SnowWorld
SnowWorld Gerard van Warmerdam

Groen licht voor onderzoek naar uitbreiding

Actueel 1.003 keer gelezen

Zoetermeer – Er komt een onderzoek naar de uitbreiding van SnowWorld. De gemeenteraad heeft maandag voor dit haalbaarheidsonderzoek groen licht gegeven. Het onderzoek gaat 250.000 euro kosten.

Door Hélène Ouwerkerk

In de haalbaarheidsfase wordt een onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van de door SnowWorld beoogde ontwikkeling van het bedrijf. Hoewel het raadsvoorstel met een meerderheid werd aangenomen waren niet alle partijen enthousiast over het voorstel. Al tijdens de commissievergaderingen bleek dat binnen de raad niet alle neuzen dezelfde kant opstaan.

Jordy Boerboom, fractievoorzitter van GroenLinks maakt zich grote zorgen. “Met een eventuele uitbreiding komt de natuur in het Buytenpark nog verder onder druk te staan. Wanneer stopt de uitbreiding van SnowWorld? Het gevoel dat ik aan het debat over hou is dat de uitbreiding moet kunnen om deze ene ondernemer tevreden te stellen”, aldus Boerboom.

Het is geen verrassing dat de VVD bij monde van Berend Aptroot enthousiast is over het uitbreidingsplan. “Dit plan geeft een kans op 80 extra banen, extra stageplekken voor MBO studenten, meer plek om te kunnen sporten en recreëren dus goed voor de leefbaarheid en aantrekkingskracht van ons Zoetermeer”, aldus Aptroot. Susanne Bout is het niet met Aptroot eens. “Stageplekken leuk maar ik wil echte banen”, zo gaf zij aan. Ook Jan Velner, fractievoorzitter van de SP is absoluut tegen de plannen. “De SP is tegen elke uitbreiding van SnowWorld in het Buytenpark omdat het niet past binnen de uitgangspunten zoals die vastgelegd zijn in de beleidsnota Visie Buytenpark uit 2010 en de mede daarop gebaseerde bestemmingsplannen”, zegt Velner. “SnowWorld heeft ambities om uit te groeien tot een resort met het hele jaar rond de ‘Alpenbeleving’. Maar hoe is het gesteld met de groene inpasbaarheid?”

Volgens wethouder Ronald Weerwag is het plan bedoeld om SnowWorld mooier en sterker te maken. Volgens hem past het prima in de 2040 visie die eerder door de gemeenteraad is vastgesteld.

Tijdens de stemming na een uur debatteren werd duidelijk dat een meerderheid van de gemeenteraad akkoord is met het raadsvoorstel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 15 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 18 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16