Het vorige dictee
Het vorige dictee

Vergeet je niet in te schrijven voor het dictee

Actueel 628 keer gelezen

ZOETERMEER - Taalliefhebbers kunnen de potloden scherpen want op zaterdag 25 maart houden de Lionsclub De Meerbloem en Soetermare samen het Groot Zoetermeers Dictee. 

Het dictee wordt gehouden voor het goede doel. Dat is dit keer Stichting Leergeld. De Zoetermeerse Stichting gaat met het geld dat wordt opgehaald Squla abonnementen afsluiten waarmee kinderen thuis op een leuke manier hun schoolwerk kunnen oefenen.

Het evenement wordt voor de derde keer gehouden. In 2019 was het Oranje Nassau College de gastschool. Het jaar daarop het Erasmus College. Door corona kon in 2021 en 2022 het Groot Zoetermeers Dictee niet doorgegaan. Dit jaar is het Alfrink College de gastschool. De docenten van het Alfrink College schrijven het dictee.
Omdat burgemeester Bezuijen verhinderd is, is oud-burgemeester Charlie Aptroot bereid gevonden om het dictee voor te lezen. De presentatie is in handen van René van Geffen en Hans Ouwerkerk. Stadsdichter Robbert Roos sluit het dictee af met een gedicht.

Het Groot Zoetermeers Dictee is echt een Zoetermeers feestje. Deelnemers moeten in Zoetermeer wonen, werken of er hun jeugd hebben doorgebracht of op een andere manier een band hebben met Zoetermeer bijvoorbeeld door vrienden of familie. Individuele deelnemers betalen € 20 en teams van vier personen, bijvoorbeeld van bedrijven, organisaties en politieke partijen, € 125 per team. De opbrengst is bestemd voor de Stichting Leergeld. Voor de winnaar heeft Bos Van der Burg Advocaten een beker beschikbaar gesteld. Maar daarnaast zijn er meer prijzen te winnen zowel bij het dictee als bij de loterij.

Het Groot Zoetermeers Dictee is zaterdag 25 maart van 15.00 tot 19.00 uur. Behalve het hoofdonderdeel met het dictee verzorgen leerlingen van het Alfrink College een muzikaal programma. Bovendien zorgen de Lionsclubs Soetermare en De Meerbloem voor lekkere hapjes en drankjes. Daarmee hebben de leden van de serviceclubs ervaring opgedaan bij hun organisatie van onder meer het jaarlijkse koningsontbijt op het Stadhuisplein (Soetermare) en het jaarlijkse buffet voor mantelzorgers (De Meerbloem).

De eerste aanmeldingen stromen binnen. Wilt u verzekerd zijn van een plekje, meld je dan snel aan via: www.grootzoetermeersdictee.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Noteer het in je agenda: 12 en 13 april in Zoetermeer en 19 en 20 april in Alphen aan den Rijn. Mis het niet!
Kom gratis en vrijblijvend proeffietsen op de Inruil- en Opstapdagen bij Atlas Fietsen 10 apr, 15:23
Karin van der Lee en Bas ter Burg. Foto: Gerard van Warmerdam
Ouderen worden getrakteerd op kunst en koffie 10 apr, 12:34 1
Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59
Hardlopen tijdens Ronde van Driemanspolder. Foto: Gerard van Warmerdam
Ronde van de Driemanspolder voor het Maja Anjohuis 9 apr, 16:57
Docent Ed la Croix en enkele studenten van Praktijkcollege Zoetermeer voor de winkel Made@school. Foto Kees van Rongen
Praktijkervaring studenten in Made@school 9 apr, 16:15 1
 Kinepolis gaat Back to Black op woensdag 17 april!
Win nu 2 vrijkaarten voor de "Première Night: Back to Black" 9 apr, 13:45 1
Een foto van de operette vorig jaar. Foto: Hans den Boer
Operette Viktoria und ihr Husar in het Stadstheater 9 apr, 09:31