steun gevraagd. In een eerste brief vroeg hij om iets aan de vergoeding te doen die hij krijgt voor de uren die de gemeente voor het zwemmen bij hem afneemt. In een tweede brief biedt hij het 25 meter bad te koop aan.

Op dit tweede verzoek heeft het college nu positief gereageerd. Dit betekent nog niet in dat de koop rond is maar wel dat de gemeente wil onderhandelen over het terugkopen van het zwembad. “Overweging voor dit besluit is onder andere om in dit stadium regie te houden over de toekomstige invulling van Het Keerpunt en wat langer de tijd hebben voor een zorgvuldige afweging. Het college meent dat het terugkopen van Het Keerpunt mogelijk interessant kan zijn ten behoeve van (regie over) zwemwatercapaciteit of voor een alternatieve invulling van Het Keerpunt dat bijdraagt bij de uitvoering van de Visie Van Tuylpark”, aldus Marijke van der Meer in haar memo aan de Raad.

Het Keerpunt werd in 2012 verkocht. Het 25 meter binnenbad ging naar een bedrijf dat zwemlessen geeft en het buitenbad ging naar Sweet Lake Wellness. Deze is al jaren bezig om er een saunacomplex te realiseren. Inmiddels is de roep om zwemwater groot en realiseert de gemeente naast Het Keerpunt een nieuw zwembad met buitenbaden. Dit is nog niet gereed en door gestegen bouwkosten wordt het budget keer op keer overschreden. Ook ging onlangs een onderaannemer failliet.

Het Streekblad heeft aanvullende vragen aan verantwoordelijk wethouder Marijke van der Meer gesteld maar zij wilde bij het ter perse gaan van deze krant niet op de vragen reageren. Ook het CDA heeft schriftelijke vragen aan de wethouder gesteld. Zo vraagt de partij zich af of na aankoop de verhuur kostendekkend is en als dat niet het geval is hoe de gemeente dit dan denkt te kunnen betalen.

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28